annonse
annonse
annonse

Tidal med studiolyd på Android

Nå kan du nyten musikken i studiokvalitet med MQA på mobilen.

Men foreløpig bare hvis du har en Android-telefon. MQA-støtte for Apple-telefoner kommer senere.

Strømmetjenesten Tidal var de første til å tilby musikken i bedre lydkvalitet enn de vanlige komprimerte lydformatene. Som AAC, MP3 eller Ogg.

Under Tidal Masters ligger musikken i høyoppløst format, til nå har den bare vært tilgjengelig på PC og Mac, men nå er altså Android-mobiler også støttet.

Bedre lyd

MQA støttes også av en lang rekke hi-fi-produkter som digitalomvandlere, og er en smart måte å pakke inn høyopløste lydfiler på, enn  med høyere oppløsning enn CD-formatets 16-bits, 44,1 kHz lyd.

Android-brukere må laste ned siste versjon av Tidal-appen og ha et Tidal HiFi-abonnement for å få tilgang til musikken i Tidal Masters med MQA-kvalitet, opptil 96 kHz.

Men det kan være smart å bytte ut de gamle øreproppene med noen nyere som gir bedre lyd, for å utnytte lydkvaliteten i Tidal Masters.

(Foto: Produsenten)

 

Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
annonse

Les også

annonse
Lukk meny