Nyhet

Disse strømmetjenestene gir deg bedre lydkvalitet enn Spotify

Spotify HiFi ser ut til å være utsatt på ubestemt tid - her er noen gode alternativer til deg med kresne ører.

Skrevet av / 07.02.22 - 13:17
Disse strømmetjenestene gir deg bedre lydkvalitet enn Spotify

Spotify har vært i hardt vær den siste tiden: Etter kontroversene rundt Joe Rogans podkast, har flere artister fulgt Neil Youngs eksempel og nå trukket musikken sin fra strømmekatalogen. Spotify har i etterkant av dette oppdatert sine retningslinjer for podkaster og annet innhold. Derimot har selskapet ennå ikke klart å realisere den etterlengtede oppgraderingen til Hi-Fi lydkvalitet, som ble annonsert for snart ett år siden. Så hva nå?

Les også Hvor blir det av Spotify HiFi? Musikk i CD-kvalitet lar vente på seg - fra verdens største strømmetjeneste.

Spotify HiFi har ingen offisiell lanseringsdato

Spotify er kjent for å ha et utmerket brukergrensesnitt, men de som venter på enda bedre lydkvalitet, må trolig smøre seg med tålmodighet.

Ikke engang Spotify-sjefen Daniel Ek ser ut til kunne gi noe godt svar på når vi kan forvente oss oppgradert lyd: Under et investormøte skal Ek ha kommentert at forsinkelsene skyldes prosessen med å lisensiere musikken på nytt. Han kunne ikke bekrefte noen lanseringsdato eller nærmere tidsramme på prosjektet. Dermed kan det se ut til å ta lang tid før verdens største strømmetjeneste får oppgradert katalogen sin.

Så hva gjør du, hvis du vil ha bedre lyd NÅ?

Det finnes etter hvert mange tjenester som tilbyr strømming i høyere kvalitet (bitrate) enn Spotify, som er begrenset til 320kbps med dagens Premium-abonnement.

Apple Music

Apple Music henvender seg spesielt til iPhone og Apple iOS-brukere. For 49 kr /mnd får man tilgang til et stort bibliotek med CD-kvalitet eller høyere. Deler av katalogen er også tilgjengelig i 24 bit/48-192 kHz kvalitet, og utvalgte titler med Dolby Atmos surroundlyd.

Deezer

deezer logo

Deezer er en fransk tjeneste som tilbyr musikk i 16 bits CD-kvalitet fra 119 kr /mnd. Her er det altså ingen Hi-Res /studiomaster-kvalitet tilgjengelig.

Tidal

tidal logo

Tidal HiFi tilbyr CD-kvalitet (1411 kbps) til 99 kr/mnd. I tillegg finnes abonnementet HiFi Plus (199 kr/mnd)med opptil 9216 kbps og 24 bit/96kHz «master-kvalitet. Noe innhold er også tilgjengelig i Dolby Atmos og Sony 360 Reality Audio format.

Qobuz

qobuz logo

Qobuz er en annen strømmetjeneste som er populær i hi-fi kretser: Den franske tjenesten tilbyr musikk i studiokvalitet (opptil 24 bit/192 kHz for både strømming og nedlasting, og koster fra 125 kr /mnd.

Amazon Music HD

Amazon Music HD logo

Amazon Music HD tilbyr også musikk i CD-kvalitet og helt opp til 24 bit /192 kHz, men denne tjenesten er så langt ikke offisielt tilgjengelig i Norge.

Har du nylig byttet fra Spotify til en annen strømmetjeneste? Fortell gjerne om dine erfaringer i kommentarfeltet under!

Les også JRE sitt nye studio vekker reaksjoner Ventilasjon? Veggkunst? Eller kan det ha noe med akustikken å gjøre? Vi vet svaret!
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

9 hendelser på “Disse strømmetjenestene gir deg bedre lydkvalitet enn Spotify”

 1. Har både Tidal og Qobuz kjørt over Roon, holder en knapp på Q. Men begge er bra å lytte til med litt forskjellige kataloger.

 2. Qobuz er så langt langt bedre enn nevnte st. Anbefales!!
  Katalogen er ymse uansett leverandør

 3. Steinar Totland

  Har prøvd ut alle 4 de siste to månedene. Oppgraderte mitt hi-fi system. Det jeg har landet på, er Qobuz. Bruker roon på pc, der er bare Tidal og sist nevnte. Store forskjeller på de to, nei, men det var noe der. Spotify ble utelukket. Ble for tamt. Deezer likte jeg også, men er ikke på roon. De som lurer på hva Roon er. Google it😊.

 4. Thomas Solheim

  Det kommer vel an på en rekke forskjellige saker, som f.eks din definisjon av «bra anlegg». Komponenter som takler høyoppløst, samt HT’ere som klarer gjengi signalet som prosseseres. Ikke minst kvaliteten på utgivelsen. Ta f.eks et av tidenes største rockeband, Metallica. Fantastisk musikk, ELENDIG lyd. Hjelper ikke med HD-lyd om utgangspunktet er søppel.

 5. Gisle Langangen Saltvig

  Har Spotify, Deezer CD og Tidal Hifi abbonement.
  Tidal HiFi har best kvalitet.
  Avspilling med Master/Mqa via en god DAC låter bedre enn det jeg får fra avspilling fra CD-spiller, på mitt anlegg. Utvalget er, for meg, godt nok, og har blitt den foretrukne strømmetjenesten.

 6. Sindre Throndsen

  Denne tidsforskjellen er det noe vi hører stor forskjell på? Bra anlegg her.

 7. Thomas Solheim

  Savner litt info om størrelse på katalogene hos de forskjellige aktørene. Man finner vel neppe alt overalt. Kjipt om man må ha fire forskjellige abonnement for å få samme utvalg som Spotify. Dessuten heter det vel «diskotek», og ikke bibliotek? 😬 Forøvrig drit lei Spotify, og de driter vel i kundene. De fleste syntes jo 128 er greit nok på airpodsa likevel…🥴

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • LB+ Total i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 Mnd
  Kun 149,- mnd

  Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Denon lager platespiller igjen

Nye tonearmer til platespillere

Ser du hva som er nytt?

Slank og rimelig forsterker fra Marantz

Billig platespiller med innebygget høyttaler

Strøm vinylplatene dine

Scroll to Top