Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nye versjoner av Auralics nettverksspillere Aries og Altair

Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1 får oppdatert estetikk, bedre isolasjon og vibrasjonsdemping, og støtter endelig AirPlay 2.

Skrevet av / 11.08.22 - 10:49
Nye versjoner av Auralics nettverksspillere Aries og Altair

Den kinesiske high-end-produsenten Auralic står bak noen virkelig gode produkter, som den nå utgåtte DAC-en Vega og digitalforsterkeren Polaris. I senere tid har produsenten satset hardt på strømming, blant annet med nettverksspillerne Aries og Altair. Hvor forskjellen mellom dem er at Aries kun er en digital spiller, mens Altair i tillegg har innebygd DAC og dermed også analoge utganger.

Det er G1-versjonene av disse (de finnes også i dyrere G2.1-versjoner) som nå blir oppdatert til smått grommere versjoner, som vi gleder oss til å få klørne i.

ARIES G1.1 Side scaled 1
G1.1-produktene har fått sølvfarget understell. Her Aries G1.1 Foto: Auralic

Indre og ytre oppdateringer

For det første får de et nytt sølvfarget understell, som gir estetisk kontrast mot det sorte kabinettet. I tillegg har det nye understellet høyere massetetthet, som gir bedre demping fra underlagets vibrasjoner.

Den rene digitale nettverksspilleren Aries G1.1 må som tidligere kobles til en digitalkonverter eller en forsterker med digitale innganger. Den har nå endelig mulighet for å installere en harddisk for lagring av høyoppløstmusikk.

Altair G1.1 har innebygd DAC og dermed analoge utganger. Hodetelefonutgangen på denne er oppgradert med mer kraft, for å kunne drive enda mer tungdrevne saker. DAC-delen er dessuten oppgradert med en mer nøyaktig Femto-klokke, hvor nøyaktigheten måles i femtosekunder i stedet for pikosekunder, som er normalt. Det går for ordens skyld tusen femtosekunder på ett pikosekund (og en million millarder femtosekunder på ett sekund!), slik at jitter reduseres til et minimum.

ARIES G1.1 Back scaled 1
Aries G1.1 er en ren digital affære, med kun digitale utganger. Foto: Auralic

Høyoppløst og Roon Ready

Begge produktene kan rippe CD-er, og har innebygd korttidsminne for bufring og korrigering av digitalsignalet. De støtter oppløsninger opptil 384 kHz PCM og det særere DSD-signalet støttes opptil 22,6 MHz (DSD512).

Begge produkter er Roon Ready, som betyr at Roon-brukere kan spille av musikk fra sin PC eller Mac, hvorpå musikken strømmes gjennom Auralic-spilleren via hjemmenettverket.

Her er også innebygd støtte for strømmetjenester som Qobuz, Tidal og Amazon Music, og den som ønsker det enda mer bekvemt kan glede seg over både Bluetooth og dessuten Spotify Connect. Nå er endelig også AirPlay 2 på plass, som flytter strømmingen fra mobilen til spilleren, slik at mobilen kun er en slags fjernkontroll. Det gjør også at produktene kan inkluderes i et HomeKit smarthjem, og spille i multirom med andre AirPlay 2-produkter.

ALTAIR G1.1 Back scaled 1
Altair G1.1 har innebygd DAC og derfor også analoge utganger. Foto: Auralic

Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1: Pris og tilgjengelighet

Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1 er tilgjengelig nå, begge koster 3000 euro.

Norsk distributør er Duet Audio.

Mer info: auralic.com

ARIES G1.1 Top scaled 1 ARIES G1.1 Inner with HDD scaled 1 ALTAIR G1.1 Top scaled 1 ALTAIR G1.1 Side scaled 1 ALTAIR G1.1 Inner with HDD scaled 1
<
>
Foto: Auralic
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

1 hendelser på “Nye versjoner av Auralics nettverksspillere Aries og Altair”

  1. Om den hadde støttet Tidal Connect ville det vært en skikkelig bra nyhet..🥲

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top