High-end Atmos-lydplanke fra Klipsch

Klipsch Cinema 1200 sikter mot skyene, med Dolby Atmos og trådløse bakhøyttalere. Tallet står for antall watt, og subwooferen er en heftig 12-tommer.
Klipsch Cinema 1200 Atmos effect
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis du trodde man ikke kan få knalltøffe kinoopplevelser fra en lydplanke, så har du nok bare hørt de pinglete TV-plankene i de lavere prisklassene. For det går ikke an å krangle på lydtrykket og engasjementet i verken Sennheiser Ambeo Soundbar (31.000 kr), eller Samsung HW-Q950T (15.000 kr). Begge med simulering av 3D-lyd i form av Dolby Atmos og DTS:X. I motsetning til den svindyre Sennheiser-planken følger det med både trådløs subwoofer og trådløse bakhøyttalere til Samsung-en.

Kipsch Cinema 1200 system
Foto: klipsch

Cinema 1200 er i Reference-serien

Og det er i denne klassen Klipsch nå skal vise hva de er gode for. Klipsch Cinema 1200 koster rundt 20.000 kroner og går innunder Reference-serien til den høylytte amerikanske produsenten. Vi snakker om en heftig lydplanke med 1200 watt forsterkerkraft, og en like heftig subwoofer på 12 tommer som banker løs med basstoner helt ned til 22 Hz. Samlet lydtrykk er inntil 109 dB. Ikke småtteri for en lydplanke!

Kipsch Cinema 1200 subwoofer
Subwooferen med sin kraftige 12-tommer står for basseffektene. Foto: Klipsch

Trådløse bakhøyttalere har den også, og dedikerte Atmos-høyttalere både foran og bak, som peker oppover mot taket, hvorpå lyden reflekteres ned igjen på lytteren, som da vil høyre lydene som om de kommer fra oven.

Klipsch Cinema 1200 er en 5.1.4-pakke, hvor 5-tallet betyr front, senter, bak, samt to bakhøyttalerne. Så har vi subwooferkanalen, og til slutt 4-tallet som forteller oss om antallet høyttalere rettet opp mot taket: To foran, og to bak.

Kipsch Cinema 1200 rear speakers
Trådløse bakhøyttalere gir ekte surroundlyd. Foto: Klipsch

8K-støtte og eARC

Cinema 1200 har to HDMI-innganger, og den kan videresende 8K Ultra-HD video til TV-en. Gamere som ønsker den kjappest mulige responstiden vil nok heller koble alle kildene direkte til TV-en og i stedet sende lyden videre til lydplanken via eARC – altså lydreturkanalen på lydplankens HDMI-utgang.

Strømming

Cinema 1200 har trådløs nettverkstilkobling med blant annet Spotify Connect, AirPlay 2 og Google Assistant. Eller bruk Bluetooth 5.0.

Den har innebygd dekoder for Dolby Digital og Dolby TrueHD – med og uten Atmos-signal. Dessverre støttes ikke DTS, følgelig ei heller DTS:X – som er det konkurrerende 3D-formatet til Dolby Atmos.

Fjernkontrollen har bakgrunnsbelysning, slik at du ser hva du driver med også når lyset er skrudd av.

Kipsch Cinema 1200 mobile
Det er flere måter å høre musikk på, som Spotify Connect, Airplay 2 og Bluetooth. Foto: Klipsch

Pris og tilgjengelighet

I pris legger Klipsch Cinema 1200 seg et hakk over Samsungs dyreste lydplanke, men likevel langt under Sennheiser Ambeo Soundbar. Til 20.000 kroner forventer vi en ganske rå opplevelse på både film og musikk, når den kommer i butikk januar 2021.

Snurr film!

mono.no

Kipsch Cinema 1200 top
Horndiskanter skal holde følge helt opp til 109 dB, og elementene montert på toppen gir «lyd fra oven». Foto: Klipsch

Opprett gratis konto

/registrer deg for å lese denne artikkelen gratis

Jeg godtar Lyd & Bildes vilkår og betingelser. Jeg ønsker å motta nyhetsbrev og informasjon.Dette kommer kun noen få ganger i måneden. Du kan melde deg av når som helst.

Vennligst bekreft før registrering

Fortsett med Google

eller registrer med e-post

Glemt ditt passord? Tast inn din e-post og du vil motta en link hvor du kan lage nytt passord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter