TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
CYBER MONDAY // - 12 MND 50%!
Nyhet

Goldmund GAIA er de råeste i sitt slag

2500 watt og et vanvittig frekvensområde.

forfatter
Publisert 04.07.22 - 14:45

De ser kanskje ikke ut som høyttalere, hvert fall ikke sånne som de fleste av oss er vant med. Men Goldmund GAIA er ikke bare et par veldig dyre høyttalere, de er også trådløse med forsterkere og DAC innebygget.

Designet har Cécile Barani stått for, mens Dr. Veronique Adam har ledet det akustiske sammen med utviklingsteamet hos Goldmund i Geneve. De 210 cm høye høyttalerne er delt inn i fem individuelle kabinetter, og er et femveis høyttalersystem. Med til sammen 2500 w effekt i hver høyttaler.

Vekten er oppgitt til 380 kilo (!), stykket, og rekkevidden i bassen er smått imponerende.

Gaia pair
Gaia pair

To 12-tommers basselementer skal klare å kare seg ned til 18,5 Hz -6 dB, og den ene superdiskanten strekker seg helt til 30 kHz (-6 dB). Mellom disse sitter det to 6-tommers melllomtonebasser, som tar seg av området 125 – 600 Hz, mens to 4-tommers mellomtoner styrer 600 – 2,7 kHz, hvor et diskantelement tar over opptil 12,5 kHz.

Basselementene drives av 2 x 350 w effekt, de andre elementene har hver sin 300 w forsterkerdel – alle er basert på Goldmunds Telos forsterker, som styres av en DSP som er spesialutviklet for GAIA.

Foruten trådløs strømming, har de også en kablet digital SPDIF-inngang, og Goldmunds Alize digitalkonverter på innsiden.

Et par GAIA tar ikke bare mye plass i rommet, de gjør også et skikkelig innhugg på bankkontoen. Goldmund oppgir prisen til 500.000, ikke kroner, men sveitsiske franc.

Drøye 5 millioner altså, før frakt og mva.

GAIA WEB
GAIA sort

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Black Week Tilbud 30%
Kun 64,16 pr mnd i 12 mnd
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Les om flere veldig dyre høyttalere

Dynaudio Consequence Ultimate Edition

Aærefryktens budbringer

Ett blikk på Dynaudio Consequence Ultimate Edition, og underkjeven dropper til gulvet. Dette er et perverst mesterverk, som også låter fantastisk. Haken? Bortsett fra den åpenbart stive prisen er den ekstremt vrien å drive.

Sonus faber Lilium

En av verdens dyreste høyttalere er også noe av det beste vi har hørt.

Klipsch Klipschorn

Klipsch Klipschorn

Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.

Rå verstinghøyttaler

Master Line Source kaller Piega de monumentale high-end høyttalerne. Som du trenger fire stykker av.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
De beste vi har hørt For en bursdagsgave de grønne høyttalerne fra Monitor Audio er. Her får man faktisk i pose og sekk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I høyttalernes Hall of Fame, vil en høyttaler stå for seg selv. I et eget rom med en liten rørforsterker tilkoblet. Spillende Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil bli bergtatt av klangen.
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
Følg Lyd & Bilde