Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Bowers & Wilkins gir konsertlyd i Aston Martin DB12

Aston Martin DB12, verdens første "Super Tourer", får 3D surroundanlegg fra Bowers & Wilkins.

Skrevet av / 31.05.23 - 11:07
Bowers & Wilkins gir konsertlyd i Aston Martin DB12

Basert på tidligere samarbeid, ville nok mange på forhånd ha gjettet at Bang & Olufsen skulle levere lyden til den nye Aston Martin DB12. En bil som bare Aston Martin kan lage den, med en heftig 4-liters twin turbo V8-er under panseret.

Bilen kaller de selv en Super Tourer, altså en slags Grand Tourer (GT) i superklassen. Med andre ord, en superbil som både yter sportslig, men som også gir komfort under lange turer.

Les også Brutal BMW med Bowers & Wilkins Lyden fra den enorme V8-eren klarer ikke å overdøve anlegget, som er et selvsagt valg på en BMW.

Men nå må B&O vike for B&W. Egentlig passer det som hånd i hanske, at Bowers & Wilkins står for lyden i Aston Martin DB12.

Aston Martin har nemlig – med noen unntak – vært James Bonds trofaste følgesvenn opp igjennom årene. Også B&W og Agent 007 har krysset veier, med en begrenset James Bond-utgave av deres beste hodetelefoner Px8 i fjor høst. Så at de to nå samarbeider, er svært passende.

Aston-Martin DB12 Bowers & Wilkins (2)- enhanced
Foto. Aston Martin

15 høyttalere

Bilen får femten høyttalerelementer plassert rundt omkring, inkludert en subwoofer. Den totale forsterkerkraften er oppgitt til 1170 watt, så det skal ikke stå på kraft her. I følge pressemeldingen fra Aston Martin ser anlegget “like slående ut som det låter”.

Les også Lucid Air får Dolby Atmos Lucid Surreal Sound: Med 21 høyttalere og Dolby Atmos i bilen er det duket for store musikkopplevelser.

Continuum mellomtoneelementer kjenner vi fra B&Ws mer seriøse hi-fi-serier, helt opp til 800-serien i ultra-high-end-klassen.

Diskantene er frigjort fra kabinetter og hulrom i bilen, og sitter i stedet i egne såkalte Nautilus-rør. Disse er avsmalende bakover, og absorberer mye av energien fra diskantenes bakside. Lavere forvrengning er resultatet.

Men der hvor den britiske høyttalerprodusenten er kjent for sine diamantdiskanter, som de også har i BMWs toppmodeller, er de i billigere aluminium i det nye Aston Martin-gliset. Et litt merkelig valg, for en såpass påkostet bil.

Aston-Martin DB12- enhanced
Foto: Aston Martin

3D uten Dolby Atmos?

Høyttalerelementene er plassert både i øreplan og i høyden, for en ekte 3D-opplevelse. Dolby Atmos er derimot ikke nevn med ett ord, så vi får gå ut ifra at dette er fraværende. I så fall er også det en snodig avgjørelse, spør du oss.

Les hele pressemeldingen her (engelsk).

Les også Mercedes EQE med Dolby Atmos: Wow! Burmester-anlegget i Mercedes EQE har fått en velkommen oppdatering med Dolby 3D-lyd, og vi kan røpe at det låter steintøft! Samtidig vanker det en trist nyhet for eksisterende EQE-eiere.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ny streamer fra McIntosh

Billig og bra musikkstreamer fra FiiO?

Her er lyden fra McIntosh

Harman åpner lydforskningssenter i Danmark

Cambridge-streamer får oppdatering

Rega lover en ny pickup-era

Kompakt strømmeforsterker

Liten detalj eliminerer støy

Bambusspiller fra Lenco

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Scroll to Top