Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sonos blir endelig høyoppløst

Etter flere år med skuldertrekk mot høyoppløst lyd, kommer Sonos endelig diltende etter.

Skrevet av / 18.03.20 - 15:58
Sonos blir endelig høyoppløst

I juni kommer det nye operativsystemet Sonos S2, og den tilhørende appen S2 Controller. Da får Sonos-produktene nye funksjoner og nytt grensesnitt, og – ikke minst – støtte for høyoppløst lyd.I pressemeldingen står det spesifikt at “Sonos S2 vil muliggjøre lydteknologier med høyere oppløsning for musikk og hjemmekino.”

For film betyr det ganske sikkert støtte for Dolby TrueHD, og – hvem vet – kanskje Dolby Atmos kommer etterhvert også? Dette kan også brukes til musikk, så det kan tenkes at Sonos er fornøyd med det.

MQA?

Sonos S2 app
Skjermbilde av den nye Sonos-appen.

Men jeg var av andre grunner og snakket med Sonos’ utsendte på CES-messen i Las Vegas i januar 2019, i forbindelse med lanseringen av Sonos Amp. Da jeg spurte hvorfor de fortsatt ikke spilte av høyoppløste lydfiler, innrømmet han at båndbredde ikke lenger er et argument. Han nevnte dessuten også han at de var veldig interessert i lydformatet MQA. Så spør det da, om ikke Sonos omsider får MQA-støtte.

I tillegg loves vi flere muligheter og bedre brukervennlighet. “Mer personlig og samkjørt” er stikkord.

Hvilke produkter får de nye mulighetene?

De fleste Sonos-produkter vil være kompatible med S2. Men eldre produkter har ikke nok minne og prosessorkraft til å være kompatible med S2. Disse produktene vil fortsette å virke på den Sonos-appen kunder allerede bruker, og som vil bli omdøpt til Sonos S1 Controller i de ulike app-butikkene, når den nye appen kommer i juni.

S2-appen, som er plattformen for framtiden, vil rett og slett hete Sonos.

Avhengig av hvilken miks av Sonos-produkter du har hjemme vil du ha flere valgmuligheter.

Sonos S2 compatible products
Her er produktene som er kompatible med Sonos S2 – og ikke.

Kun S1-kompatible produkter

Hvis du kun har S1-kompatible produkter i systemet ditt, trenger du ikke gjøre noe. De vil fortsette å virke som i dag på S1 Controller-appen. Du vil fremdeles få feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer, og Sonos lover å jobbe med sine partnere for at musikk- og stemmetjenestene virker så lenge som mulig. Men nyere Sonos-produkter som er fastvareoppdatert, vil ikke kunne legges til i S1-systemet ditt.

Kun S2-kompatible produkter

Hvis du kun har S2-kompatible produkter i systemet ditt, trenger du kun å laste ned den nye S2-appen når den blir tilgjengelig i juni. Systemet ditt vil automatisk oppdatere til det nye Sonos-OS-et, og du vil være klar for fremtidige produkter og funksjoner.

En miks av S1- og S2-produkter

Hvis du har en miks av produkter hjemme, så har du fire muligheter:

  • Fjern produkter som kun er kompatible med S1 fra systemet ditt. Med kun S2-kompatible produkter igjen kan du bare laste ned den nye Sonos-appen i juni
  • Bytt inn produkter som kun er kompatible med S1 gjennom Trade Up-ordningen, slik at du får ekvivalente S2-kompatible produkter. Sonos fortsetter å tilby 30 prosent rabatt for kunder som velger dette alternativet.
  • Fortsett å bruke systemet gjennom S1-appen. Du vil fortsette å få feilrettinger og sikkerhetsoppdateringer
  • Del systemet ditt opp i to deler. Sonos kommer tilbake med detaljerte instruksjoner for hvordan du kan gjøre dette. Du kan ikke gruppere et S1-system med et S2-system.

Som nevnt kommer S2-programvaren i juni.

sonos.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

3 hendelser på “Sonos blir endelig høyoppløst”

  1. Terje Hansen

    Spiller jo liten rolle, de aller fleste kjører uansett enkelthøyttalere.. Og hvorfor de ikke kan streame highres til en høyttaler og lores (som allikevel er CD-kvalitet) til en annen er jo rart, det er ikke veldig vanskelig å få til sånn hw-messig, sett hvilke prosessorer de bruker..

  2. Ser ikke da ut som det blir noen stor forskjell fra forrige runde, bortsett fra at man skal slippe å kaste gamle enheter som fungerer. Mulig jeg leser feil her, men for at man skal kunne nyte godt av høyere lydkvalitet, må man altså dele Sonos nettverket i to?! Eller kan man bruke alle enhetene via app 1, men samtidig kunne bruke nyere enheter via app 2?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top