Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Yamaha forbedrer hodetelefonfavoritt

Yamaha YH-E700B overtar for den tidligere toppmodellen, hvor den største forskjellen ser ut til å være utseendet.

Skrevet av / 23.02.23 - 10:38
Yamaha forbedrer hodetelefonfavoritt

Vi ble svært positivt overrasket over Yamaha YH-E700A, da de for over et år siden vant vår gruppetest, mot ganske veldreide utfordrere, som Sony WH-1000XM4, Bose QuietComfort 45, JBL Tour One og Philips Fidelio L3. Nå har tiden kommet for en oppgradering, i form av de nye YH-E700B. Om navnet verken overrasker eller trigger begeistring, så gjør forhåpentligvis selve produktet det.

Yamaha YH_E700B_beige angle
Stangen på utsiden av øreklokkene ser nesten ut som en mikrofonbom som er foldet inn. Foto: Yamaha

Utseendet er helt klart nytt, med en oval passform der hvor forgjengeren var sirkulær. På bildene ser stengene som holder klokkene fast til hodebøylen, ut som mikrofonbommer som er foldet inn. Litt rart, noe vi håper ser bedre ut i virkeligheten.

Vekten har økt noe, fra de allerede formidable 325 grammene, til 335 gram. Dette er nesten 100 gram mer enn Bose QC45 og Sony WH-1000XM5, som begge er konkurrenter Yamaha må måle muskler mot i sin prisklasse. Spesielt Sony-ene skal bli tøft å slå!

Yamaha YH_E700B_black lying
Foto: Yamaha

Bedre samtalelyd

YH-E700B har fått Qualcomm-teknlogien Clear Voice Capture, som kansellerer ekko og undertrykker bakgrunnsstøy gjennom mikrofonen under samtaler. Altså bedre samtalelyd.

YH-E700B har også fått en mer avansert form for det de kaller Listening Care, som gir fyldigere lyd når man spiller lavt. Nå skal lydinnstillingen (EQ) være mer intelligent, slik at den gjengir flere nyanser i lydbilde, uansett lydnivå.

Les også Den beste lyden Søker du et par ytterst vellydende hodetelefoner? Her er de! Så får støykanselleringen heller være en bonus.

Støykansellering

Ellers ser det ikke ut til at mye er nytt. Det ser ut til at støykanselleringen er identisk med forgjengeren. Der hvor mange konkurrenter nå har fått flere mikrofoner, som gir flere muligheter for fasemanipulering, som er prinsippet man bruker for å aktivt kansellere bakgrunnsstøy når man lytter til musikk, bruker Yamaha kun én mikrofon på innsiden av hver klokke. Ingen på utsiden.

Yamaha hevder å bruke en mer avansert algoritme i DSP-en enn sine konkurrenter, slik at man kan kansellere støy uten å påvirke musikken. I vår test av forgjengeren YH-E700A syntes vi likevel støykanselleringen påvirket musikkgjengivelsen noe, og vi foretrakk å bare aktivere den når vi satt i støyende omgivelser.

Vi syntes videre at selve støykanselleringen var moderat, selv om den greit undertrykte statisk støy inne i en bil. Vi testet den ikke på fly, men vi vil tro den også fungerer bra der.

Foto: Yamaha

Hva med lyden?

Hvorvidt Yamaha har gjort noe med den allerede glimrende lyden, kommer ikke frem i pressemeldingen. True Sound har de begge, som er Yamahas garanti for en mer naturlig lydgjengivelse. Samme kodeker støttes, det vil si aptX Adaptive i tillegg til AAC og vanlig SBC. De nye LC3 og LC3+ kodekene som er bakt inn i nyeste Android-operativsystemet og på sikt er tenkt å erstatte SBC, er fraværende.

Yamaha YH_E700B lifestyle- scaled
Foto: Yamaha

Yamaha YH-E700B – pris og tilgjengelighet

De nye Yamaha YH-E700B kan bestilles nå, og koster 3790 kroner.

yamaha.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top