TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

High-end Atmos-lydplanke fra Klipsch

Klipsch Cinema 1200 sikter mot skyene, med Dolby Atmos og trådløse bakhøyttalere. Tallet står for antall watt, og subwooferen er en heftig 12-tommer.

forfatter
Publisert 14.12.20 - 12:57

Hvis du trodde man ikke kan få knalltøffe kinoopplevelser fra en lydplanke, så har du nok bare hørt de pinglete TV-plankene i de lavere prisklassene. For det går ikke an å krangle på lydtrykket og engasjementet i verken Sennheiser Ambeo Soundbar (31.000 kr), eller Samsung HW-Q950T (15.000 kr). Begge med simulering av 3D-lyd i form av Dolby Atmos og DTS:X. I motsetning til den svindyre Sennheiser-planken følger det med både trådløs subwoofer og trådløse bakhøyttalere til Samsung-en.

Kipsch Cinema 1200 system
Foto: klipsch

Cinema 1200 er i Reference-serien

Og det er i denne klassen Klipsch nå skal vise hva de er gode for. Klipsch Cinema 1200 koster rundt 20.000 kroner og går innunder Reference-serien til den høylytte amerikanske produsenten. Vi snakker om en heftig lydplanke med 1200 watt forsterkerkraft, og en like heftig subwoofer på 12 tommer som banker løs med basstoner helt ned til 22 Hz. Samlet lydtrykk er inntil 109 dB. Ikke småtteri for en lydplanke!

Kipsch Cinema 1200 subwoofer
Subwooferen med sin kraftige 12-tommer står for basseffektene. Foto: Klipsch

Trådløse bakhøyttalere har den også, og dedikerte Atmos-høyttalere både foran og bak, som peker oppover mot taket, hvorpå lyden reflekteres ned igjen på lytteren, som da vil høyre lydene som om de kommer fra oven.

Klipsch Cinema 1200 er en 5.1.4-pakke, hvor 5-tallet betyr front, senter, bak, samt to bakhøyttalerne. Så har vi subwooferkanalen, og til slutt 4-tallet som forteller oss om antallet høyttalere rettet opp mot taket: To foran, og to bak.

Kipsch Cinema 1200 rear speakers
Trådløse bakhøyttalere gir ekte surroundlyd. Foto: Klipsch

8K-støtte og eARC

Cinema 1200 har to HDMI-innganger, og den kan videresende 8K Ultra-HD video til TV-en. Gamere som ønsker den kjappest mulige responstiden vil nok heller koble alle kildene direkte til TV-en og i stedet sende lyden videre til lydplanken via eARC – altså lydreturkanalen på lydplankens HDMI-utgang.

Strømming

Cinema 1200 har trådløs nettverkstilkobling med blant annet Spotify Connect, AirPlay 2 og Google Assistant. Eller bruk Bluetooth 5.0.

Den har innebygd dekoder for Dolby Digital og Dolby TrueHD – med og uten Atmos-signal. Dessverre støttes ikke DTS, følgelig ei heller DTS:X – som er det konkurrerende 3D-formatet til Dolby Atmos.

Fjernkontrollen har bakgrunnsbelysning, slik at du ser hva du driver med også når lyset er skrudd av.

Kipsch Cinema 1200 mobile
Det er flere måter å høre musikk på, som Spotify Connect, Airplay 2 og Bluetooth. Foto: Klipsch

Pris og tilgjengelighet

I pris legger Klipsch Cinema 1200 seg et hakk over Samsungs dyreste lydplanke, men likevel langt under Sennheiser Ambeo Soundbar. Til 20.000 kroner forventer vi en ganske rå opplevelse på både film og musikk, når den kommer i butikk januar 2021.

Snurr film!

mono.no

Kipsch Cinema 1200 top
Horndiskanter skal holde følge helt opp til 109 dB, og elementene montert på toppen gir «lyd fra oven». Foto: Klipsch

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Følg Lyd & Bilde