Nyhet

Goldmund Telos 8800 – verdens kraftigste forsterker?

Om ikke annet er det helt sikkert verdens dyreste.

Skrevet av / 19.08.23 - 13:37
Goldmund Telos 8800 – verdens kraftigste forsterker?

Sveitsiske Goldmund Sound Systems er basert i Geneve og har holdt det gående siden 1978. De er kjent for å levere noen av de mest ekstreme hi-fi produktene verden har sett. Telos 8800 er deres nye flaggskip mono effektforsterker, med spesifikasjoner som hører hjemme i rekordbøkene.

Den tårnhøye forsterkeren har de vitale målene 113 x 42 x 47 centimeter, veier hele 265 kilo, og yter saftige 1400 watt i 8 ohm!

goldmund-telos-8800-1-14-b-web-scaled goldmund-telos-8800-1-2-b-web-square-scaled telos-interne-web-square-scaled
<
>
Foto: Goldmund
Les også Gjetter du prisen? Goldmund Eidos SACD lover ekstravagant lydkvalitet - men du må trolig være «skatteflyktning» for å ha råd til en.

Goldmund Telos 8800

Dette monsteret av en forsterker er åpenbart laget for å drive noen av de mest kresne, krevende og eksotiske høyttalerne på markedet. Når det er sagt, har de fleste av Goldmunds egne høyttalere – for eksempel de enorme Gaia, allerede innebygde forsterkere, så Telos 8800 retter seg nok mot de som allerede har et sett passive high-end høyttalere de vil sparke ordentlig liv i.

Forsterkeren leveres i svart eller sølv finish med gullkanter, og den kolossale vekten kommer som følge av kraftige innvendige kjøleribber og en solid strømforsyning. Forsterkeren er analog tvers igjennom og bruker Goldmunds egne MKP sølvmetall kondensatorer, fordelt på fire kretskort for å minimere støy. Effekttrinnet består av 16 mosfet-transistorer, og utgangseffekten er som nevnt på på hele 1 x 1400 Watt RMS i 8 ohm, målt med 1% THD støy.

Alt av kontakter på innganger og utganger er av gull, og det skulle jo bare mangle: En Telos 8800 skal nemlig koste 320.000 sveitsiske franc eller nærmere 3,8 millioner kroner – per stykk! Om en forsterker kan verdt slike summer skal vi ikke spekulere i, men vi håper vi får mulighet til å høre den på hi-fi messen i München neste vår. 

Les også disse sakene

DALI Kore

Ekstreme kvaliteter

Dali Kore koster nesten én million, heldigvis kan man høre hvorfor.

Les videre

Dynaudio Consequence Ultimate Edition

Aærefryktens budbringer

Ett blikk på Dynaudio Consequence Ultimate Edition, og underkjeven dropper til gulvet. Dette er et perverst mesterverk, som også låter fantastisk. Haken? Bortsett fra den åpenbart stive prisen er den ekstremt vrien å drive.

Les videre

KEF Blade One Meta

Perleporten møter Tors hammer

Jeg blåser i om det er rock eller klassisk du lytter til. Disse høyttalerne av en annen verden fillerister kroppen din, mens ørene får den fineste massasje.

Les videre

Bowers & Wilkins 801 D4

Herfra til evigheten

Dette er ultra high-end som får deg til å gråte. Av glede, over å føle den fullkomne magien av musikk. Og av sorg, fordi du aldri får råd.

Les videre
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “Goldmund Telos 8800 – verdens kraftigste forsterker?”

 1. Fredrik Berge

  Den er jo ikke dyreste og ikke mest watt.

  Sjekk ut Pivetta Opera Only, 1,5 tonn, 2.2 million USD.

  6 x 20.000 watt, eller 12 x 10.000 watt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • LB+ Total i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 Mnd
  Kun 149,- mnd

  Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Scroll to Top