Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Snart blir PS5 lettere å få tak i

Sony har sikret seg millioner av prosessorer.

Skrevet av / 06.08.21 - 11:24
Snart blir PS5 lettere å få tak i

Etter Intel nylig gikk ut med at prosessormangel kan vare ytterligere to år, har det vært spekulert i om Playstation 5 kan fortsette å bli tilsvarende vanskelig å få tak i.

Men under Sonys fremleggelse av sin siste kvartalsrapport meddelte økonomisjef Hiroki Totoki at Sony har kjøpt inn nok prosessorer til å kunne levere det guidede antallet PS5-konsoller for året. Nyheten ble først publisert av Gamingintel.

Les også Vi har testet PlayStation 5! Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

– Halvledermangelen har en innvirkning på ulike områder, og vi har iverksatt ulike tiltak, sa han. – For PS5 har vi sikret oss det nødvendige antallet brikker. Angående forsyninger av halvledere er vi ikke bekymret.

playstation 5
PlayStation 5 ved siden av Xbox Series X. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

14,8 millioner Playstation 5

Planen til Sony er å selge 14,8 millioner Playstation 5-konsoller innen 31. mars 2022, opp fra bare 2,3 millioner i løpet av første kvartal 2021. Det kan dermed se ut som at Sony nå har kapret 12,5 millioner Intel-prosessorer.

Selv om Playstation 5 nok ikke vil bli veldig enkel å få tak i med det første, regner man med at det blir nok konsoller til julesalget.

Dette betyr på ingen måte at halvlederproblemene er over, og selv lurer vi på om vi får et amputert Black Friday-salg i år.

playstation 5
Foto: Audun Hage

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IKEA: Street style for gamere

Razers nye samarbeid tar kundene med buksene nede

Gaming-flaggskip fra LG

Slik blir PS5 Pro

Streaming og gruppechat i farger

PS5-oppdateringen rulles ut nå

Spill PS5 i Sonys Afeela-bil

Epic Games må hoste opp

Samsung 3D-skjerm uten 3D-briller

Razer gir deg et spark i baken

Skjermer skal være svære - og PC-ene smarte

MSI setter klørne i håndholdt gaming

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top