Nyhet

Seriøs high-end med Auralic G2.1

Auralic G2.1 og GX.1 er på vei, med alt du kan ønske av digitale funksjoner.

Skrevet av / 04.06.20 - 14:21
Seriøs high-end med Auralic G2.1

Auralic synes det er på tide å erstatte G2 og GX produktene sine. I følge Auralic selv har G2 vært en av de største suksesshistoriene til selskapet. God lyd, byggekvalitet og et vell av funksjoner har vært en fin oppskrift. Men nå føler Auralic at det er på tide å fortsette innovasjonen, og videreutvikle programvare så vel som fysikk. Svaret er den nye G2.1-serien, med en rekke forbedringer.

Les også Auralic gjør high-end trådløs Hong Kong-baserte Auralic har fått mye skryt for sine produkter og lanserer snart en trådløs plattform for strømming som også støtter DSD-lydfiler

Unity Chassis II

Auralic G2.1 har fått dobbelt kabinett, altså et «kabinett inni et kabinett». Det ytre er laget av høykvalitets aluminium, mens det indre kabinettet er i kobber. Dette skal gi bedre skjerming mot elektromagnetisme utenfra, og dermed hørbart bedre lyd. Den nye metallbunnen i både G2.1 og GX.1 har høy masse, og kobles til underlaget med fire forbedrede føtter. Basen tilfører mer masse til produktet, og vi loves at i tillegg til høyere vekt gir det også bedre lyd.

Auralic G2.1
G2.1-serien har fått dobbelt kabinett, altså et «kabinett inni kabinettet». Foto: Auralic

Fjæringer

Balansert innvendig distribusjon av vekt var på plass i G2 og GX, og prinsippet fortsetter i de nye seriene. Men føttene har nå fått ett nytt fjæringssystem som gir enda bedre isolasjon fra ekstern mekanisk vibrasjon. Potensielt lydforringende vibrasjoner absorberes av fjæren, som er viklet seks ganger. Hver fot hevdes ha en «akustisk kalibrert kjerne», hvor hver fjær er tunet til et ulikt spenningspunkt. Som gjør at fjærene ikke klarer sette hverandre i sving, fordi de vibrerer med ulik frekvens. Dette skal igjen gi et åpnere og renere lydbilde.

Auralic G2.1 & GX.1 feet
Føttene har innebygd fjæring, og hver fjær har sin unike resonansfrekvens for å ikke påvirke de andre. Foto: Auralic

Optimalisering av kretsene

USB-utgangen på Aries G2.1 har blitt utvidet til å støtte USB-innganger til flere andre produsenter. Harddiskinngangen har også fått høyere effekt, for å støtte harddisker som krever mer strøm.

Auralic Aries G2.1
Auralic Aries G2.1 har forbedrede kretser, blant annet med mer anvendelig USB. Foto: Auralic

CD-spilling og ripping

Auralics operativsystem Lightning oppgraderes til versjon 7.0, som støtter flere muligheter for CD-ripping. Koble et CD-drivverk til DAC-en Vega G2.1 (eller G2) med USB, hvorpå hver sektor på disken leses flere ganger for å forsikre at dataene er nøyaktig. Deretter lagres innholdet i et minne før avspilling. Dette gir «jitter-fri CD-avspilling», som Auralic hevder overgår andre high-end CD-spillere til langt høyere pris.

Når det kommer til ripping, så kan Auralic Aries, Altair og Polaris rippe CD-er fra et CD-drivverk over på din eksisterende NAS.

Lightning Link fortsetter

Auralic-produkter kobles sammen med Lightning Link for sømløs funksjonalitet, og denne vil fungere mellom eldre G2/GX-produkter og de nye G2.1 og GX.1.

De nye seriene kommer i butikkene mot slutten av sommeren.

De nye produktene: Aries G2.1 nettverksspiller, Vega G2.1 DAC med strømming, Leo GX.1 masterklokke og Sirius G2.1 oppsampler. Foto: Auralic

Priser, Auralic G2.1 og GX.1

  • Aries G2.1 Nettverksspiller         54.990 kr
  • Vega G2.1 Strømme-DAC            78.490 kr
  • Leo GX.1 Masterklokke               103.990 kr
  • Sirius G2.1 Oppsampler               78.490 kr

duet.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

Scroll to Top