Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Tidal gir høyoppløst lyd til alle

Tidal gir høyoppløst lyd og Dolby Atmos til den laveste prisen.

Skrevet av / 05.03.24 - 10:58
Tidal gir høyoppløst lyd til alle

*Oppdatert 6. mars kl 10*

Nå er saken bekreftet i Norge.

Musikkstrømmetjenesten Tidal har kunngjort at de fra 10. april vil innlemme alle premiumfunksjoner i ett enkelt abonnement, til prisen av nåværende innstegsabonnement.

Etter denne datoen vil ikke individuelle abonnenter lenger måtte velge mellom abonnementene HiFi og HiFi Plus, men får tilgang musikk i alle kvaliteter, inkludert høyoppløst og Dolby Atmos – selvsagt reklamefritt – for prisen av det rimeligste abonnementet.

Les også Tidal er klare med HD Flac Tidal er nå ute med seks millioner låter i det høyoppløste, tapsfrie FLAC-formatet. Og annonserer samtidig at det er FLAC - og ikke MQA - som er tjenestens foretrukne format.

Tidal og priser

I dag koster Tidal HiFi 119 kroner, mens HiFi Plus til 199 kroner pr. måned gir tilgang til musikk i «høyere enn CD-kvalitet», og dessuten romlig lyd med Dolby Atmos. Den 10. april vil vi derimot kunne strømme høyoppløst musikk til 119 kroner i måneden.

Det nye abonnementet heter rett og slett Individual. I tillegg finnes Family for opptil seks brukere i samme husholdning, og det rimeligere tilbudet Student, for studenter med bevis. Prisene der blir 189 kroner for Family og 49 kroner for Student.

Tidal har lenge forsvart sitt dyrere HiFi Plus-abonnement med monopol på MQA-formatet for høyoppløst lyd. Men i 2023 begynte de å fase ut MQA til fordel for det åpne FLAC-formatet. Tidals katalog av rene FLAC-filer var i desember 2023 fire ganger større enn MQA-katalogen.

Med den nye endringen i sine abonnementer, blir ikke lenger Tidal dyrere enn sine konkurrenter Apple Music og Amazon Music, som begge tilbyr høyoppløst musikk uten ekstra kostnad.

Nå venter vi bare på Spotify, som i dag ikke engang tilbyr tapsfri CD-kvalitet, men tviholder på komprimert steinalderlyd.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

5 hendelser på “Tidal gir høyoppløst lyd til alle”

  1. Står ingenting om Family videreføres og jeg forstår fortsatt ikke om det nye abo heter Tidal eller Tidal Individual. Vannvittig dårlig skrevet denne oppdateringen fra Tidal.

    «Den 10. april 2024 gjør vi det enklere å nyte den beste lydkvaliteten i klassen ved å kombinere våre HiFi- og HiFi Plus-abonnementer til et enkelt abonnement kalt TIDAL, som blir tilgjengelig for 189 kr/måned.
    Vi vil også avslutte kampanjen på TIDAL Family -abonnementet ditt den 10. april 2024. Den 10. april vil du abonnere på et TIDAL Individual-abonnement så lenge kampanjeperioden varer.
    Når kampanjeperioden er over, vil du abonnere på et TIDAL Individual-abonnement til 119 kr/måned.»

    1. Per Olav Tryti

      Enig at epost er elendig skrevet. Jeg gikk inn på Tidal, og der står det at familie abonnementet fortsetter, noe man ikke får inntrykk av i eposten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

B&O med super-eksklusiv CD-spiller til en halv million kroner

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Lyd & Bilde
Scroll to Top