Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Innredning for øye og øret

Hos det nordiske designfirmaet Poasana er idéen om et godt lydmiljø en viktig komponent for økt livskvalitet og generelt velvære

Skrevet av / 03.10.22 - 20:39
Innredning for øye og øret

Malmö-selskapet Poasana er opptatt av både estetikk og holdbarhet, og lanserer de høyfrekvensabsorberende plater som er laget spesielt for hifi-interesserte med høye krav til både design og funksjon. Lydplatene er svenskproduserte av gjenvunnede materialer og de skal kunne absorbere i frekvensområdet 300 Hz til 50kHz.

HiFi-klubben på Svågertotp i Malmö er først ute med de spesialdesignede lydplatene.

– Vi vil kunne by på en helhetlig opplevelse og en pakke til våre kunder. Det er mange ting som bidrar til god lyd. Valg av forsterker og høyttalere, dempningsføtter, kabler og annet tilbehør, men møbler og teppet i rommet kan også utgjøre en stor forskjell for opplevelsen. Lydabsorberende plater bidrar til en enda bedre lydopplevelse, sier Mohanad Shinishil fra HiFi-klubben Svågertorp.

20210602_POASANA_Miljoer_9737_ALT 20210602_POASANA_Miljoer_9738_ALT
<
>
HiFi-kolleksjonen fra Poasana består av lette paneler som absorberer høye frekvenser og tar bort ekko og andre påtrengende lyder. Panelene kommer i to forskjellige størrelser og åtte ulike design, (Foto: Poasana)

Den nyeste trenden i HiFi-verden i USA og Tyskland er at det ikke bare handler om utstyr og teknologi. Også rommet og designet av rommet er viktig for å skape den beste lydopplevelsen. Dette er noe som Poasana har fokusert på ved å skape de beste forutsetningene med ultralette lydplater som enkelt kan monteres på veggen. Poasana er det første svenske varemerket som tilbyr høyfrekvensabsorbenter i toppklasse.

– Det handler om å innrede for mer enn bare øret, øynene er minst like viktige. For de HiFi-interesserte er dette en selvfølge når det gjelder teknologien. Med diskret lydabsorbenter optimeres lyden i rommet, uten at estetikken lider. Enkelt forklart tar lydabsorbenter bort refleksjonene i rommet. Ulyd og høye frekvenser elimineres når den uønskede lyden treffer platene, og man får den optimale lydopplevelsen, sier Poasanas VD Patricia Möller.

Pris og tilgjengelighet:

Lydtavlene kan bestilles på www.poasana.se samt i butikk hos HiFi-klubben Svågertorp.

Prisen er på 1.295 kroner for den minste størrelsen (580x380mm) og 1.495 kroner for den største (959×350 mm).

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top