Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Tidal går all-in på Hi-Fi

Premiumkunder får nå CD-kvalitet, mens de eksisterende HiFi-kundene får tilgang til surroundformater, HD-kvalitet og god samvittighet.

Skrevet av / 17.11.21 - 14:52
Tidal går all-in på Hi-Fi
comment Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

Streamingtjenesten Tidal har siden 2013 tilbudt kundene sine musikk i CD-kvalitet. Det har de så langt tatt seg godt betalt for: Et hi-fi-abonnement har kostet 199 kroner per måned, mens et standardabonnement til 99 kroner kun har tilbudt musikk i 320 kbps AAC.

Fra i dag får premiumkundene oppgradert lydkvaliteten til full CD-kvalitet for samme månedspris på 99 kroner. Dermed er Tidal rustet til priskrigen på hi-fi-streaming, som har begynt hos de fleste streamingtjenester. Tidal Premium skifter også navn til Tidal HiFi-

Atmos og Sony 360

De nåværende HiFi-kundene får også oppgradert abonnementet sitt til Tidal HiFi Plus, som tilbyr Tidals nye «Innovative Audio Formats». I tillegg til den såkalte Master-kvaliteten i form av HD-lyd i MQA-formatet, får brukerne også tilgang til romlyd-teknologi i formatene Dolby Atmos og Sony 360 Reality Audio. Bithastigheten på Tidal HiFi Plus blir «opptil 9.216 kbps.» Prisen forblir den samme, 199 kroner i måneden.

Det kommer også en rekke andre fordeler med Plus-abonnementet, som implementeres i 2022. Bl.a. får får musikerne som brukeren spiller mest av, en større del andel av kaka når det skal utbetales royalties. Man vil også kunne følge med på hvordan lyttevanene påvirker favorittartistene. Og da naturligvis kunne dele sin gode samvittighet på sosiale medier.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Scroll to Top