TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh MC3500 Mk II retro rørforsterker

Originalen har spilt på Woodstock.

forfatter
Publisert 04.11.21 - 15:00

Den nye McIntosh MC3500 Mk II er et herlig tilbakeblikk til Woodstock-festivalen i 1969, hvor Grateful Dead hadde meg seg flere McIntosh-forsterkere som drev PA-anlegget. Også kjent som The Wall of Sound.

Et par av forsterkerne Grateful Deads Jerry Garcia brukte i mange år, gikk nylig for en rekordsum på auksjon.

Les også Nå kan de endelig kjøpes Nå er verdens dyreste hodetelefoner i produksjon. Vi gjenhørte -og opplevde Woodstock-festivalen i 14-kanalers 3D-lyd.

Men tilbake til McIntosh MC3500 Mk II. Den ligner som man ser, betraktelig på originalen og McIntosh-teamet med Livio Cucuzza i spissen, har virkelig lyktes med å få forsterkeren til å se både retro og moderne ut.

Den Champagne-fargede frontplaten med de massive håndtakene, og effektmeteret med signaturfargen turkis, hinter både til fortid og nåtid, og bak frontplaten har forsterkeren McIntosh Unity Coupled Circuit transformatorer, og utgangsdelen er bestykket med vakuumrør.

Tre 12AX7A-rør og ett 12AT7 driver åtte EL5095-rør som gir en utgangseffekt på 350 w. 5095-rørene er valgt fordi de ligner mest på originalens 6LQ6-rør.

-Under 50-årsjubileet for Woodstock i 2019, var det mye snakk om det gamle McIntosh-anlegget,» sier McIntosh president, Charlie Randall. -Entusiasmen var smittende og inspirerte meg til å samle ingeniørene våre for å lage en redesignet forsterker som var gjenkjennelig for fansen som et historisk viktig produkt. Etter to år er vi stolte over resulatet. MC3500 Mk II henter inspirasjon fra  originalen fra 1968-71, og MC3500 og inneholder alt vi har lært om rørforsterkere siden 60-tallet.

Mono effektforsterkeren har derfor  McInt0sh Power Guard som hindrer at rørene ryker, Sentry Monitor som passer på at utgangstrømmen er innenfor sikre grenser, og den er utstyrt med balanserte innganger 0g McIntosh solide, låsbare kabelterminaler.

McIntosh MC3500 Mk II er i salg allerede i desember i Nord-Amerika, resten av verden noe senere, og prisen er oppgitt til 15.000 USD.

Les også Råtøff og raffinert rørforsterker Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Rimelig inngangsbillett til høyoppløst lyd Strømming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en enkel måte å strømme høyoppløst på.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Prisbelønnet RIAA i ny utgave Verteres platespillerforsterker har kommet i en oppdatert utgave, kalt Phono-1 MKII L
Det beste kjøpet i klassen Pro-Ject Debut Pro markerer selskapets 30-årsjubileum med stil og finesse.
NAD 3020 - klassikeren vi ikke glemmer Den lille, brune NAD-forsterkeren skapte furore. Ingen hadde hørt så god lyd fra en liten forsterker som kostet så lite.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend