Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny generasjon 4K-projektorer fra Sony

Sony avslører tre nye avanserte projektorer med 4K, HDR og kanonsterk lysstyrke!

Skrevet av / 09.09.20 - 08:56
Ny generasjon 4K-projektorer fra Sony

Mens 4K nærmest har blitt som standard å regne på TV-fronten, som attpåtil beveger seg i retning av 8K, er det fortsatt bare et begrenset utvalg av hjemmekino-projektorer med 4K-oppløsning. Sony er blant de få produsentene som tilbyr såkalte native 4K-projektorer, der selve bildebrikken også har 4K-oppløsning. Derimot har projektorene savnet skikkelig håndtering av video i HDR-kvalitet, spesielt sammenlignet med konkurrenten JVC. Det akter Sony nå å gjøre noe med!

Sony VPL-VW590ES /790ES

De nye modellene VPL-VW590ES og 790ES erstatter dagens 570/770ES modeller, og skal i følge Sony være kraftig forbedret på flere områder, men altså særskilt når det kommer til visning av HDR-video. 590ES bruker standard lampe med 1800 lumen, mens storebroren 790ES bruker en laser lyskilde for enda høyere lysstyrke (2000 lumen) og lengre levetid. Begge har fått oppgradert bildebehandlingen form av den nye videoprosessoren X1, som vi kjenner godt fra Sonys TV-modeller.

Les også Projektor med laserpresisjon Teknologien fra de beste profesjonelle kinoprojektorene er puttet inn i et produkt kompakt og stillegående nok for hjemmet. Si hei til verdens rimeligste 4K laserprojektor.
Sony VPL-VW590ES (Foto: Sony)

Her er noen av nyhetene på 2020-modellene:

  • Dynamic HDR Enhancer: Ved hjelp av regnekraften i den nye X1-prosessoren oppnår projektorene angivelig en bedre håndtering av HDR videomateriale. Bildeprosessoren analyserer hver enkelt scene for å levere optimal kontrast, fremheve lyse partier samtidig som den bevarer detaljer i mørke områder.  Den dynamiske kontrasten har også full kontroll over lysstyrke og lysåpningen (iris).
  • Digital Focus Optimizer: Denne finurlige finessen skal visstnok kompensere for optisk degradering av linsen, og bevare skarpheten over hele bildet/lerretet.
  • Sony “Reality Creation” Technology: X1-prosessoren kan både forbedre ekte 4K-innhold (såvel som oppskalere Full HD- innhold ) ved å analysere bildet og sammenligne med en innebygd database. En velfungerende teknikk vi kjenner fra tidligere Sony-modeller.
Sony VPL-VW790ES (Foto: Sony)

VPL-GTZ380: ny ultra high-end modell

Selv om Sonys nye projektorer virker heftige nok, blekner de litt i forhold til versting-modellen VPL-GTZ380. Dette er Sonys hittil råeste projektor til «hjemmekino» men spør du oss, virker den mer myntet på fullskala kino! Og når du får se på prislappen, vil du trolig ønske å ta betalt per inngangsbillett…

Sony VPL-GTZ380. (Foto: Sony)

Med en ekstrem lysstyrke på hele 10.000 ANSI lumen, kan den fylle selv 4-5 meter brede lerret med et lyssterkt og kontrastrikt bilde. Den er basert på en ny 0,74″ 4K SXRD bildebrikke og bruker en nyutviklet trippel-laser lyskilde. Bildebehandlingen styres av den enda kraftigere X1 Ultimate-prosessoren som vi kjenner fra Sonys high-end TV-modeller, her optimalisert for projektorbruk.

Hva med oss prisbevisste, da?

Dessverre ser det ikke ut til at Sony lanserer noen ny 4K-projektor i budsjettklassen med det første. Dagens billigste modell VPL-VW270ES (veil 49.999) får ingen erstatter med det første og forblir dermed billigste modell.

Pris og tilgjengelighet

De nye Sony-projektorene er tilgjengelig i løpet av september. Norske priser er ennå ikke bekreftet, men prisene i euro er som følger:

Sony VPL-VW590ES: 6999 euro

Sony VPL-VW790ES: 11999 euro

Sony VPL-GTZ380: 79999 euro (!)

Kilde: Sony Professional

Les også Kinoskjerm i stua *TILGJENGELIG NÅ* Samsungs nye kinoprojektorer kan stå klin inntil veggen, og kan gi et bilde opptil 130 tommer!
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Her er årets nye hjemmekino-produkter fra Sony

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Scroll to Top