Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 05Delta

Nyhet

Arcam Radia er en ny, komplett hi-fi-familie

Tre nye forsterkere, en streamer og en CD-spiller ble presentert i London.

Skrevet av / 04.10.23 - 08:01
Arcam Radia er en ny, komplett hi-fi-familie

Det engelske hi-fi-merket Arcam, som er en del av Harman Group, har presentert en helt ny serie hi-fi-komponenter. Serien består av de integrerte forsterkerne Arcam A5, A15 og A25, CD-spilleren CD5 og HD-streameren ST5.

Ifølge Arcam representerer Radia-serien «en kombinasjon av estetisk design og avansert lydteknologi».

Felles for de to minste forsterkerne i serien er en digital del bygget over ESS ES9018-digitalkonverteren. Arcam Radia A5 og Radia A15 er begge klasse AB-forsterkere med en utgangseffekt på henholdsvis 2 x 50 W og 2 x 100 W.

Les også Arcam A29 Fra Arcam kommer A29, en lovende kraftleverandør som dessverre har en litt for «stiff upper lip» for vår smak.

Arcam Radia A25 har interessant nok ikke en høyere utgangseffekt, men skiller seg ut ved å jobbe i klasse G. Den digitale omformeren er ESS ES9280AQ. Radia A25 har også USB-C-lydinnganger.

A25 er toppmodellen i den nye Radia-serien fra Arcam Audio. (Foto: Arcam)

«Da vi skulle utvikle den nye Radia-serien, var det en rekke tekniske innovasjoner vi ønsket å introdusere i produktet, og vi endte opp med det vi mener er en av de mest vellydende forsterkerne vi noen gang har laget«, sier Jim Garrett, Senior Director, Product Strategy and Planning, HARMAN Luxury Audio.

Arcam Audio er en del av Harman-konsernet, som også består av JBL (Foto: Arcam).

Musikkstreameren ST5 har Wi-Fi-tilkobling og støtter musikktjenester som Amazon Music Unlimited, Qobuz, Tidal Connect og Spotify Connect. Den har også støtte for MQA, Google Chromecast, Apple Airplay2 og Roon.

CD5 CD-spilleren kan spille av alle vanlige CD-formater, inkludert egenbrente, og støtter FLAC-, WAV- og MP3-formatene. Den er utstyrt med en ESS ES9018 DAC med en oppløsning på 24-bit/192 kHz.

Pris og tilgjengelighet

Produktene ble avduket i London 3. oktober, og de vil være å finne hos forhandlere i fjerde kvartal av 2023. Prisene er ennå ikke kjent, men Arcam forteller at de ønsker å nå ut til et nytt og yngre publikum, så vi forventer at prisene blir nokså fornuftige.

(Foto: Arcam)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

En helt vill forsterker

Musical Fidelity utvider Nu-Vista-serien

Roon får ny eier

Nå med forsterker innebygget

Kia EV9: Premium lydanlegg fra Meridian

En forforsterker for de få

JBLs trådløse platespiller er i salg

Lysende lyd

Kraftfull integrert med nettverk

Den kraftigste bærbare i verden?

Lager en siste spesialutgave

Kjære, Ortofon krympet pickupen

0
Scroll to Top