Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Tidal gir høyoppløst lyd til alle

Tidal gir høyoppløst lyd og Dolby Atmos til den laveste prisen.

Skrevet av / 05.03.24 - 10:58
Tidal gir høyoppløst lyd til alle

*Oppdatert 6. mars kl 10*

Nå er saken bekreftet i Norge.

Musikkstrømmetjenesten Tidal har kunngjort at de fra 10. april vil innlemme alle premiumfunksjoner i ett enkelt abonnement, til prisen av nåværende innstegsabonnement.

Etter denne datoen vil ikke individuelle abonnenter lenger måtte velge mellom abonnementene HiFi og HiFi Plus, men får tilgang musikk i alle kvaliteter, inkludert høyoppløst og Dolby Atmos – selvsagt reklamefritt – for prisen av det rimeligste abonnementet.

Les også Tidal er klare med HD Flac Tidal er nå ute med seks millioner låter i det høyoppløste, tapsfrie FLAC-formatet. Og annonserer samtidig at det er FLAC - og ikke MQA - som er tjenestens foretrukne format.

Tidal og priser

I dag koster Tidal HiFi 119 kroner, mens HiFi Plus til 199 kroner pr. måned gir tilgang til musikk i «høyere enn CD-kvalitet», og dessuten romlig lyd med Dolby Atmos. Den 10. april vil vi derimot kunne strømme høyoppløst musikk til 119 kroner i måneden.

Det nye abonnementet heter rett og slett Individual. I tillegg finnes Family for opptil seks brukere i samme husholdning, og det rimeligere tilbudet Student, for studenter med bevis. Prisene der blir 189 kroner for Family og 49 kroner for Student.

Tidal har lenge forsvart sitt dyrere HiFi Plus-abonnement med monopol på MQA-formatet for høyoppløst lyd. Men i 2023 begynte de å fase ut MQA til fordel for det åpne FLAC-formatet. Tidals katalog av rene FLAC-filer var i desember 2023 fire ganger større enn MQA-katalogen.

Med den nye endringen i sine abonnementer, blir ikke lenger Tidal dyrere enn sine konkurrenter Apple Music og Amazon Music, som begge tilbyr høyoppløst musikk uten ekstra kostnad.

Nå venter vi bare på Spotify, som i dag ikke engang tilbyr tapsfri CD-kvalitet, men tviholder på komprimert steinalderlyd.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

5 hendelser på “Tidal gir høyoppløst lyd til alle”

 1. Står ingenting om Family videreføres og jeg forstår fortsatt ikke om det nye abo heter Tidal eller Tidal Individual. Vannvittig dårlig skrevet denne oppdateringen fra Tidal.

  «Den 10. april 2024 gjør vi det enklere å nyte den beste lydkvaliteten i klassen ved å kombinere våre HiFi- og HiFi Plus-abonnementer til et enkelt abonnement kalt TIDAL, som blir tilgjengelig for 189 kr/måned.
  Vi vil også avslutte kampanjen på TIDAL Family -abonnementet ditt den 10. april 2024. Den 10. april vil du abonnere på et TIDAL Individual-abonnement så lenge kampanjeperioden varer.
  Når kampanjeperioden er over, vil du abonnere på et TIDAL Individual-abonnement til 119 kr/måned.»

  1. Per Olav Tryti

   Enig at epost er elendig skrevet. Jeg gikk inn på Tidal, og der står det at familie abonnementet fortsetter, noe man ikke får inntrykk av i eposten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
 • L&B TechCast – en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Scroll to Top