Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

Nyhet

McIntosh MC3500 Mk II retro rørforsterker

Originalen har spilt på Woodstock.

Skrevet av / 04.11.21 - 15:00
McIntosh MC3500 Mk II retro rørforsterker

Den nye McIntosh MC3500 Mk II er et herlig tilbakeblikk til Woodstock-festivalen i 1969, hvor Grateful Dead hadde meg seg flere McIntosh-forsterkere som drev PA-anlegget. Også kjent som The Wall of Sound.

Et par av forsterkerne Grateful Deads Jerry Garcia brukte i mange år, gikk nylig for en rekordsum på auksjon.

Les også Nå kan de endelig kjøpes Nå er verdens dyreste hodetelefoner i produksjon. Vi gjenhørte -og opplevde Woodstock-festivalen i 14-kanalers 3D-lyd.

Men tilbake til McIntosh MC3500 Mk II. Den ligner som man ser, betraktelig på originalen og McIntosh-teamet med Livio Cucuzza i spissen, har virkelig lyktes med å få forsterkeren til å se både retro og moderne ut.

Den Champagne-fargede frontplaten med de massive håndtakene, og effektmeteret med signaturfargen turkis, hinter både til fortid og nåtid, og bak frontplaten har forsterkeren McIntosh Unity Coupled Circuit transformatorer, og utgangsdelen er bestykket med vakuumrør.

Tre 12AX7A-rør og ett 12AT7 driver åtte EL5095-rør som gir en utgangseffekt på 350 w. 5095-rørene er valgt fordi de ligner mest på originalens 6LQ6-rør.

-Under 50-årsjubileet for Woodstock i 2019, var det mye snakk om det gamle McIntosh-anlegget,» sier McIntosh president, Charlie Randall. -Entusiasmen var smittende og inspirerte meg til å samle ingeniørene våre for å lage en redesignet forsterker som var gjenkjennelig for fansen som et historisk viktig produkt. Etter to år er vi stolte over resulatet. MC3500 Mk II henter inspirasjon fra  originalen fra 1968-71, og MC3500 og inneholder alt vi har lært om rørforsterkere siden 60-tallet.

Mono effektforsterkeren har derfor  McInt0sh Power Guard som hindrer at rørene ryker, Sentry Monitor som passer på at utgangstrømmen er innenfor sikre grenser, og den er utstyrt med balanserte innganger 0g McIntosh solide, låsbare kabelterminaler.

McIntosh MC3500 Mk II er i salg allerede i desember i Nord-Amerika, resten av verden noe senere, og prisen er oppgitt til 15.000 USD.

Les også Råtøff og raffinert rørforsterker Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top