Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Forvandle din iPad Air til en laptop

Fest et tastatur på nettbrettet, og skriv løs. Det er ikke en "ekte" MacBook, men det ligner jo litt.

Skrevet av / 14.02.14 - 15:46
Forvandle din iPad Air til en laptop

crux-laptop-total

Er du den nesten-lykkelige eier av en iPad Air, men drømmer om en “ekte” Apple-bærbar? I så fall har det amerikanske garasjefirmaet Crux en løsning – i form av et aluminiumtastatur, som klikkes fast på nettbrettet, hvorpå det faktisk blir en ganske pen laptop. Crux har tidligere laget tastaturer til iPad, så modellen har fått navnet Encore (“ekstranummer”). Crux Encore er ikke verdens første tastatur til iPad, men konkurrentene er i følge Crux klossete og upraktisk i bruk.

Tastaturet kommuniserer trådløst med iPad-en via Bluetooth, og er utstyrt med et hengsel som kan dreies hele veien rundt og låses i alle stillinger. På den måten kan man bruke kombinasjonen som tradisjonell laptop, som filmfremviser, som nettbrett (med tastaturet gjemt bak skjermen), og sist men ikke minst, som lukket deksel, hvor tastaturet fungerer som beskyttelse.

crux-laptop_haengsel

Hvor kan den så kjøpes – og hva koster den? Svaret på begge er “det kommer an på…”. Crux Encore er utbudt på investeringsportalen Kickstarter, og vil først bli produsert hvis startkapitalen på 90.000 dollar blir oppnådd. Hvis det skjer, vil det ferdige tastaturet kunne leveres i mai. Prisen er avhengig av hvor rask du er. For de første 25 interesserte var prisen 39$ (ca. 250 kr). Men de er for lengst solgt. Det samme gjelder 50 tastaturer til “hell yeah”-pris på 59$ (ca. 370 kr). Neste pristrinn er 79$ (ca. 490 kr). Disse er alle utsolgt. Derfor er prisen i praksis 89$ (550 kr) pr. stykk.

crux-laptop-bluetooth
Tilkobling mellom tastatur og iPad skjer via Bluetooth 4.0.

 

Fakta:
Tastatur i “Apple-stil”, med 14 funksjonstaster.
Tilkobling: Trådløs, Bluetooth 4.0
Materialer: ABS-plast, aluminium
Mål og vekt: 24.5 x 18,5 x 2,0 cm (BxDxH), 658 g.

På videoen under kan man se og høre Crux’ grundlegger Brian Probst fortelle om tastaturet. Videoen oppfyller alle fordommer om selvforherligende amerikanske promovideoer. Men den vinner imidlertid Lyd & Bildes pris for viral markedsføring ved å avslutte med en “blooper reel”, hvor man kan se alle feil og forsnakkelser fra opptaket. Den delen begynner ved 2:45 uti videoen.

Crux Encore på Kickstarter

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Her er artiklene du leste mest i 2023

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

Scroll to Top