Nyhet

Snart blir PS5 lettere å få tak i

Sony har sikret seg millioner av prosessorer.
playstation 5
forfatter

Etter Intel nylig gikk ut med at prosessormangel kan vare ytterligere to år, har det vært spekulert i om Playstation 5 kan fortsette å bli tilsvarende vanskelig å få tak i.

Men under Sonys fremleggelse av sin siste kvartalsrapport meddelte økonomisjef Hiroki Totoki at Sony har kjøpt inn nok prosessorer til å kunne levere det guidede antallet PS5-konsoller for året. Nyheten ble først publisert av Gamingintel.

Vi har testet PlayStation 5! Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

– Halvledermangelen har en innvirkning på ulike områder, og vi har iverksatt ulike tiltak, sa han. – For PS5 har vi sikret oss det nødvendige antallet brikker. Angående forsyninger av halvledere er vi ikke bekymret.

playstation 5
PlayStation 5 ved siden av Xbox Series X. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

14,8 millioner Playstation 5

Planen til Sony er å selge 14,8 millioner Playstation 5-konsoller innen 31. mars 2022, opp fra bare 2,3 millioner i løpet av første kvartal 2021. Det kan dermed se ut som at Sony nå har kapret 12,5 millioner Intel-prosessorer.

Selv om Playstation 5 nok ikke vil bli veldig enkel å få tak i med det første, regner man med at det blir nok konsoller til julesalget.

Dette betyr på ingen måte at halvlederproblemene er over, og selv lurer vi på om vi får et amputert Black Friday-salg i år.

playstation 5
Foto: Audun Hage

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.