Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Får vi endelig se Sonos-hodetelefoner i 2024?

Ifølge ryktene er Sonos på vei med både den etterlengtede hodetelefonen og en streamingboks i Apple TV-stil.

Skrevet av / 22.11.23 - 11:20
Får vi endelig se Sonos-hodetelefoner i 2024?

Sonos vil i løpet av det kommende året utvide sortimentet til helt nye produktkategorier. Skal vi tro ryktene i bransjen, kommer vi innen 2024 til å se både hodetelefoner og en streamingboks for TV med Sonos-logoen.

Ryktene kommer fra Mark Gurman i finansmediet Bloomberg, som har snakket med flere anonyme kilder i Sonos.

Sonos-hodetelefoner med ANC

Hodetelefonene er den minst overraskende nyheten, ettersom Sonos har jobbet med et slikt produkt siden 2019. Tilbake i 2021 var Sonos langt fremme med en prototype, som vi også fortalte om, basert på lekkede patenttegninger.

Sonos var allerede i 2021 på nippet til å lansere hodetelefoner, men droppet prosjektet (Foto: Deutsches Patent- und Markenamt).

Men det ble ikke noe av, prosjektet ble skrinlagt, og hodetelefonene som vi trolig får se til våren neste år, har et helt nytt design med kodenavnet Duke. Ifølge Bloomberg blir det en over-ear-modell som vil konkurrere direkte med Sony WH-1000XM5, Bose QuetComfort Ultra og Apple AirPods Max. Sonos vil angivelig sette en pris på hodetelefonene på mellom 400 og 500 dollar. Det er nærmere Sony enn Apple i pris.

Les også Hjemmekino: - vasker gulvet med lydplanker Er du klar for å ta filmopplevelsen til neste nivå? Vi har testet seks surroundforsterkere som gjør stua om til et inferno av kinolyd!

De nye støyreduserende hodetelefonene vil ifølge Bloombergs kilder bli avduket i mars 2024 og komme i butikkene i april.

Litt senere i 2024, eller kanskje tidlig i 2025, skal Sonos være klar med en streamingboks til TV-en. Det som tidligere ble kalt en set-top box – den gang TV-er var dype nok til at man kunne ha noe oppå dem.

Apple TV-konkurrent

Enheten, som har fått kodenavnet Pinewood (sannsynligvis inspirert av de berømte Pinewood-filmstudioene i England), skal naturligvis strømme video til TV-en. Operativsystemet vil, ikke overraskende, være basert på Android. Suksessen til en slik enhet står og faller på om Sonos klarer å tilby kundene noe nytt og nyttig – noe de ikke allerede har. Her vil boksen få hard konkurranse fra Apple, men også fra smartplattformene som allerede er innebygd i moderne TV-er, ikke minst Android TV.

Les også Sonos-tempel hos Elkjøp Med en ny shop-in-shop i sentrum av København tilbyr Elgiganten (Elkjøp) en komplett Sonos-lytteopplevelse.

Ifølge Bloomberg er Sonos i gang med å forhandle frem avtaler med ulike strømmeleverandører, blant annet Netflix, som jo aldri har sagt nei til å ha sin egen knapp på fjernkontrollen noe sted. Et mulig trumfkort for Pinewood-boksen kan være at den også vil fungere som en sentral kontrollenhet for husholdningens øvrige Sonos-enheter. Boksen støtter Dolby Atmos og Dolby Vision.

Det er også en rekke mindre overraskende nyheter i Sonos’ eksisterende produktlinjer. I 2024 kan vi vente oss en ny versjon av Sonos Roam og en ny subwoofer. Det hadde vi naturligvis forventet, og det ville faktisk vært en større overraskelse om disse produktene ikke var på trappene. En ny lydplanke som skal erstatte Arc skal også være på vei i 2024.

Les også Sonos Era 100: Multirom-talentet Kan Sonos Era 100 være verdt 500 kroner mer enn den gamle favoritten Sonos One? Vi har testet nykommeren i både stereo og surround.

Innebygd

Det skal også komme en litt dyrere «profesjonell» utgave av Sonos Era 100 med innebygd Ethernet-inngang. Den skal være beregnet på installasjon i butikker og restauranter.

Ifølge ryktene jobber Sonos også med «en high-end-forsterker for hjemmekinoinstallasjoner». Betegnelsen bør tas med en klype salt, ettersom Bloomberg er et næringslivsmedie og ikke et teknologimedie – og derfor har en litt annen målestokk. Men en prislapp på 3000-4000 dollar høres likevel spennende ut. Innbyggingshøyttalere til himlingen er også en indikasjon på at Sonos ser på hjemmekino som noe mer enn bare en TV og en lydplanke.

Kilde: Bloomberg

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top