TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

8K laserprojektorer fra JVC

JVC lanserer nye hjemmekinoprojektorer i den virkelige high-end klassen.

forfatter
Publisert 05.09.21 - 09:00

JVC er kjent for å levere noen av de råeste projektorene på hjemmekino-fronten, og er høyt aktet blant entusiaster verden over. JVC-projektorene utmerker seg blant annet med suveren kontrast og et nærmest bunnløst svartnivå, og kniver ofte med konkurrenten Sony om å levere den gjeveste bildekvaliteten. Og siden Sony har lansert en rekke laser-baserte projektorer det siste året, kan ikke ingeniørene hos JVC hvile på laurbærene de heller…

Ny generasjon 4K-projektorer fra Sony

8K-oppløsning og laser-lys

Nå er det duket for en ny generasjon JVC-projektorer, nærmere bestemt fire modeller i high-end klassen: Tre av projektorene kan skilte med 8K-oppløsning og laser-basert lyskilde, mens den siste er en 4K-modell med tradisjonell lampe.

Innstegsmodellen (om den kan kalles det) heter JVC DLA-NP5 og bruker en lampe som oppnår 1800 lumen lysstyrke. Den kommer med HDMI 2.0 innganger og HDCP 2.3.

Med storebroren JVC DLA-NZ7 introduseres en høyeffektiv laser-lyskilde (BLU-Escent) med opptil 2200 lumen og 40.000:1 native kontrast.. Denne modellen får også støtte for 8K/60p videosignaler via HDMI 2.1, og bruker såkalt pikselskifting (8K e-shift) for å oppnå opplevelsen av 8K-oppløsning på lerretet. JVC-projektoren støtter også 4K-video med opptil 12o bilder per sekund, noe som bør gjøre den aktuell i et heftig gaming-oppsett.

JVC DLA-NZ8 tar steget opp til 2500 lumen lysstyrke og hele 80.000:1 native kontrast. Den bruker også en mer avansert pikselskifting teknikk (8K e-shiftX) for å oppnå enda bedre bildeskarphet.

Den nye flaggskipmodellen fra JVC heter DLA-NZ9. Med en større 100mm glasslinse, hele 3000 lumen lysstyrke og 100.000:1 i kontrast, kan den fylle de største lerretene (opptil 300 tommer) med et sylskarpt og lyssterkt bilde.

Les også Fantastisk kinoopplevelse hjemme Hvis du har en av disse projektorene, trenger du aldri gå på kino igjen.
4K projektorer

Pris og tilgjengelighet

De nye JVC-projektorene lander hos forhandlerne i mot slutten av året (DLA-NP5 ventes først i starten av 2022).

Vi har snappet opp følgende veil. priser fra forhandler AVshop:

JVC DLA-NP5: 79.990 kr

JVC DLA-NZ7: 119.990 kr

JVC DLA-NZ8: 174.990 kr

JVC DLA-NZ9: 299.990 kr

youtu.be/cN84IRN7_fo

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
McIntosh oppdaterer MX100 med Control4 Nå kan du integrere prosessoren i smarthjemmet ditt.
Ny Blu-ray spiller fra Reavon Nykommeren UBR-X110 er oppgradert med muligheten for å spille SA-CD.
Vanvittig surroundprosessor fra McIntosh MX180 A/V Processor støtter 8K-video.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend