Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

PS5 får snart viktig VRR-oppdatering

Lover en glattere gaming-opplevelse.

Skrevet av / 23.03.22 - 11:30
PS5 får snart viktig VRR-oppdatering

Sony Playstation 5 får snart en etterlengtet oppdatering som kan gi en forbedret spillopplevelse: Det dreier seg om den mye omtalte VRR (Variable Refresh Rate) finessen i HDMI 2.1, som er viktig for å sikre sømløs gjengivelse av den hurtige spillgrafikken. Konkurrenten Xbox Series X har støttet dette i lengre tid, og nå er oppdateringen til PS5 like rundt hjørnet, dersom vi skal tro Sonys seneste kunngjøring:

Vi er også glade for å kunne dele at Variable Refresh Rate (VRR) er planlagt utgitt på PS5 i løpet av de kommende månedene. På HDMI 2.1-kompatible TV-er og PC-skjermer synkroniserer VRR dynamisk oppdateringsfrekvensen til skjermen med PS5-konsollens grafiske utgang. Dette forbedrer den visuelle ytelsen for PS5-spill ved å minimere eller eliminere visuelle artefakter, for eksempel problemer med bildetempo og skjermrivning. Spillingen i mange PS5-titler føles jevnere ettersom scener gjengis umiddelbart, grafikken ser skarpere ut og inndataforsinkelsen reduseres. Tidligere utgitte PS5-spill kan optimaliseres fullt ut for VRR gjennom en spilloppdatering, og fremtidige spill kan inkludere VRR-støtte ved lansering. 

I følge Sony vil kan ogås kunne aktive VRR-funksjonen på spill som ikke støtter det offisielt, og likevel oppnå forbedret videokvalitet. Skulle det oppstå uventede visuelle bivirkninger, kan man imidlertid velge å skru funksjonen av.

PS5 VRR feature update
Slik vil VRR-funksjonen fremstå i menyen på PS5. (Foto: Sony)

PS5 får VRR-oppdatering i løpet av de kommende månedene

Kunngjøringen fra Sony forteller ikke nøyaktig når vi kan vente oss den særskilte oppdateringen, men bekrefter at den kommer i løpet av «de kommende månedene». Sony vil slippe flere detaljer frem mot lansering, inkludert hvilke spill som får offisiell VRR-støtte!

Les også De beste gaming-skjermene En moderne gaming-TV gir deg ikke bare en bedre bildeopplevelse – den kan også gjøre deg til en bedre gamer! Vi har testet TV-ene som gir deg topp score.
Les også Sonys nye TV-er skal fungere ekstra godt med PS5 En kommende software-oppdatering skal gjøre utvalgte Sony TV-er optimale for gaming med PS5.
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top