Sonos Trade Up: Du må ikke lenger myrde gamle høyttalere

...for å få rabatt på nytt produkt.

Sonos har oppdatert sitt Trade Up-program, ved å fjerne kravet om å sette gammelt produkt i Recycle Mode.

Det var i romjulen meldingen kom, om at gamle produkter ikke ville få fremtidige fastvareoppdateringer, og at de dermed ikke ville kunne få nye og kommende funksjoner, eller fungere med nye versjoner av Sonos-appen. Eller at de kunne spille i system med nyere høyttalere.

Samtidig annonserte de at eksisterende kunder ville kunne få 30 prosent avslag på et nytt produkt, dersom de satt det gamle i Recycle Mode. Det betyr at alle brukerdata slettes, men også at produktet i all praksis er ubrukelig. Dessuten ville produktet aldri kunne hentes ut av koma igjen!

Sonos Play:5 Gen 1
Første generasjon av Play:5 er blant produktene som ikke lenger vil støttes. Foto: Sonos

Sonos forklarer

Dine gamle produkter slutter ikke å fungere, sa Sonos til Lyd & Bilde og forklarte at de gamle produktene bare måtte plasseres i sitt eget nettverket, for at de skulle fungere som før. De vil bare ikke få brukerstøtte.

Kritikken ga seg ikke, for hva med oppdateringer og feilrettinger av gamle produkter?

Deretter kom et dekret om at, joda, eldre produkter vil fortsatt bli oppdatert med feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer. De vil bare ikke få nye funksjoner efter mai.

Ikke miljøvennlig

Kritikken roet seg noe, men Sonos har likevel måttet tåle kritikk for at man er nødt til å sette produktet i Recycle Mode for å få oppgradere til nytt. Det er alt annet enn miljøvennlig å skrinlegge produkter som er fullt mulig å bruke for andre som ikke ønsker å bruke mye penger på helt ny elektronikk.

Ny Trade Up-politikk

Nå har Sonos altså snudd igjen. Recycle Mode-kravet er herved fjernet, som betyr at du slipper å legge gammelt produkt i en koma det er umulig å våkne igjen fra. Du vil fortsatt få 30 prosent rabatt på nye produkter, men kan nå selv ønske hva du vil gjøre med det gamle produktet. Fortsette å bruke det, gi det til en venn, eller donere til en god sak. Eller levere det til din lokale e-resirkuleringsstasjon. Det er også mulig å sende tilbake til Sonos via en forhåndsbetalt fraktetikett.

Sånn skal det gjøres!

Produktene det gjelder er Sonos Connect (ZP80 og ZP90), Connect:Amp (ZP100 og ZP120) og Play:5 (1. gen).

sonos.com

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  1. Espen Hordnes.

    Derfor kjøper jeg Yamaha sine produkter isteden,akkurat som Samsung tv med sitt system det blir ikke oppgradering på dem efter10 år,derfor Android tv som alltid vil kunne oppgradere sin softwear!!!

Les også

Du kan finne gode smarttelefoner til gode priser på Black Friday, men forhandlerne prøver å komme unna med uselgelige varer. Slik unngår du feilkjøp.
Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.