TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nye versjoner av Auralics nettverksspillere Aries og Altair

Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1 får oppdatert estetikk, bedre isolasjon og vibrasjonsdemping, og støtter endelig AirPlay 2.

forfatter
Publisert 11.08.22 - 10:49

Den kinesiske high-end-produsenten Auralic står bak noen virkelig gode produkter, som den nå utgåtte DAC-en Vega og digitalforsterkeren Polaris. I senere tid har produsenten satset hardt på strømming, blant annet med nettverksspillerne Aries og Altair. Hvor forskjellen mellom dem er at Aries kun er en digital spiller, mens Altair i tillegg har innebygd DAC og dermed også analoge utganger.

Det er G1-versjonene av disse (de finnes også i dyrere G2.1-versjoner) som nå blir oppdatert til smått grommere versjoner, som vi gleder oss til å få klørne i.

ARIES G1.1 Side scaled 1
G1.1-produktene har fått sølvfarget understell. Her Aries G1.1 Foto: Auralic

Indre og ytre oppdateringer

For det første får de et nytt sølvfarget understell, som gir estetisk kontrast mot det sorte kabinettet. I tillegg har det nye understellet høyere massetetthet, som gir bedre demping fra underlagets vibrasjoner.

Den rene digitale nettverksspilleren Aries G1.1 må som tidligere kobles til en digitalkonverter eller en forsterker med digitale innganger. Den har nå endelig mulighet for å installere en harddisk for lagring av høyoppløstmusikk.

Altair G1.1 har innebygd DAC og dermed analoge utganger. Hodetelefonutgangen på denne er oppgradert med mer kraft, for å kunne drive enda mer tungdrevne saker. DAC-delen er dessuten oppgradert med en mer nøyaktig Femto-klokke, hvor nøyaktigheten måles i femtosekunder i stedet for pikosekunder, som er normalt. Det går for ordens skyld tusen femtosekunder på ett pikosekund (og en million millarder femtosekunder på ett sekund!), slik at jitter reduseres til et minimum.

ARIES G1.1 Back scaled 1
Aries G1.1 er en ren digital affære, med kun digitale utganger. Foto: Auralic

Høyoppløst og Roon Ready

Begge produktene kan rippe CD-er, og har innebygd korttidsminne for bufring og korrigering av digitalsignalet. De støtter oppløsninger opptil 384 kHz PCM og det særere DSD-signalet støttes opptil 22,6 MHz (DSD512).

Begge produkter er Roon Ready, som betyr at Roon-brukere kan spille av musikk fra sin PC eller Mac, hvorpå musikken strømmes gjennom Auralic-spilleren via hjemmenettverket.

Her er også innebygd støtte for strømmetjenester som Qobuz, Tidal og Amazon Music, og den som ønsker det enda mer bekvemt kan glede seg over både Bluetooth og dessuten Spotify Connect. Nå er endelig også AirPlay 2 på plass, som flytter strømmingen fra mobilen til spilleren, slik at mobilen kun er en slags fjernkontroll. Det gjør også at produktene kan inkluderes i et HomeKit smarthjem, og spille i multirom med andre AirPlay 2-produkter.

ALTAIR G1.1 Back scaled 1
Altair G1.1 har innebygd DAC og derfor også analoge utganger. Foto: Auralic

Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1: Pris og tilgjengelighet

Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1 er tilgjengelig nå, begge koster 3000 euro.

Norsk distributør er Duet Audio.

Mer info: auralic.com

ARIES G1.1 Top scaled 1 ARIES G1.1 Inner with HDD scaled 1 ALTAIR G1.1 Top scaled 1 ALTAIR G1.1 Side scaled 1 ALTAIR G1.1 Inner with HDD scaled 1
<
>
Foto: Auralic
Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Direktedrevet platespiller med kvartsstyrt drift Med den nye Hi-Fi TURN X fra Reloop får audiofile et direktedrevet alternativ i premium-klassen.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
Følg Lyd & Bilde