TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Yamaha forbedrer hodetelefonfavoritt

Yamaha YH-E700B overtar for den tidligere toppmodellen, hvor den største forskjellen ser ut til å være utseendet.

forfatter
Publisert 23.02.23 - 10:38

Vi ble svært positivt overrasket over Yamaha YH-E700A, da de for over et år siden vant vår gruppetest, mot ganske veldreide utfordrere, som Sony WH-1000XM4, Bose QuietComfort 45, JBL Tour One og Philips Fidelio L3. Nå har tiden kommet for en oppgradering, i form av de nye YH-E700B. Om navnet verken overrasker eller trigger begeistring, så gjør forhåpentligvis selve produktet det.

Yamaha YH_E700B_beige angle
Stangen på utsiden av øreklokkene ser nesten ut som en mikrofonbom som er foldet inn. Foto: Yamaha

Utseendet er helt klart nytt, med en oval passform der hvor forgjengeren var sirkulær. På bildene ser stengene som holder klokkene fast til hodebøylen, ut som mikrofonbommer som er foldet inn. Litt rart, noe vi håper ser bedre ut i virkeligheten.

Vekten har økt noe, fra de allerede formidable 325 grammene, til 335 gram. Dette er nesten 100 gram mer enn Bose QC45 og Sony WH-1000XM5, som begge er konkurrenter Yamaha må måle muskler mot i sin prisklasse. Spesielt Sony-ene skal bli tøft å slå!

Yamaha YH_E700B_black lying
Foto: Yamaha

Bedre samtalelyd

YH-E700B har fått Qualcomm-teknlogien Clear Voice Capture, som kansellerer ekko og undertrykker bakgrunnsstøy gjennom mikrofonen under samtaler. Altså bedre samtalelyd.

YH-E700B har også fått en mer avansert form for det de kaller Listening Care, som gir fyldigere lyd når man spiller lavt. Nå skal lydinnstillingen (EQ) være mer intelligent, slik at den gjengir flere nyanser i lydbilde, uansett lydnivå.

Les også Den beste lyden Søker du et par ytterst vellydende hodetelefoner? Her er de! Så får støykanselleringen heller være en bonus.
Yamaha YH-E700A SPREAD(2)

Støykansellering

Ellers ser det ikke ut til at mye er nytt. Det ser ut til at støykanselleringen er identisk med forgjengeren. Der hvor mange konkurrenter nå har fått flere mikrofoner, som gir flere muligheter for fasemanipulering, som er prinsippet man bruker for å aktivt kansellere bakgrunnsstøy når man lytter til musikk, bruker Yamaha kun én mikrofon på innsiden av hver klokke. Ingen på utsiden.

Yamaha hevder å bruke en mer avansert algoritme i DSP-en enn sine konkurrenter, slik at man kan kansellere støy uten å påvirke musikken. I vår test av forgjengeren YH-E700A syntes vi likevel støykanselleringen påvirket musikkgjengivelsen noe, og vi foretrakk å bare aktivere den når vi satt i støyende omgivelser.

Vi syntes videre at selve støykanselleringen var moderat, selv om den greit undertrykte statisk støy inne i en bil. Vi testet den ikke på fly, men vi vil tro den også fungerer bra der.

Foto: Yamaha

Hva med lyden?

Hvorvidt Yamaha har gjort noe med den allerede glimrende lyden, kommer ikke frem i pressemeldingen. True Sound har de begge, som er Yamahas garanti for en mer naturlig lydgjengivelse. Samme kodeker støttes, det vil si aptX Adaptive i tillegg til AAC og vanlig SBC. De nye LC3 og LC3+ kodekene som er bakt inn i nyeste Android-operativsystemet og på sikt er tenkt å erstatte SBC, er fraværende.

Yamaha YH_E700B lifestyle- scaled
Foto: Yamaha

Yamaha YH-E700B – pris og tilgjengelighet

De nye Yamaha YH-E700B kan bestilles nå, og koster 3790 kroner.

yamaha.com

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Storm i et vannglass Argon Audio Quiet Storm ligner et par dyrere hodetelefoner. Lyden er imidlertid ikke i takt med designen.
lbpluss
Proffer trenger ikke betale mer Beyerdynamic DT 900 Pro X er for proffer og entusiaster, er lette å drive med billig utstyr, og de låter mye dyrere enn prislappen.
Hodetelefoner for musikkelskere De ser ut som før, men lyden er bedre enn noensinne i Sennheisers nyeste hodetelefoner.
Disse hodetelefonene er ikke som andre HiFiMAN Audivina er noe så sjeldent som et par lukkede hodetelefoner med planmagneter som drivere.
Eleganse fra Huawei Nå kommer etterfølgeren til FreeBuds 4i
Følg Lyd & Bilde