Nyhet

McIntosh MC3500 Mk II retro rørforsterker

Originalen har spilt på Woodstock.
forfatter

Den nye McIntosh MC3500 Mk II er et herlig tilbakeblikk til Woodstock-festivalen i 1969, hvor Grateful Dead hadde meg seg flere McIntosh-forsterkere som drev PA-anlegget. Også kjent som The Wall of Sound.

Et par av forsterkerne Grateful Deads Jerry Garcia brukte i mange år, gikk nylig for en rekordsum på auksjon.

Men tilbake til McIntosh MC3500 Mk II. Den ligner som man ser, betraktelig på originalen og McIntosh-teamet med Livio Cucuzza i spissen, har virkelig lyktes med å få forsterkeren til å se både retro og moderne ut.

Den Champagne-fargede frontplaten med de massive håndtakene, og effektmeteret med signaturfargen turkis, hinter både til fortid og nåtid, og bak frontplaten har forsterkeren McIntosh Unity Coupled Circuit transformatorer, og utgangsdelen er bestykket med vakuumrør.

Tre 12AX7A-rør og ett 12AT7 driver åtte EL5095-rør som gir en utgangseffekt på 350 w. 5095-rørene er valgt fordi de ligner mest på originalens 6LQ6-rør.

-Under 50-årsjubileet for Woodstock i 2019, var det mye snakk om det gamle McIntosh-anlegget,» sier McIntosh president, Charlie Randall. -Entusiasmen var smittende og inspirerte meg til å samle ingeniørene våre for å lage en redesignet forsterker som var gjenkjennelig for fansen som et historisk viktig produkt. Etter to år er vi stolte over resulatet. MC3500 Mk II henter inspirasjon fra  originalen fra 1968-71, og MC3500 og inneholder alt vi har lært om rørforsterkere siden 60-tallet.

Mono effektforsterkeren har derfor  McInt0sh Power Guard som hindrer at rørene ryker, Sentry Monitor som passer på at utgangstrømmen er innenfor sikre grenser, og den er utstyrt med balanserte innganger 0g McIntosh solide, låsbare kabelterminaler.

McIntosh MC3500 Mk II er i salg allerede i desember i Nord-Amerika, resten av verden noe senere, og prisen er oppgitt til 15.000 USD.

Råtøff og raffinert rørforsterker Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.