Nyhet

Innredning for øye og øret

Hos det nordiske designfirmaet Poasana er idéen om et godt lydmiljø en viktig komponent for økt livskvalitet og generelt velvære

Skrevet av / 03.10.22 - 20:39
Innredning for øye og øret

Malmö-selskapet Poasana er opptatt av både estetikk og holdbarhet, og lanserer de høyfrekvensabsorberende plater som er laget spesielt for hifi-interesserte med høye krav til både design og funksjon. Lydplatene er svenskproduserte av gjenvunnede materialer og de skal kunne absorbere i frekvensområdet 300 Hz til 50kHz.

HiFi-klubben på Svågertotp i Malmö er først ute med de spesialdesignede lydplatene.

– Vi vil kunne by på en helhetlig opplevelse og en pakke til våre kunder. Det er mange ting som bidrar til god lyd. Valg av forsterker og høyttalere, dempningsføtter, kabler og annet tilbehør, men møbler og teppet i rommet kan også utgjøre en stor forskjell for opplevelsen. Lydabsorberende plater bidrar til en enda bedre lydopplevelse, sier Mohanad Shinishil fra HiFi-klubben Svågertorp.

20210602_POASANA_Miljoer_9737_ALT 20210602_POASANA_Miljoer_9738_ALT
<
>
HiFi-kolleksjonen fra Poasana består av lette paneler som absorberer høye frekvenser og tar bort ekko og andre påtrengende lyder. Panelene kommer i to forskjellige størrelser og åtte ulike design, (Foto: Poasana)

Den nyeste trenden i HiFi-verden i USA og Tyskland er at det ikke bare handler om utstyr og teknologi. Også rommet og designet av rommet er viktig for å skape den beste lydopplevelsen. Dette er noe som Poasana har fokusert på ved å skape de beste forutsetningene med ultralette lydplater som enkelt kan monteres på veggen. Poasana er det første svenske varemerket som tilbyr høyfrekvensabsorbenter i toppklasse.

– Det handler om å innrede for mer enn bare øret, øynene er minst like viktige. For de HiFi-interesserte er dette en selvfølge når det gjelder teknologien. Med diskret lydabsorbenter optimeres lyden i rommet, uten at estetikken lider. Enkelt forklart tar lydabsorbenter bort refleksjonene i rommet. Ulyd og høye frekvenser elimineres når den uønskede lyden treffer platene, og man får den optimale lydopplevelsen, sier Poasanas VD Patricia Möller.

Pris og tilgjengelighet:

Lydtavlene kan bestilles på www.poasana.se samt i butikk hos HiFi-klubben Svågertorp.

Prisen er på 1.295 kroner for den minste størrelsen (580x380mm) og 1.495 kroner for den største (959×350 mm).

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Gjetter du prisen?

Djevelen kommer igjen

Aston Martin med B&W: Konsertlyd i verdens første Super Tourer

Legendarisk forsterker gjenoppstår

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

High-end du neppe har sett før

Scroll to Top