Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Her er Bose QuietComfort Ultra

Bose QuietComfort Ultra: Ryktene er sanne. Ny Bose-toppmodell er lansert. Men det er noe som skurrer her.

Skrevet av / 15.09.23 - 11:10
Her er Bose QuietComfort Ultra

Bose har lansert sin første av en serie nye støykansellerende hodetelefoner. Og navnet er som vi “trodde”: QuietComfort Ultra. Som skal være de beste hodetelefonene fra Bose noensinne.

De nye hodetelefonene skal ha bedre støykansellering enn tidligere, og de tilpasser både lyd og støydemping etter hvordan hodetelefonene sitter rundt ørene, og dessuten til omgivelsene.

På lydsiden kan Bose blant annet skilte med aptX Lossless, som gir ekte CD-kvalitet over Bluetooth. Snasent!

Bose QuietComfort Ultra
Foto: Bose

Romlig lyd …

Mest spalteplass i pressemeldingen får derimot romlig lyd, eller spatial audio. Dette er en stor hype om dagen, og noe vi fremhevet da vi skrev om ryktene. Den gangen spekulerte vi i om dette ville bety “at de nye modellene vil fungere bedre med moderne lydspor og musikk i Dolby Atmos format.”

Slik blir det ikke.

Les også Nye Bose-hodetelefoner og ørepropper skal bli bedre på "alt" Hvis ryktene stemmer, kan dette bli Boses beste hodetelefoner noensinne.

… men ikke Dolby Atmos

I stedet for Dolby Atmos, bruker Bose sin egen Immersive Audio. Dolby er ikke nevnt med et ord, som høyt sannsynlig betyr at hodetelefonene ikke er kompatible med Dolby Atmos. De vil i stedet hente ut stereosporet og skalerer opp dette til en slags 360-lyd. Flere på markedet gjør det samme, hvor mange har innebygd romlig lyd fra Dirac. Vår første tanke er at dette er en missed opportunity, med tanke på at de fleste artistene på Billboards Topp 100-liste spiller inn i Dolby Atmos.

Spør du oss, er ikke romlig lyd en nødvendighet i et par hodetelefoner. Men skal du først ha det, forstår vi ikke hvorfor man ikke skal støtte Dolby Atmos. Som blant annet finnes på mye ny musikk gjennom både Apple Music og Tidal. Og ikke minst strømmetjenester som Netflix, HBO og Disney, for å nevne noen få. Det er også langt på vei å bli den nye standarden for romlig lyd på musikkutgivelser.

Bose QuietComfort Ultra-lifestyle
Foto: Bose

Batteritid

Hvor lang batteritid man trenger på et par hodetelefoner, kan diskuteres. Men det er lenge siden 24 timer var standard, og nå er de fleste oppe i 30 timer og oppover. Bose nøyer seg derimot med 18 timer med Immersive Audio-funksjonen aktivert, og 24 timer av.

Bose QuietComfort Ultra Earbuds
Foto: Bose

Bose QuietComfort Ultra Earbuds

Boses QuietComfort Earbuds II er Bose sine mest vellykkede ørepropper så langt, spesielt støykanselleringen var god. Nå kommer Ultra Earbuds, hvor spesielt samtalekvaliteten skal være bedret. Spesielt i støyende omgivelser, blant annet ved at øreproppene på intelligent vis benytter den mikrofonen som er minst utsatt for vindstøy.

Også Ultra Earbuds støtter aptX Lossless, takket være Snapdragon Sound.

Les også Veldig mye bedre enn forgjengerne Bose har forbedret sine begredelige QuietComfort Earbuds. Earbuds II er mye bedre på alle måter.
Bose QuietComfort Ultra-case Bose QuietComfort Ultra-folded Bose QuietComfort Ultra-side Bose QuietComfort Ultra-white front Bose QuietComfort Ultra-white Bose QuietComfort Ultra-white side Bose QuietComfort Ultra-lifestyle 3 Bose QuietComfort Ultra Earbuds-lifestyle Bose QuietComfort Ultra in case Bose QuietComfort Ultra black Bose QuietComfort Ultra-lifestyle 4
<
>
QuietComfort Ultra Earbuds. Foto: Bose

Bose QuietComfort Ultra og QuietComfort Ultra Earbuds: Pris og tilgjengelighet

Bose QuietComfort Ultra blir tilgjengelig fra 10. oktober, men kan allerede forhåndsbestilles. Prisen blir stiv: 5699 kroner. QuietComfort Ultra Earbuds koster på sin side 3999 kroner. Ganske vågalt å legge seg 33 prosent over erkekonkurrenten Sony WF-1000XM5.

Det kommer også et rimeligere par hodetelefoner, QuetComfort Headphones. Som erstatter QuietComfort 45, inkluderer multipunkts tilkobling, og lar brukeren justere mengden støydemping og lage egne forhåndsinnstillinger for støydemping. Prisen der blir 4499 kroner, de kan forhåndsbestilles nå og leveres ut den 26. september.

Mer info: bose.no

Bose QuietComfort Headphones
Bose QuietComfort Headphones. Foto: Bose

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “Her er Bose QuietComfort Ultra”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dyson lanserer sine første hodetelefoner

Ørepropper for tøff bruk

Disse går i 100 timer

Creatives nyeste har et partytriks

Åpne propper fra Beyerdynamic

Vi kribler i magen etter disse

Vi er best - sier Huawei

Uhørt lang batteritid til prisen!

Jabras beste propper blir enda bedre

Head-fi: Sjekk disse hodetelefonene!

Nye produkter - og nye rykter - fra Creative

Hodetelefoner revolusjonerer måten du hører på

Scroll to Top