TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

PS5 får snart viktig VRR-oppdatering

Lover en glattere gaming-opplevelse.

forfatter
Publisert 23.03.22 - 11:30

Sony Playstation 5 får snart en etterlengtet oppdatering som kan gi en forbedret spillopplevelse: Det dreier seg om den mye omtalte VRR (Variable Refresh Rate) finessen i HDMI 2.1, som er viktig for å sikre sømløs gjengivelse av den hurtige spillgrafikken. Konkurrenten Xbox Series X har støttet dette i lengre tid, og nå er oppdateringen til PS5 like rundt hjørnet, dersom vi skal tro Sonys seneste kunngjøring:

Vi er også glade for å kunne dele at Variable Refresh Rate (VRR) er planlagt utgitt på PS5 i løpet av de kommende månedene. På HDMI 2.1-kompatible TV-er og PC-skjermer synkroniserer VRR dynamisk oppdateringsfrekvensen til skjermen med PS5-konsollens grafiske utgang. Dette forbedrer den visuelle ytelsen for PS5-spill ved å minimere eller eliminere visuelle artefakter, for eksempel problemer med bildetempo og skjermrivning. Spillingen i mange PS5-titler føles jevnere ettersom scener gjengis umiddelbart, grafikken ser skarpere ut og inndataforsinkelsen reduseres. Tidligere utgitte PS5-spill kan optimaliseres fullt ut for VRR gjennom en spilloppdatering, og fremtidige spill kan inkludere VRR-støtte ved lansering. 

I følge Sony vil kan ogås kunne aktive VRR-funksjonen på spill som ikke støtter det offisielt, og likevel oppnå forbedret videokvalitet. Skulle det oppstå uventede visuelle bivirkninger, kan man imidlertid velge å skru funksjonen av.

PS5 VRR feature update
Slik vil VRR-funksjonen fremstå i menyen på PS5. (Foto: Sony)

PS5 får VRR-oppdatering i løpet av de kommende månedene

Kunngjøringen fra Sony forteller ikke nøyaktig når vi kan vente oss den særskilte oppdateringen, men bekrefter at den kommer i løpet av «de kommende månedene». Sony vil slippe flere detaljer frem mot lansering, inkludert hvilke spill som får offisiell VRR-støtte!

Les også De beste gaming-skjermene En moderne gaming-TV gir deg ikke bare en bedre bildeopplevelse – den kan også gjøre deg til en bedre gamer! Vi har testet TV-ene som gir deg topp score.
Les også Sonys nye TV-er skal fungere ekstra godt med PS5 En kommende software-oppdatering skal gjøre utvalgte Sony TV-er optimale for gaming med PS5.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Logitech G Cloud er en konsoll til alle spill Spill fra skyen - på den cloudtjenesten du vil. Logitechs nye håndholdte konsoll prøver å dekke dem alle.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
LG girer opp med ny OLED gaming-skjerm Ny heftig gaming-skjerm endelig klar for Norden.
PlayStation 5 får 1440p-støtte Gladnyhet for de med PC-skjerm - kan lastes ned nå.
Følg Lyd & Bilde