Nyhet

Usynlige ekstrabasser

Disse kompakthøyttalerne lover ekstra stor og kraftig lyd, takket være et ekstra basselement på innsiden. Si hei til Atlas i8 fra Antelope Audio.

Skrevet av / 24.07.23 - 11:30
Usynlige ekstrabasser

Antelope Audio er ikke veldig godt kjent i hi-fi-bransjen, det er fordi produsenten holder til på studiosiden. Og da først og fremst innen elektronikk. De er best kjent for interfaces og konvertere, men lager også mikrofoner. Og nå altså høyttalere. Laget først og fremst for studioteknikere og musikere, men som vi har erfart flere ganger kan gode studiomonitorer også gi fantastiske lydopplevelser hjemme i stuen.

Det har vi sett eksempler på fra både Genelec, JBL og flere.

Doble 8-tommere – helt sant!

Atlas i8 er en meget kløktig studiomonitor. Med en høyde på 50 cm er den ikke superkompakt, dette er for å gjøre plass til en sjenerøs 8-tommers bassenhet. Det vil si, i virkeligheten er det to. Det sitter nemlig et basselement skjult på innsiden av kabinettet, bak det synlige elementet. De to er parallellkoblet, slik at de opererer som ett enkelt element. Hensikten er å få mer bassenergi ut av et lite kabinett.

I dette tilfellet hevdes en bassrespons ned til 35 kHz, med et maksimalt lydtrykk på 117 dB fra en enkelt høyttaler. Forsterker er ikke nødvendig, hver høyttaler har nemlig innebygde forsterkere til hvert eneste element, med 400 watt total effekt (200 watt til bassene, 100 watt til hver av mellomtone og diskant).

Antelope Audio Atlas i8 two speakers
Foto: Antelope Audio
Les også Presisjonsverktøy du kan bruke hjemme Genelec er først og fremst kjent for sine høyttalere til lydstudioer, men 6040R kan også brukes hjemme.

Koaksialelement

For at lyttingen skal kunne skje både tett innpå og langt unna høyttaleren, er den utstyrt med en koaksial mellomtonediskant. Altså, det 4 cm (1,5″) diskantelementet sitter midt i mellomtoneelementet, som måler 14 cm (5,5″). En slik konstruksjon gir en mer nøyaktig spredning, og dermed mer lik lyd uansett hvor du sitter i forhold til høyttaleren.

Antelope Audio Atlas i8 front & back
Foto: Antelope Audio

Innganger

Høyttalerne har analog XLR og TRS (jack) inngang, begge balansert. Men også digital XLR-inngang (AES/EBU). En tilsvarende digitalutgang brukes for å linke to høyttalere sammen, og du velger selv hvilken som skal være venstre og høyre.

Antelope Audio Atlas i8: Pris og tilgjengelighet

Studiohøyttalerne er tilgjengelig nå, selv om vi ennå ikke har sett det dukke opp i norske nettbutikker som dlxmusic.no eller coolz.tv, som begge fører merket.

Prisen er satt til 2495 euro pr. høyttaler. La oss oversette det til ca 30.000 norske kroner.

Foto: Antelope Audio

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Se hva B&O har funnet på nå

Scroll to Top