TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Tidal går all-in på Hi-Fi

Premiumkunder får nå CD-kvalitet, mens de eksisterende HiFi-kundene får tilgang til surroundformater, HD-kvalitet og god samvittighet.

forfatter
Publisert 17.11.21 - 14:52
Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

Streamingtjenesten Tidal har siden 2013 tilbudt kundene sine musikk i CD-kvalitet. Det har de så langt tatt seg godt betalt for: Et hi-fi-abonnement har kostet 199 kroner per måned, mens et standardabonnement til 99 kroner kun har tilbudt musikk i 320 kbps AAC.

Fra i dag får premiumkundene oppgradert lydkvaliteten til full CD-kvalitet for samme månedspris på 99 kroner. Dermed er Tidal rustet til priskrigen på hi-fi-streaming, som har begynt hos de fleste streamingtjenester. Tidal Premium skifter også navn til Tidal HiFi-

Atmos og Sony 360

De nåværende HiFi-kundene får også oppgradert abonnementet sitt til Tidal HiFi Plus, som tilbyr Tidals nye «Innovative Audio Formats». I tillegg til den såkalte Master-kvaliteten i form av HD-lyd i MQA-formatet, får brukerne også tilgang til romlyd-teknologi i formatene Dolby Atmos og Sony 360 Reality Audio. Bithastigheten på Tidal HiFi Plus blir «opptil 9.216 kbps.» Prisen forblir den samme, 199 kroner i måneden.

Det kommer også en rekke andre fordeler med Plus-abonnementet, som implementeres i 2022. Bl.a. får får musikerne som brukeren spiller mest av, en større del andel av kaka når det skal utbetales royalties. Man vil også kunne følge med på hvordan lyttevanene påvirker favorittartistene. Og da naturligvis kunne dele sin gode samvittighet på sosiale medier.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Se! En platespiller fra Ikea! Ikea setter musikken i høysetet med Obegränsad platespiller, arbeidspult og hvilestol. I samarbeid med Swedish House Mafia
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend