Snart blir PS5 lettere å få tak i
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Snart blir PS5 lettere å få tak i

Sony har sikret seg millioner av prosessorer.

forfatter
Publisert 06.08.21 - 11:24

Etter Intel nylig gikk ut med at prosessormangel kan vare ytterligere to år, har det vært spekulert i om Playstation 5 kan fortsette å bli tilsvarende vanskelig å få tak i.

Men under Sonys fremleggelse av sin siste kvartalsrapport meddelte økonomisjef Hiroki Totoki at Sony har kjøpt inn nok prosessorer til å kunne levere det guidede antallet PS5-konsoller for året. Nyheten ble først publisert av Gamingintel.

Les også Vi har testet PlayStation 5! Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

– Halvledermangelen har en innvirkning på ulike områder, og vi har iverksatt ulike tiltak, sa han. – For PS5 har vi sikret oss det nødvendige antallet brikker. Angående forsyninger av halvledere er vi ikke bekymret.

playstation 5
PlayStation 5 ved siden av Xbox Series X. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

14,8 millioner Playstation 5

Planen til Sony er å selge 14,8 millioner Playstation 5-konsoller innen 31. mars 2022, opp fra bare 2,3 millioner i løpet av første kvartal 2021. Det kan dermed se ut som at Sony nå har kapret 12,5 millioner Intel-prosessorer.

Selv om Playstation 5 nok ikke vil bli veldig enkel å få tak i med det første, regner man med at det blir nok konsoller til julesalget.

Dette betyr på ingen måte at halvlederproblemene er over, og selv lurer vi på om vi får et amputert Black Friday-salg i år.

playstation 5
Foto: Audun Hage

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Her er Samsung Odyssey Ark Den buede 55-tommeren Odyssey Ark kan forhåndsbestilles i slutten av august - nå vet vi også prisen!
Fargesprakende musematte Få Tron-stil på skrivebordet med Razers gigantiske musematter med innebygd RGB-lys.
Kone dropper kablet forbindelse Det tok 15 år med forskning før den klassiske gamingmusen Roccat Kone XP kom i en trådløs utgave. 
Lysdrevne lavprofiltaster fra Razer Razer DeathStalker V2 er oppdatert med lavere og lettere taster som holder lengre.
Fantastisk til prisen! Shark Gaming 7G15-70TI vinner ingen skjønnhetskonkurranse, men den er proppfull med god maskinvare til en billig penge.
Alienware-laptop med en helt unik skjerm Hvis du spiller vanvittig raske spill kan 480 Hz-skjermen være akkurat det du trenger
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend