Vi kårer: Apple AirPods Max

Superb støydemping og nydelig lyd

Publisert 11.10.21 - 15:48
Apple AirPods Max
Amund Hammeren

De gruser Sony-hodetelefonene på lyd, og parkerer Bose NCH 700 fullstendig. De er faktisk så gode, at har du prøvd et par AirPods Max noen minutter, er det umulig å gå tilbake til Sony-hodetelefonene. Som lyder tørre som sandpapir, og blottet for dynamikk, sammenlignet med Apples nye – og første – hodetelefoner.

Android-brukere kan også bruke AirPods Max, men de går glipp av mye funksjonalitet. Som stemmestyringen. Siri fungerer bare på Apple-enheter, og med en iPhone i lommen og et par AirPods Max på hodet, kan man få opplest meldinger, og be om å bli guide til nærmeste restaurant, spørre om været, og alt mulig annet man kan bruke stemmestyring til.

Som den adaptive eq-en. Den bruker mikrofoner på innsiden av øreklokkene, som lytter på de akustiske forholdene og tilpasser balansen i lyden etter det. Brillebrukere for eksempel, kan oppleve at bassen blir slankere med hodetelefoner som presses litt ut fra hodet av brillestengene. Det skjer ikke her. De mye øreputene ‘sluker’ brillestengene, og selv om øreklokkene presses i en eller annen retning, er et alltid meget god balanse i lyden.

Den retningstyrte lyden – Spatial Sound – fungerer ikke på en Android-mobil, hvilket er synd. For den er virkelig kul på film. Gyroskop og akselerometere på innsiden samarbeider om å finne retningen til lydkilden ut fra øreklokkenes posisjon. Vrir man på hodet, vris også lyden, slik at man hele tiden opplever at lyden kommer fra skjermen. Fiffig. 

Selv om man er vant med at Apple-produkter koster mer, skrur den høye prisen opp forventningene til et skyhøyt nivå, når man pakker opp et par AirPods Max. Noe av årsaken til den høye prisen, blir umiddelbart synlig når man ser og kjenner på dem. De silkematte øreklokkene som holder fingermerker unna, den myke komforten til stoffputene, og den solide bøylen, er alle sammen tillitvekkende laget. Men de er når man tar dem på, at man skjønner hvorfor prisen er høy. 

Bærekomforten er upåklagelig, tross den høye vekten. Lyden er krystallklar og dynamisk med masse liv og detaljer, og det er hverken overdrevet med bass eller diskant her. Den aktive støydempingen er så bra som det kan få blitt, og det eneste vi har å utsette på AirPods Max, er det pussige etuiet og at de ikke er i nærheten av å være sprutsikret.

Drivende god platespiller

Perfekt komposisjon

Mercedes EQE med Dolby Atmos: Wow!

Scroll to Top