Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sonos Trade Up: Du må ikke lenger myrde gamle høyttalere

...for å få rabatt på nytt produkt.

Sonos har oppdatert sitt Trade Up-program, ved å fjerne kravet om å sette gammelt produkt i Recycle Mode.

Det var i romjulen meldingen kom, om at gamle produkter ikke ville få fremtidige fastvareoppdateringer, og at de dermed ikke ville kunne få nye og kommende funksjoner, eller fungere med nye versjoner av Sonos-appen. Eller at de kunne spille i system med nyere høyttalere.

Samtidig annonserte de at eksisterende kunder ville kunne få 30 prosent avslag på et nytt produkt, dersom de satt det gamle i Recycle Mode. Det betyr at alle brukerdata slettes, men også at produktet i all praksis er ubrukelig. Dessuten ville produktet aldri kunne hentes ut av koma igjen!

Sonos Play:5 Gen 1

Første generasjon av Play:5 er blant produktene som ikke lenger vil støttes. Foto: Sonos

Sonos forklarer

Dine gamle produkter slutter ikke å fungere, sa Sonos til Lyd & Bilde og forklarte at de gamle produktene bare måtte plasseres i sitt eget nettverket, for at de skulle fungere som før. De vil bare ikke få brukerstøtte.

Annonse

Kritikken ga seg ikke, for hva med oppdateringer og feilrettinger av gamle produkter?

Deretter kom et dekret om at, joda, eldre produkter vil fortsatt bli oppdatert med feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer. De vil bare ikke få nye funksjoner efter mai.

Annonse

Ikke miljøvennlig

Kritikken roet seg noe, men Sonos har likevel måttet tåle kritikk for at man er nødt til å sette produktet i Recycle Mode for å få oppgradere til nytt. Det er alt annet enn miljøvennlig å skrinlegge produkter som er fullt mulig å bruke for andre som ikke ønsker å bruke mye penger på helt ny elektronikk.

Ny Trade Up-politikk

Nå har Sonos altså snudd igjen. Recycle Mode-kravet er herved fjernet, som betyr at du slipper å legge gammelt produkt i en koma det er umulig å våkne igjen fra. Du vil fortsatt få 30 prosent rabatt på nye produkter, men kan nå selv ønske hva du vil gjøre med det gamle produktet. Fortsette å bruke det, gi det til en venn, eller donere til en god sak. Eller levere det til din lokale e-resirkuleringsstasjon. Det er også mulig å sende tilbake til Sonos via en forhåndsbetalt fraktetikett.

Sånn skal det gjøres!

Produktene det gjelder er Sonos Connect (ZP80 og ZP90), Connect:Amp (ZP100 og ZP120) og Play:5 (1. gen).

sonos.com

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

2 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  1. Espen Hordnes.

    12.03.20 at 03:41

    Derfor kjøper jeg Yamaha sine produkter isteden,akkurat som Samsung tv med sitt system det blir ikke oppgradering på dem efter10 år,derfor Android tv som alltid vil kunne oppgradere sin softwear!!!

  2. Bjarte

    11.03.20 at 22:39

    Er det mulig å gjenopplive Sonos produkt som er satt i recycle mode?

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.