Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Hva er de rare greiene på veggen hos Joe Rogan?

Ventilasjon? Veggkunst? Eller kan det ha noe med akustikken å gjøre? Vi vet svaret!

Skrevet av / 06.10.20 - 12:01
Hva er de rare greiene på veggen hos Joe Rogan?

Joe Rogan er en mann i vinden for tiden: Den tidligere standup-komikeren har slått seg opp som kommentator i MMA-sirkuset Ultimate Fighting Championship. Men de fleste kjenner han nok best for podcasten The Joe Rogan Experience, som blir sett og hørt av millioner verden over. JRE er kjent for å ha mange profilerte gjester på showet sitt, deriblant ingen ringere enn Elon Musk. Og podcast har blitt big business: Showet ble nylig solgt til Spotify for intet mindre enn 100 – Millioner – Dollar.

Nytt studio i Texas

Rogan meldte nylig flytting fra California til Texas, og i den forbindelse har han fått bygget et nytt podcast-studio. Og designtemaet er…knallrødt!

Ikke alle Rogan-fans er like imponerte over Rogans nye krypinn: Det hangar-lignende rommet er malt i røde, prangende farger, og på veggen bak programleder og gjester kan man skimte noen merkelige innretninger.

Joe Rogans nye studio ser definitivt annerledes ut. Bak ryggen på studiogjestene kan vi se noen merkelige plater, laget for å dempe akustikken i rommet. (Skjermdump: YouTube /PowerfulJRE)

Demper akustikken

De iøyenfallende platene er rett og slett akustiske absorbenter, som er laget for å dempe ekko og etterklang i rommet. Slike akustiske paneler er et ¨must» i studiosammenheng, for å oppnå klar og tydelig lyd på podcast-opptakene. I tillegg bidrar det forhåpentligvis til en lunere atmosfære i det hangarlignende rommet JRE har konstruert.

Impression Pro serien fra GIK består av akustikk-paneler i ulike størrelser og fasonger. Platene kan kles i stoff og utstyres med ulike dekorasjoner på overflaten, som bidrar til å skape et mer stilfullt uttrykk. (Foto: GIK Acoustics)

Akustiske paneler lages som regel av myke, bevegelige materialer som steinull eller skum, som absorberer lydbølgene ved å omdanne dem til varme. Slike paneler har ofte et kjedelig, industrielt utseende, men det finnes forsøk på å gjøre dem mer stuevennlige.

GIK Acoustics

Etter litt nærmere undersøkelser viser det seg at dempeplatene Joe Rogan bruker kommer fra amerikanske GIK Acoustics, som spesialiserer seg på denne typen produkter til studio- og scenebruk, så vel som til private hjemmekinoer og lytterom.

Opplever du selv mye klang og støy hjemme i stua, lytterommet eller kanskje til og med på hjemmekontoret? Da kan det rett og slett skyldes dårlig akustikk. Harde flater som gips, glass og betong reflekterer mye lyd, og bidrar til en anstrengende lydkarakter. En liten dose med dempematerialer kan gjøre underverker i slike omgivelser.

Les også Optimaliser lyden i rommet med noen enkle triks Å kjøpe nye høyttalere er dyrt, og det hjelper lite om det faktisk er rommets akustikk som er det svakeste ledd. Her er fem enkle tips.

Her er en liste over kjente produsenter av akustikk-produkter:

Auralex

GIK Acoustics

Dreamscreen

Vicoustic

https://youtu.be/Kv3dsPkTvhY

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top