Huawei kommer tett på kroppen

Smartklokke, aktivitetsarmbånd og trådløse hodetelefoner til sport og trening fra kinesiske Huawei.

I stedet for å lansere en etterfølger til toppmodellene Huawei Ascend P7 og Huawei Ascend Mate 7 oppdaterte Huawei på årets store mobilmesse i Barcelona sin satsning på wearables – smartklokker og smarte aktivitetsarmbånd – som startet i 2014 med  lanseringen av TalkBand B1 på fjorårets Mobile World Congress.

Hele tre nye produkter i kategorien kommer fra Huawei i løpet av våren og sommeren, og det satses lekker design og luksuriøse materialer, så brukerne har lyst til å bære produktene tett på kroppen hele tiden.

Richard Yu fra Huawei præsenterer Huawei Watch på Mobile World Congress i Barcelona.
Richard Yu fra Huawei presenterer Huawei Watch på Mobile World Congress i Barcelona.

Huawei Watch
Det gjelder spesielt for Huaweis første smartklokke, som er designet til å ligne et klassisk ur. Urskiven måler 42 mm i diameter og linsen er fremstilt av safirglass, mens remmene holder seg til den 18 mm standarden man kan kjøpe i en vanlig klokkeforretning. Man kan kjøpe klokken med enten lærrem eller med lenke i rustfritt stål, og selve klokken kommer i tre forskjellige variasjoner, nemlig sort, sølv og gull.

Huawei Watch skal ligne et klassisk ur som meget som muligt. Derfor er det rundt, og derfor passer det med almindelige urlænker og -remme.
Huawei Watch skal ligne en klassisk klokke. Derfor er den rund, og derfor passer den med alminnelige klokkelenker og -remmer.

Men selv om Huawei Watch altså ved første øyekast ligner et helt alminnelig urverk, så er det snakk om en smartklokke basert på Android Wear og under urskiven sitter en 1,2 GHz prosessor, 512 MB RAM og 4 GB lagringsplass, som kan bruges til musikk, apper, osv. Skjermen måler 1,4”, og skjermoppløsningen er på 400 x 400 piksler, hvilket er mer enn på konkurrenter som Moto 360, Sony SmartWatch 3 og LG G Watch R.

Huawei Watch-HQ

På undersiden av klokken sitter en pulsmåler, og Huawei Watch kommer for øvrig med seksakset bevegelsessensor og barometer som måler din aktivitet og angivelig skal kunne kjenne forskjell på om du løper, sykler eller klatrer – noe mange aktivitetsarmbånd og smartklokker ellers har vanskelig for.

Vi vet ennå ikke nøyaktig når Huawei Watch kommer på markedet, eller hva prisen blir. Under presentasjonen i Barcelona fikk vi bare vite at den kommer “til sommeren”.

Huawei TalkBand B2
Det nye aktivitetsarmbåndet fra Huawei er fremstilt av aluminium med remmer av lær eller et spesielt bløtt gummemateriale og kommer også i svart, sølv og gull. Og man kan både bruke det som treningsarmbånd og som Bluetooth-hodesett til mobilen!

Huawei TalkBand B2 kan både bruges som aktivitetsarmbånd og som bluetooth headset til mobilen.
Huawei TalkBand B2 kan både brukes som aktivitetsarmbånd og som Bluetooth-hodesett til mobilen.

Armbåndet kommer med en lenke som på toppen har et hengsel hvor den smarte enheten sitter. Og den kan man bare klikke ut av hengselet og stikke i øret som et hodesett, så skal man i følge Huawei få lydkvalitet av klareste klasse. Armbåndet er selv i stand til å fastslå om det sitter i øret, så det ikke begynner å ta over for mobilen, hvis det sitter på armen.

Huawei_talkbandB2_web

TalkBand B2 har en liten PMOLED-skjerm på 0,73” og kommer med et par smarte funksjoner, som sikrer at man ikke mister telefonen. Hvis man ikke kan finne mobilen, kan man kalle på den fra armbåndet, hvorpå mobilen gir fra seg en alarmlyd. Dette skal fungere selv om mobilen er satt til lydløs. En annen funksjon sender et alarmsignal til armbåndet, hvis man går fra et sted hvor den parrede telefonen befinner seg, og man kommer til å glemme den.

Produktet har en veiledende utsalgspris på 169 euro (199 euro for den mer eksklusive utgaven i gullfarge) og kommer på markedet i hele Skandinavia i løpet av april.

Huawei TalkBand N1
Med søndagens siste lansering beveger Huawei seg inn på et helt nytt område. TalkBand N1 er nemlig slettes ikke noe aktivitetsarmbånd, men et sett trådløse hodetelefoner til in-ear bruk særligt beregnet på fitness og trening. Også TalkBand N1 kan spille dobbeltrollen som bluetooth-hodesett.

TalkBand N1

Produktet er formet som et slags halskjede, og har man ikke øreproppene i ørene, så kan de festes sammen, så halskjedet låses sammen og man ikke mister det. De er nemlig magnetiske.

TalkBand N1 har 4 GB innebygd lagringsplass, så de kan brukes uten en ekstern musikkilde, og de kan spille musikk i opptil syv timer på en full oppladning. De kan også forbindes til en smartmobil via Bluetooth, og siden de støtter aptX, skulle lydkvaliteten være i orden, sikrer Huawei.

Med TalkBand N1, der både er et sæt trådløse in-ear hovedtelefoner, et bluetooth headset OG en fitness tracker, bevæger Huawei sig ind på helt nyt territorium.
Med TalkBand N1, som både er et sett trådløse in-ear-hodetelefoner, et bluetooth-hodesett OG en fitness-tracker, beveger Huawei seg inn på helt nytt territorium.

Men de kan splitte meg også brukes som fitness-tracker og teller både skritt og kalorier. De har ingen skjerm, men man kan få opplyst sin status via talebeskjeder.

Huawei TalkBand N1 veier mindre enn 18 gram, de er vann- og støvtette (IP54) og kommer på markedet i fargene gull, grå og rosa til en pris på 119 euro i løpet av mai i hele Skandinavia.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!