Search
Generic filters

IFA 2019: Mesh-nettverk gir ekte trådløs gigabit-hastighet

Om du ønsker maksimal hastighet på ditt trådløse nettverk, og er villig til å betale for det, har Netgear svaret med Orbi WiFi 6 Mesh System.

Netgear Orbi WiFi 6 Mesh System

Man må selvsagt ha fibernett, for å være garantert den raskeste internetthastigheten. I dag kan man abonnere på opptil 1 gigabit hastighet, som gir maksimalt 125 MB overføring pr. sekund. Det er omtrent samme overføringshastighet som de raskeste roterende harddiskene (SSD-er er mye raskere enn det igjen). Som kommer godt med når man jobber mot skyen med tunge arbeidsoppgaver, grafikk, videoer og musikk.

WiFi 6
Blir ditt trådløse nettverk strupet av for mange tilkoblede dingser? Løsningen heter WiFi 6.

 

De raskeste ruterne har inntil nylig vært såkalt AC-rutere. De kan i teorien overføre med over 1 Gbps trådløs hastighet. I praksis stopper de på 4-500 Mbps, og det er hvis den tilkoblede enheten er i samme rom som ruteren din. Det er fortsatt raskt, men likevel ikke hastigheten du betaler for, dersom du har gigabit internettlinje.

Men nå har WiFi 6 kommet, også kjent som AX. Disse støtter teoretisk over 10 Gbps trådløs hastighet, og har virkelighetshastigheter som overgår gigabit-hastigheten vi betaler for hos vår internettleverandør.

Lynraskt MESH-nettverk

Netgear lanserer nå et WiFi 6 MESH-system, for lynraskt trådløst hjemmenettverk. Du kan nå endelig få gigabithastighet over hele hjemmet, gitt at dine tilkoblede enheter støtter WiFi 6 (AX). Så langt vil nesten ingenting du kobler til nettverket støtte WiFi 6-hastigheter. For eksempel er det fortsatt bare Samsung som har mobiltelefoner med WiFi 6, og bare deres helt nyeste. Som den fantastiske Samsung Galaxy Note 10.

Det er likevel opp og avgjort at det stadig vil komme flere smartprodukter og dingser som støtter WiFi 6. Da er det fint å ha et hjemmenettverk som gir hastigheten du betaler for.

Men selv om de fleste tilkoblede produktene ikke støtter trådløs gigabithastighet, så stjeler det båndbredde fra ruteren hver gang du strømmer Ultra HD-video på Netflix, eller laster opp og ned store filer trådløst over nettverket. Med tanke på at et vanlig hjem i dag har mellom 20 og 50 nettverkstilkoblede produkter, kan man fort strupe hastigheten på et vanlig AC-nettverk.

Eller, som Netgear selv skriver: «Dagens typiske WiFi-nettverk kan sammenlignes med hvordan det er å kjøre i kø på en firefelts motorvei, mens Orbi WiFi 6 Mesh System er som en 16-felts supermotorvei – flere samtidige strømmer gir økt kapasitet til mer trafikk, og det sikrer også at de raskeste WiFi-enhetene ikke bremses ned av de som er tregere.»

Netgear highway
«Orbi WiFi 6 Mesh System er som en 16-felts supermotorvei.» – Netgear

 

Netgear Orbi Wifi 6 Mesh System, alias RBK852, inkluderer en hovedruter og en trådløs forlenger (satellitt), som plasseres på en strategisk plass i hjemmet, for å gi best mulig dekning overalt. Pakken slippes i midten av desember og koster hele 8490 kroner, så du skal vite at du trenger det før du klikker «kjøp»!

netgear.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.