Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Asus ROG Ally kommer i butikkene neste måned

Den nye spillkonsollen er endelig offisielt lansert og den kan forhåndsbestilles allerede nå.

Skrevet av / 15.05.23 - 18:11
Asus ROG Ally kommer i butikkene neste måned

Allerede i slutten av april ga Asus oss et glimt av sin nye håndholdte spillkonsoll, ROG Ally, som er basert på Windows 11, mens motoren er en ny AMD Ryzen Z1 Extreme-prosessor, som støttes av 16 GB RAM og 512 GB innebygd lagring.

Nå har den taiwanske produsenten avslørt alle spesifikasjoner, i tillegg til prisen. Og enhver gamere burde sette av 13. juni i kalenderen. For da blir ROG Ally tilgjengelig for salg i butikkene.

Les også Asus lanserer snart håndholdt spillkonsoll basert på Windows 11 Spillkonsollen er basert på Windows 11, og motoren er en ny AMD Ryzen Z1-prosessor.

Som vi har skrevet tidligere, kommer Asus ROG Ally med en 1080p-skjerm med 500 nits maksimal lysstyrke og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz. Og nå vet vi også at skjermen er på hele 7″ og at den er beskyttet av Gorilla Glass Victus. Samtidig sørger et Gorilla Glass DXC-belegg for å holde refleksjoner til et minimum.

Asus ROG Aly
ROG Ally kjører Windows 11, noe som betyr at spillere vil få tilgang til alle sine biblioteker og spillstrømmetjenester på én enkelt enhet (Foto: Asus).

Spillkonsollen støtter både Dolby Vision HDR for optimal bildekvalitet og Dolby Atmos for en mest mulig fordypende lydopplevelse. I tillegg vil AI-støttet støyreduksjon sørge for at spillopplevelsen ikke spoleres av forstyrrelser utenfra.

Les også Du vil hate en, og elske den andre To håndholdte konsoller burde kunne mye av det samme. Men Steam Deck og Nintendo Switch OLED er så forskjellige at du med sikkerhet vil hate en av dem.

Asus ROG Ally kan selvfølgelig brukes som håndholdt konsoll, men den kan også kobles opp mot TV-en, og grafikkytelsen kan få et kraftig løft ved å koble til et eksternt ROG XG Mobile-grafikkort.

Med ROGs Zero Gravity termiske system, som benytter et dobbelt viftesystem med ultratynne kjøleribber og høyfriksjonsvarmerør, lover produsenten at Ally vil holde seg kjølig uansett hvor lenge du spiller.

Asus ROG Ally
Grafikkytelsen kan få et kraftig løft hvis du kobler til en ekstern ROG XG Mobile GPU. For eksempel kan konsollen kjøpes som en pakke med ROG XG Mobile Radeon RX 6850M XT (Foto: Asus)

Wi-Fi 6E skal dessuten sørge for at nettforbindelsen din er stabil og lynrask hvis du spiller med andre eller strømmer spillet ditt via Xbox Cloud Gaming eller AMD Link.

Asus ROG Ally fungerer sømløst med Steam, EAs app, Xbox Game Pass Ultimate (3 måneder inkludert ved kjøp), Epic Games Store, GOG Galaxy 2.0, Android-apper og flere andre spilltilbydere.

Den nye spillkonsollen kan forhåndsbestilles fra Asus akkurat nå til en veiledende utsalgspris på 8.999 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Apple godkjenner PC-emulator for iOS

Fortnite tilbake på iOS

Flatt tastatur kan nesten sendes som et brev

Her er de nye Xbox-konsollene

En fordypende spillopplevelse

Bli en del av spillet med KI

KI-funksjoner i en gamingskjerm?

Ansiktsløft for Asus' håndkonsoll

Fred i konsollkrigen etter 45 år

Ny ergonomisk gamingmus fra Glorious

Skreddersydd gaming-lyd med Arctis Nova 5

Masken faller for Razer

Scroll to Top