Wimp HiFi kommer!

Endelig! Med Wimp Hi-Fi får vi musikkstrømming i CD-kvalitet.
forfatter

I sommer lanserer Wimp sitt nye tilbud for alle som er opptatt av lydkvalitet – nemlig Wimp HiFi. Vi snakker strømming i tapsfri CD-kvalitet (FLAC), så nå kan audiofile for alvor ta i bruk strømming i stua! Vi har fått vite at dette kan skje i august, men tidspunkt er ikke offisielt bekreftet.

Rundt dobbel pris
Prisen vil ligge på rundt det dobbelte av nåværende Wimp Premium, som koster 99 kroner i måneden. Produktet vil foreløpig bli tilgjengelig på Android-telefoner og -nettbrett, iPhone, iPad og iPod Touch, samt hi-fi-anlegg fra Sonos og Bluesound.

Også bedre lyd med Wimp Premium
Mot slutten av fjoråret startet Wimps prosjekt for å forbedre lydkvaliteten, ved å kaste alt av tapskomprimert musikk fra sine servere, og erstatte alle moderfiler med tapsfri FLAC-musikk. Siste oppdatering fra en pressemelding er at det meste av musikk nå ligger i FLAC-formatet. Det gjenstår å konvertere noe fra EMIs katalog fra WMA LL til FLAC, og noe av Sonys katalog er fremdeles under konvertering. Men rundt midten av juni skal alt være 99 prosent ferdig. De mindre indie-selskapene tar litt lenger tid, men Wimp lover at det jobbes iherdig med å få det ferdig.

Ved å ha alt lagret i FLAC, unngår man transkoding fra ett tapsformat til et annet, som markant degraderer lyden. Dermed vil også abonnenter av dagens Wimp Premium oppleve bedre lyd nå enn de gjorde før. Lyden i dette abonnementet leveres nå i to valgfrie kvaliteter, 96 AAC+ som standard og 320 AAC i høy kvalitet. Dette kan du velge i innstillingene.

Men for oss som ikke synes dette er godt nok, skal vi altså nå serveres Wimp HiFi, i ekte CD-kvalitet!

Tjenesten har vært betatestet blant et utvalg kunder siden midten av mars, med veldig gode tilbakemeldinger. Vi har selv hatt tilgang på betaversjonen, og stiller oss i rekken av de begeistrede.

Størst utbytte på komprimert pop?
– Mange tror at det er dynamisk musikk som jazz og klassisk som har størst utbytte av lossless, men jeg vil faktisk hevde at det er motsatt, sier Pål Bråtelund, produktutvikler i Wimp. – Disse sjangrene er som regel mastret slik at det blir minimalt tap når det komprimeres. Moderne pop, derimot, der ALT ER HØYT, gjør det så vanskelig for kodeken å plukke ut hva som skal senkes for å nå maksimum bitrate. Pop og rock fra de siste ti årene er altså det som gir mest mening å lytte til lossless.

- Pop og rock fra de siste ti årene er gir mest mening å lytte til lossless, mener Paal Bråtelund, produktutvikler i Wimp.
– Pop og rock fra de siste ti årene er gir mest mening å lytte til lossless, mener Paal Bråtelund, produktutvikler i Wimp.

Mens vi skjønner godt hva Pål Bråtelund mener, er det etter vår mening likevel slik at moderne pop hvor alt er sønderknust i mastering, aldri låter spesielt bra uansett musikkformat. Så selv om forskjellene kanskje er større med slike innspillinger, vil godt mastret musikk fremdeles kunne gi enda større lytteglede, spesielt i tapsfri kvalitet.

Sonos, Bluesound og Android
Wimp HiFi blir som nevnt tilgjengelig i løpet av august på wimp.no. Allerede nå finnes tjenesten i beta for spesielt invidde, mobile Android-enheter og innebygd i anlegg fra Sonos og Bluesound. Logitech-produkter er så langt ute i kulda, da Logitech er i ferd med å bestemme seg for hva de vil gjøre med lydproduktene i fremtiden. Squeezebox-navnet er lagt ned og erstattet med UE (Ultimate Ears), men der hvor det tidligere fantes hi-fi-produkter som Squeezebox Touch og Transporter, er det nå kun en bordradio igjen. Ikke akkurat produktet som trenger et FLAC-abonnement.

wimp.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.