Sonos Trade Up: Du må ikke lenger myrde gamle høyttalere

...for å få rabatt på nytt produkt.
Annonse
Annonse
forfatter

Sonos har oppdatert sitt Trade Up-program, ved å fjerne kravet om å sette gammelt produkt i Recycle Mode.

Det var i romjulen meldingen kom, om at gamle produkter ikke ville få fremtidige fastvareoppdateringer, og at de dermed ikke ville kunne få nye og kommende funksjoner, eller fungere med nye versjoner av Sonos-appen. Eller at de kunne spille i system med nyere høyttalere.

Samtidig annonserte de at eksisterende kunder ville kunne få 30 prosent avslag på et nytt produkt, dersom de satt det gamle i Recycle Mode. Det betyr at alle brukerdata slettes, men også at produktet i all praksis er ubrukelig. Dessuten ville produktet aldri kunne hentes ut av koma igjen!

Sonos Play:5 Gen 1
Første generasjon av Play:5 er blant produktene som ikke lenger vil støttes. Foto: Sonos

Sonos forklarer

Dine gamle produkter slutter ikke å fungere, sa Sonos til Lyd & Bilde og forklarte at de gamle produktene bare måtte plasseres i sitt eget nettverket, for at de skulle fungere som før. De vil bare ikke få brukerstøtte.

Kritikken ga seg ikke, for hva med oppdateringer og feilrettinger av gamle produkter?

Annonse

Deretter kom et dekret om at, joda, eldre produkter vil fortsatt bli oppdatert med feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer. De vil bare ikke få nye funksjoner efter mai.

Ikke miljøvennlig

Kritikken roet seg noe, men Sonos har likevel måttet tåle kritikk for at man er nødt til å sette produktet i Recycle Mode for å få oppgradere til nytt. Det er alt annet enn miljøvennlig å skrinlegge produkter som er fullt mulig å bruke for andre som ikke ønsker å bruke mye penger på helt ny elektronikk.

Ny Trade Up-politikk

Nå har Sonos altså snudd igjen. Recycle Mode-kravet er herved fjernet, som betyr at du slipper å legge gammelt produkt i en koma det er umulig å våkne igjen fra. Du vil fortsatt få 30 prosent rabatt på nye produkter, men kan nå selv ønske hva du vil gjøre med det gamle produktet. Fortsette å bruke det, gi det til en venn, eller donere til en god sak. Eller levere det til din lokale e-resirkuleringsstasjon. Det er også mulig å sende tilbake til Sonos via en forhåndsbetalt fraktetikett.

Sånn skal det gjøres!

Produktene det gjelder er Sonos Connect (ZP80 og ZP90), Connect:Amp (ZP100 og ZP120) og Play:5 (1. gen).

Annonse

sonos.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

  1. Derfor kjøper jeg Yamaha sine produkter isteden,akkurat som Samsung tv med sitt system det blir ikke oppgradering på dem efter10 år,derfor Android tv som alltid vil kunne oppgradere sin softwear!!!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.