TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Primare blir Roon Ready

Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!

forfatter
Publisert 27.01.23 - 14:53

Nå kan eiere av en Primare Prisma-forsterker glede seg over full støtte for Roon. Nå får nemlig Primare Roon Ready-funksjonalitet, fra mandag den 23. januar.

Oppgraderingen innebærer at brukere av Roon nå vil finne sin nettverkstilkoblede forsterker i oversikten over Roon Ready-produkter. Tidligere måtte man gjøre dette via Chromecast eller AirPlay, noe som ikke gir støtte for høyoppløst musikk. Det gjør derimot Roon Ready.

Oppdateringen gjelder de integrerte I15 Prisma, I25 Prisma og I35 Prisma.

Primare Prisma Roon Signalpath
Det ser ut til at Primare Prisma-forsterkerne får full MQA unfold. Illustrasjon: Skjermbilde fra Roon

MQA-støtte

Det står ingenting i pressemeldingen om produktene nå også har full MQA-støtte, men det virker slik. Da journalisten oppdaterte vår I15 Prisma og sjekket signalveien i Roon, så later det faktisk til at forsterkeren har full unfolding av MQA-filer, Altså vil oppløsninger over 96 kHz ikke nedkonverteres, men du får hele oppløsningen gjennom til forsterkeren.

Qobuz-brukere vil da også få full støtte for musikkutgivelser opp til 384 kHz.

Les også Stor overraskelse i liten pakke Denne lille krabaten fra Primare kan det meste, er lekker å se på, og låter fortreffelig.
Primare I15 Prisma

Slik blir din Primare Roon Ready

Alt du trenger å gjøre for å få Roon-oppdateringen, er å sørge for at forsterkeren står tilkoblet nettverket. Om du allerede har den forrige fastvaren installert, vil den nye oppdateringen komme automatisk. Har du en eldre fastvare, kan det hende du må laste ned til PC-en fra internett, og deretter kjøre oppdateringen via en RS232-kabel til forsterkeren.

De neste produktene i Roon Ready-køen fra Primare er streameren SC15 Prisma og den mer fullblods forforsterkeren med nettverksfunksjon, PRE35 Prisma. Deretter CD-streamerne CD15 Prisma og CD35 Prisma, og til slutt den kommende surroundprosessoren SP25 Prisma og den integrerte multikanalsforsterkeren SPA25 Prisma.

Mer info: primare.net

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Kuleste platespilleren vi har testet Det eneste problemet med Audio-Technica jubileumspiller, er at du ikke får tak i den.
Fantastisk velspillende strømmereceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, ser ut som en million, og lyder fenomenalt godt.
lbpluss
Musikkstreameren som spiller alt, og driver dine hodetelefoner FiiO R7 er en stasjonær musikkstreamer, som kan omtrent alt. Takket være Android operativsystem.
lbpluss
Fjerner knitringen fra platene dine Vinylsamlere trenger en platevasker. Her er to.
lbpluss
Det beste av begge verdener CD-streamere er den opplagte måten å kombinere CD-samlingen med strømming på.
Følg Lyd & Bilde