Årets beste høyttalere

Tradisjonen tro er høyttalere den største produktkategorien i kavalkaden – og den som utløser flest priser. Syv forskjellige høyttalerpriser har vi delt ut i år.

Det er ikke uten grunn av høyttalerkategorien utløser rekordmange priser. Intet sted er spredningen så enorm. Du kan få høyttalere i prisklasser fra få hundrelapper opp til den smertefulle siden av en million.

Kategorien for trådløse høyttalere er den mest varierte, da den i prinsippet kan omfatte alt, så lenge musikksignalet overføres uten kabel. Lydplanker har blitt en så stor suksess at de har fått sin egen kategori.

Med kompakthøyttalerne befinner vi oss i den minste klassen blant de tradisjonelle stuehøyttalerne. For de fleste vil en mellomklassehøyttaler gi et løft i lydkvalitet, uten å sprenge budsjettet. Vær klar over at mellomklasseplasseringen er prisbetinget. Så økonomisk behøver ikke å bety ‘’smått’’.

Et par toppklassehøyttalere kan avsløre detaljer i musikken og innspillingen som de færreste vet eksisterer. Og med high-end-høyttalerne er vi oppe i den høyeste delen av skalaen, forbeholdt de aller mest dedikerte musikkelskere. Lyden er himmelsk. Og prisen er også av en annen verden.

Årets beste trådløse høyttaler

(Foto: Produsenten)

 

KEF LS50 Wireless
Moderne stereo

Ikke tenk på disse som et par KEF LS50 med trådløs tilkobling. Tenk på dem som stereo for det moderne hjem. De spiller forbløffende stort og tøft, og leverer et varmt, fyldig lydbilde med mer dypbass enn de fleste er vant til fra små høyttalere. Den komplekse perkusjonen som er drivende for låtene på Tinariwens nye album, Tiwàyyen, hamrer løs på parketten uten at det låter rotete eller udefinert. Gitarene kommer klokkeklart frem i det store lydbildet, og den dynamiske kontrasten er upåklagelig.

Pris: 23.990 kr
Web: neby.no

Les hele testen av KEF LS50 Wireless

 

Årets beste lydplanke

(Foto: Produsenten)

 

Samsung HW-K960
Ekte kino med lydplanke

Film i surround, spesielt med Atmos-lydspor, imponerer med åpen og klar lyd, som aldri blir skarp. Film gjengis med et mye større og åpnere lydbilde enn noen av konkurrentene vi testet i året som gikk, og Samsung gir et meget godt inntrykk av tredimensjonal lyd i høyden.

I tillegg til ekte surroundlyd har anlegget nettverkstilkobling og kan inkluderes i et trådløst Samsung multiromsystem. Du kan dermed strømme fra Spotify, Tidal, Apple Music eller hva du måtte ønske, via den brukervennlige appen Samsung MultiRoom.

Pris: 14.490 kr
Web: samsung.no

Les hele testen av Samsung HW-960

 

Årets beste kompakthøyttaler, budsjettklasse

(Foto: Produsenten)

 

Dynaudio EMIT M10
Musikalsk tryllekunstner

Når det kommer til Dynaudio pleier vi å vite hva man får, men Emit M10 overgikk våre forventninger. Denne lille krabaten hever seg et nivå over konkurrentene i prisklassen. Den takler alle typer musikk på strak arm, og det er ingenting ved lyden som avslører at vi har med en relativt rimelig høyttaler å gjøre. Lydbildet er både stort, luftig og presist, mens stemmer og instrumenter gir en følelse av fysisk tilstedeværelse. Bare husk å pare den med en skikkelig forsterker. Det fortjener den!

Pris: 5.490 kr
Web: Dynaudio.com

Les hele testen av Dynaudio Emit M10

 

Årets beste høyttaler, mellomklasse

(Foto: Produsenten)

 

Audiovector QR3
Musikalsk skjønnhet

Audiovector QR3 er blant de luftigste og mest oppløste høyttalerne i sin prisklasse. Detaljene formelig strømmer ut, uten at det låter hardt og spisst. Vokaler står ut som bare det, og låter så naturtro at det nesten er skremmende. Akustisk musikk låter ekte og nært, og plassert mot veggen er også bassen fyldig nok til å gjenskape fundamentet i musikken. Vi har ingen ankepunkter, annet enn at man kanskje forventer at høyttalere til denne prisen bør veie litt mer. På den annen side er det deilig å spare ryggen.

Pris: 18.990 kr
Web: oslohificenter.no

Les hele testen av Audiovector QR3

 

Årets beste kompakthøyttaler, high-end

(Foto: Produsenten)

 

Dynaudio Contour 20
Himmelsk referanse

Hvis du lengter etter et par gode høyttalere som ikke dominerer stuen, men tar seg pent ut blant møblene, er Dynaudio Contour 20 et perfekt valg. De åpner døren til ekte high-end uten at hverken størrelsen på høyttaleren eller prislappen, fremkaller hjerteinfarkt. De appellerer like mye til hjertet som til hjernen, og leverer musikken på sølvfat. Derfor er det ingen overdrivelse å si, at dette er referansen for kompakthøyttalere under 75.000 kr. Jepp, så gode er de. Prøv selv.

Pris: 44.995 kr
Web: dynaudio.com

Les hele testen av Dynaudio Contour 20

 

Årets beste høyttaler, toppklasse

(Foto: Produsenten)

 

Q Acoustics Concept 500
En vektklasse opp

Q Acoustics satser stort når de nå vil være med i luksusklassen, hvor stykktallene er små, og utviklingskostnadene høye. Men de har gjort et godt forarbeid, og Concept 500 gjør en vellykket entre i det dyre selskapet, noe som viser at det kan betale seg å forfølge en idé hele veien. Med sin ekstraordinære frihet for resonanser er den en spesielt behagelig og ærlig musikkgjengiver, som godt tåler å bli spent foran utstyr som er enda dyrere enn den selv.

Pris: 50.000 kr
Web: swsg,no

Les hele testen av Q Acoustics Concept 500

 

Årets beste høyttaler, high-end

(Foto: Produsenten)

 

Audiovector SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition
Klassikeren er fullkommen

SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition er Audiovectors ultimate versjon av gulvhøyttaleren SR3. Den er lettplassert og låter svært åpent, detaljert og musikalsk. Det blir bare bedre for hver gang man går opp i kvalitetsnivå, og høydepunktet er Arreté Raw Surface Limited Edition. Dette er den ultimate SR3, med fantastisk oppløsning, tredimensjonalitet og dynamikk, og all musikk låter magisk. De fungerer med middelmådig elektronikk, men fortjener det beste. Prisen er høy, men du får uttelling for hver krone i form av ren nytelse.

Pris: 112.990 kr
Web: oslohificenter.no

Les hele testen av Audiovector SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition

 

Årets lydinnovasjon

(Foto: Produsenten)

 

BeoSound Shape
Akustiske byggeklosser

BeoSound Shape er et ambisiøst og annerledes høyttalersystem som bryter med den vanlige oppfattelsen av stereohøyttalere. Muligheten for å tilpasse systemet til vidt forskjellig bruk, åpner helt nye muligheter. Systemet består av tre slags moduler: høyttalere, forsterkermoduler og akustiske dempere. Fordelingen mellom og plasseringen av modulene er valgfri. Antallet felter bestemmes av plass og pengepung, så Shape-systemet kan både brukes i en liten stue og i en kjempemessig konferansesal.

Pris: fra 37.000 kr
Web: bang-olufsen.com

Les hele testen av BeoSound Shape

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.