TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Hvor blir det av Spotify HiFi?

Musikk i CD-kvalitet lar vente på seg - fra verdens største strømmetjeneste.

Spotify er fortsatt den største musikkstrømmetjenesten i verden, men det spørs hvor trofaste abonnentene vil være i fremtiden, hvis selskapet ikke snart innfrir løftene om høyere lydkvalitet.

Dagens Premium-abonnement strømmer musikkfiler med en bitrate på 320kbps – vesentlig lavere kvalitet enn hva konkurrenter som Apple, Tidal og Amazon nå tilbyr.

I februar 2021 gikk selskapet høyt ut på banen og lovte lossless musikkstrømming i CD-kvalitet til sine Premium-abonnenter: Det nye HiFi-nivået skulle lanseres «i løpet av 2021», het det den gang.

Siden har det vært urovekkende stille fra Spotifys side, og mange abonnenter har nok begynt å lure på når selskapet vil levere på lovnadene sine.

Det hele toppet seg nylig da Spotify – etter gjentatte forespørsler fra brukerne på Spotify-forumet – endelig tok bladet fra munnen i et innlegg.

Spotify HiFi comment Spotify Hi-Fi community post
<
>
Flere av Spotify-brukerne er tydelig lei av å vente på bedre lydkvalitet. (Skjermbilde fra community.spotify.com)

Forsinket – eller utsatt på ubestemt tid?

Tilbakemeldingen er litt diffus, men innbyr ikke til særlig optimisme om at vi får se HiFi-versjonen av Spotify med det første: Ingen «coming soon» eller like rundt hjørnet om vi skal tro innlegget.  Nå, snart ett år etter at nyheten først ble sluppet, har vi altså ingen offisiell lanseringsdato ennå.

Nå er Apple Music live på PS5 Apples musikktjeneste er nå tilgjengelig på PS5, med videoer i 4K-kvalitet.

I mellomtiden tilbyr konkurrenter som Apple Music, Amazon Music HD, Tidal HiFi og Qobuz musikkstrømming i vesentlig høyere bitrate – noen til og med i 24-bits studiokvalitet.

Spotify har allerede anerkjent at god lydkvalitet er viktig – både for skaperne av musikken, og oss som lytter til den. Så hva skjer, Spotify?

9 kommentarer om “Hvor blir det av Spotify HiFi?”

 1. Bytta til TIDAL, 99 kr, billigere enn Spotify og mye bedre lyd. Veldig fornøyd.

  Svar
 2. Hhmmmm…..du vet nok mye mer enn meg. Men det jeg mener er at når jeg steamer Spotify så går det over WiFi. Etter hva jeg har oppfattet så takler WiFi større mengde data enn BT. Tar jeg helt feil? Mine høyttalere (overdrevent dyre kanskje men jævlig bra) kan ikke motta musikk fra de andre tjenestene annet enn med BT. Om jeg ikke har misforstått det også da….. I Devialet appen ser det ihvertfall slik ut når de forklarer hvilke muligheter du har for å koble til hver enkelt tjeneste.

  Svar
  • Ja, alt du bruker via nettet går jo via wifi.
   Mener du direkte tilkobling mellom høyttaler og app (ala chromecast / miracast) kanskje? Da er jeg isåfall mer med her. Og ja, wifi kan transportere mer data. Men nyere BT standarder takler vel også lossless. Så spørs vel hvilken BT standard osv.
   Aha.. Jamen da forsto jeg litt mer. Har ikke personlig prøvd det oppsettet der så litt usikker med de spesifikke detaljene der ned app osv.
   Hehe. Ja, de er ganske bra priset.. Men jeg skal si meg enig i at for størrelsen så er det bra saker altså. De har fått mye utav en ganske liten boks. Så kudos for den. Men det er jo nettopp derfor de koster også.. Jo mer man skal få utav kompakte saker jo mer kostnader blir det.
   Men de er ikke for meg da. Ikke per dags dato hvertfall da. Foretrekker nok mine gulvstående. Hehe

  • Høyttalerne koblet direkte til router via Wi-Fi under oppsettet. Når jeg starter Spotify fra tlf kan jeg velge om jeg vil spille direkte over til Devialet, Chromecast etc. Så det blir vel omtrent det samme som en cromecast egentlig.
   Var tidligere eier av store high-end høyttalere fra Audio Physics med et stort oppsett med 2 Krell sluttrinn etc. Etter hvert flyttet vi i mindre bolig og ville gjerne unngå alle ledningene og kablingen i tillegg noe som tok mindre plass. Da stod det mellom Cobusse og Devialet. Ble Devialet grunnet design og størrelse….

 3. Ja, venter i spenning.. Mest på hvor mye prisen øker..

  Men det som er litt komisk er at svært mange av de som ønsker lossless ikke engang har lydutstyr som er kapabelt til å klare å gjengi lossless lyd🤣

  Svar
  • Jeg fikk opp en spørreundersøkelse fra Spotify om forskjellige prispakker. Antakelig vil de ha samme system som i dag med student, singel og familie. Prisene med hi-fi rangerte fra 129-199 avhengig av pakke. Så også ut som de vurderer å introdusere en «duo» pakke for to-person husholdninger.

 4. Jeg begynner også nå å bli utålmodig. Hadde jeg kunnet wifi strømme med f eks Tidal eller Qobuz – slik du kan på Spotify – hadde jeg skiftet tvert. Men så lenge jeg kun kan spille over trådløse (Devialet) høyttalere med bluetooth er det jo ingen vits da bluetooth ikke klarer å formidle all informasjonen som er i høyoppløst musikk………sukk. Kanskje bytter jeg bare som en demonstrasjon!!!!!

  Svar
  • Huh? Hva mener du med «wifi strømme» (wifi stream) ?
   Det kan jo alle alternativene så må være noe annet du tenker på her..🤔
   Og utifra hva du skriver videre er det altså høyttaleren og IKKE selve tjenesten som er begrenset til Bluetooth. Litt spesielt om det stemmer for ett så overdrevent dyrt produkt som Devialet generelt er.
   Men utifra hva jeg finner ut så har fleste Devialet høyttalerene både wifi, bt og kablet mulighet..🤷‍♂️

   Men husk at for å få Devialet til å spille slik de gjør er der en hel haug med DSP juks og fanteri for å få det til å virke. Og det går også på beskostning av andre ting.
   Spesifikasjonsmessig har de ikke spesielt utbytte av lossless lyd heller.
   Men teori og praksis er jo ikke alltid det samme så.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.