Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

iFi NEO iDSD 2: Verdens første med tapsfi Bluetooth

iFi NEO iDSD 2 er en kompakt DAC og hodetelefonforsterker, som støtter aptX Lossless - og har plenty med kraft.

Skrevet av / 26.09.23 - 10:24
iFi NEO iDSD 2: Verdens første med tapsfi Bluetooth

iFi har oppgradert sin kompakte DAC / hodetelefonforsterker, som nå heter NEO iDSD 2. Blant nyhetene er aptX Lossless Bluetooth, som med inntil 1200 kbit/s båndbredde gir tapsfri strømming uten behov for nettverk. Andre Bluetooth-kodeker som støttes er aptX Adaptive, LDAC og LHDC, AAC og den helt vanlige (og illelydende) SBC-kodeken.

iFi neo idsd 2
Foto: iFi Audio

Nettverkstilkobling har da heller ikke iDSD 2, da må du i stedet velge NEO Stream. Men har du en PC med USB ut, så støtter iDSD 2 både Roon, høyoppløst PCM opptil 768 kHz og dessuten DSD512. Også MQA-filer støttes, formatet som nettopp ble kjøpt opp og reddet fra en dyster undergang, av Lenbrook.

Femtoklokke

Den digitale klokken har en nøyaktighet på femtosekunders-skalaen (femtoclock), og skulle ikke det holde kan du koble til en ekstern klokke. Selv om enkelte, som Ed Meitner fra EMM Labs, personlig mener eksterne klokker faktisk introduserer mer jitter og dermed er «the most stupid thing I’ve ever heard in the audio business

Foto: iFi Audio

Forforsterker

I tillegg til å være en DAC med en nøyaktig klokke, kan iDSD 2 også fungere som en forforsterker med både RCA og balansert XLR ut. Og i motsetning til de fleste DAC-er er volumkontrollen analog, med inntil 19,5 volt forsterkning på den balanserte utgangen. Typisk for mange andre DAC-er med variabel volumkontroll er rundt 4-5 volt.

Les også Musikkstrømming blir ikke mye bedre enn dette NEO Stream fra iFi Audio er ikke større enn en kioskroman. Men lyden er nesten av bibelske proporsjoner.

Hodetelefonforsterker

Men den er også en hodetelefonforsterker, hvor utgangen fungerer uavhengig av forforsterkerkretsen. Du kan med andre ord ha lyd fra både et par aktive høyttalere og hodetelefonene samtidig.

Den balanserte 4,4 mm hodetelefonutgangen byr på hele 5,5 watt i 32 ohm, som er mer enn hva high-end hodetelefonforsterkere som Burson Soloist 3X GT og Naim Uniti Atom HE yter av effekt. Og ingen av de oppleves som svake, på noen måte. I tillegg finnes en vanlig 6,3 mm ubalansert utgang.

Det finnes fire gain-innstillinger for hodetelefoner, fra -12dB til +16dB. iFi lover at dynamisk rekkevidde er den samme uansett innstilling her, som gjør at iDSD 2 bør kunne drive omtrent hva det skulle være av hodetelefoner.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100 CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100 CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100 iFi_NEO-iDSD-2-photos_jpg-25-enhanced CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100
<
>
Foto: iFi Audio

iFi NEO iDSD 2: tilgjengelighet og pris

DAC-en kan bestilles nå, prisen er ca. 1000 euro.

Mer info: ifi-audio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Spesialmodell i Lamborghini-farger

NAD-integrert lover kvalitetslyd til budsjettpris

FiiO slipper flere produkter

Lyd & Bilde
Scroll to Top