TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

8K laserprojektorer fra JVC

JVC lanserer nye hjemmekinoprojektorer i den virkelige high-end klassen.

JVC er kjent for å levere noen av de råeste projektorene på hjemmekino-fronten, og er høyt aktet blant entusiaster verden over. JVC-projektorene utmerker seg blant annet med suveren kontrast og et nærmest bunnløst svartnivå, og kniver ofte med konkurrenten Sony om å levere den gjeveste bildekvaliteten. Og siden Sony har lansert en rekke laser-baserte projektorer det siste året, kan ikke ingeniørene hos JVC hvile på laurbærene de heller…

Ny generasjon 4K-projektorer fra Sony

8K-oppløsning og laser-lys

Nå er det duket for en ny generasjon JVC-projektorer, nærmere bestemt fire modeller i high-end klassen: Tre av projektorene kan skilte med 8K-oppløsning og laser-basert lyskilde, mens den siste er en 4K-modell med tradisjonell lampe.

Innstegsmodellen (om den kan kalles det) heter JVC DLA-NP5 og bruker en lampe som oppnår 1800 lumen lysstyrke. Den kommer med HDMI 2.0 innganger og HDCP 2.3.

Med storebroren JVC DLA-NZ7 introduseres en høyeffektiv laser-lyskilde (BLU-Escent) med opptil 2200 lumen og 40.000:1 native kontrast.. Denne modellen får også støtte for 8K/60p videosignaler via HDMI 2.1, og bruker såkalt pikselskifting (8K e-shift) for å oppnå opplevelsen av 8K-oppløsning på lerretet. JVC-projektoren støtter også 4K-video med opptil 12o bilder per sekund, noe som bør gjøre den aktuell i et heftig gaming-oppsett.

JVC DLA-NZ8 tar steget opp til 2500 lumen lysstyrke og hele 80.000:1 native kontrast. Den bruker også en mer avansert pikselskifting teknikk (8K e-shiftX) for å oppnå enda bedre bildeskarphet.

Den nye flaggskipmodellen fra JVC heter DLA-NZ9. Med en større 100mm glasslinse, hele 3000 lumen lysstyrke og 100.000:1 i kontrast, kan den fylle de største lerretene (opptil 300 tommer) med et sylskarpt og lyssterkt bilde.

Fantastisk kinoopplevelse hjemme Hvis du har en av disse projektorene, trenger du aldri gå på kino igjen.
4K projektorer

Pris og tilgjengelighet

De nye JVC-projektorene lander hos forhandlerne i mot slutten av året (DLA-NP5 ventes først i starten av 2022).

Vi har snappet opp følgende veil. priser fra forhandler AVshop:

JVC DLA-NP5: 79.990 kr

JVC DLA-NZ7: 119.990 kr

JVC DLA-NZ8: 174.990 kr

JVC DLA-NZ9: 299.990 kr

 

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Lyd & Bilde