Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Klipsch Cinema 800 og Cinema 1200

Klipsch lydplanker med Atmos 3D-lyd har latt vente på seg, men nå er de snart i butikk!

En lydplanke er som kjent den enkleste måten å forbedre TV-lyden på, men kan den erstatte et fullblods surroundanlegg? Amerikanske Klipsch er en velkjent leverandør av store gulvhøyttalere, og nå har de forsøkt å proppe den samme DNA-en ned i en ny serie med potente lydplanker.

Toppmodellene Cinema 800 og Cinema 1200 er store og brede lydplanker kledd i trefinér og svart stoff. Og lyden hevdes å være av den heftige sorten, akkurat slik vi er vant til fra større Klipsch-høyttalere i den populære Reference-serien.

Atmos-lyd og store subwoofere

De «nye» Klipsch-modellene er faktisk ikke helt nye: Storebror Cinema 1200 skulle etter planen slippes i januar(!), men har vært plaget med diverse logistikk-utfordringer. Men gode ting er kanskje verdt å vente på?

WEB_Image_Klipsch_Cinema_800_113444-2114811338_plid_139562 WEB_Image_Klipsch_Cinema_1200_113445-1912658461_plid_139589
<
>
Klipsch Cinema 1200. (Foto: Klipsch)

Begge modellene er utstyrt med Klipsch-patenterte, høyeffektive Tractrix diskanthorn, mens Cinema 1200 også har innebygde høydekanaler for Dolby Atmos 3D-lyd. De får også selskap av meget kraftige subwoofere: Cinema 800 har en subwoofer med 10″ bass, mens Cinema 1200 bruker en kraftig 12″ bass. Det er ganske sjelden kost til en lydplanke!

Klipsch Cinema 1200 kommer også med separate bakhøyttalere, slik at den kan skilte med 5.1.4 kanalers surroundlyd. Lillebror Klipsch Cinema 800 må nøye seg med 3.1, men skal kunne oppgraderes med ekstra bakhøyttalere den også.

Annonse

Vi har nylig testet lillebroren Cinema 600 uten Atmos-høyttalere, som imponerte oss med saftig og kraftfull lyd til prisen. Samtidig vet vi av erfaring at Atmos kan bringe en ekstra dimensjon til lydopplevelsen, med større høyde- og dybdefølelse. Derfor skal det bli interessant å høre hvordan de nye storebrødrene presterer.

Les også

Lyd fra oven

Pris og tilgjengelighet

Lanseringen av de nye Klipsch-plankene har som nevnt vært utsatt i lengre tid, men nå melder den norske importøren Mono AS at ting har begynt å løsne på leverandørsiden. Ifølge Mono ventes de første forsendelsene av Cinema 800 inn i løpet av månedskiftet juli/august, mens storebror Cinema 1200 ventes inn i månedskiftet august/september.  Dermed vil de snart kunne kjøpes/bestilles hos autoriserte forhandlere. Det betyr også at redaksjonen har bestilt inn de første eksemplarene av Klipsch Cinema 800 og Cinema 1200 til test!

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

2 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
 1. Alexander Lund

  29.08.21 at 23:59

  Hei😄 Kommer det anmeldelser på disse to?

  • Audun Hage

   30.08.21 at 10:05

   Hei Alexander!

   Ja det kan du regne med, bare vi snart får kloa i noen testeksemplarer… 🙂


   mvh Audun

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.