Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Pro-Ject Power Box DS3 og Power Box Phono S3

Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.

Skrevet av / 02.02.23 - 10:00
Pro-Ject Power Box DS3 og Power Box Phono S3

Mange platespillere leveres med en utvendig strømforsyning. Det gjør mange andre komponenter også, og som regel er de små medfølgende strømforsyningene av ymse kvalitet.

De er sjelden eller aldri immun for støy, som følger med hele veien fra stikkontakten til elektronikken i komponentene. For platespillere betyr det små hastighetsforandringer som man ikke nødvendvis hører godt, men som gir ujevn rotasjon. I en forsterker eller CD-spiller, følger støyen med hele veien til høyttalerne.

Det første problemet mener Pro-Ject at de har en løsning på med Power Box Phono S3.

Power Box Phono S3. Foto Pro-Ject

Den lille boksen er kraftig nok til å servere støyfri strøm til både en platespiller, og et separat phonotrinn (RIAA-trinn). Den kan brukes på spillere og phonotrinn som trenger enten 15 eller 18 Volt spenning,og den finnes både i sort og sølvgrått.

Prisen er oppgitt til 179 Euro, rundt 2000 kroner.

Les også Stabil strøm gir bedre lyd Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.

 

Power Box Phono S3. med 15 og 18 V.

 

Pro-Ject Power Box DS3 Sources, er som navnet forteller, en strømforsyning for flere enheter. Den kan brukes sammen med seks enheter, to med 9 Volt spenning, én på 15 V og tre på 18 V.

Power Box DS3 bak

Den har ESR kondensatorer og 10.000 μF filterkapasitet, med en kobberskjermet transformator på innsiden. Her får man også overspenningsvern, og muligheten for å feste trepaneler på sidene, med små magneter som holder dem fast.

Power Box DS3 Sources koster naturligvis mer, prisen er oppgitt til 699 Euro, rundt 7000 kroner.

Power Box DS3 Sources. Foto. Pro-Ject

 

Er strøm viktig? Det mener i hvert fall IsoTek

IsoTek strømfilter

Men er det noe annet enn humbug og hokuspokus?

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Slår Sonos på hjemmebane

Scroll to Top