Nyhet

Fordzilla P1 er überheftig

Fords ultimate racerbil Fordzilla P1 er laget spesielt for bilspill. Men planen er å bygge en fullskala konseptbil.
Fordzilla P1. Illustrasjon: Ford
forfatter

For første gang har en bilprodusent gått sammen med gamere fra hele Europa om å designe den ultimate, virtuelle drømmeracerbilen for de som elsker bilspill. Ford Team Fordzilla P1-konseptet ble presentert på verdens største spillmesse, Gamescom.

Fordzilla P1. Illustrasjon: Ford
Fordzilla P1. Illustrasjon: Ford

225 000 gamere deltok i prosessen

Prosjektet startet med at gamere via Twitter kom med innspill på blant annet sitteposisjon, cockpitstil og drivlinje. Deretter utviklet Fords designere sine tolkninger av innspillene. Til slutt endte det opp med to ulike design før gamere fra hele Europa stemte frem en vinner. Etter 225.000 avstemminger ble drømmeracerbilen kåret med hele 83,8 % av stemmene!

Sjekk den LEGO-bilen! Lamborghini Sián FKP 37 i nesten fire tusen deler er det nyeste tilskuddet til LEGOs Technic-avdeling.
Lego Technic vs Lamborghini Sián FKP 37

Fordzilla P1 er designet av Fords eksteriørdesigner Arturo Ariño. Blant annet kan karosseriet forandre form. Det kan for eksempel være langt og slankt for de høye hastighetene på rettstrekkene på Le Mans eller kortere for de krappe svingene.

Ford Fordzilla P1 (1)
Fordzilla P1. Illustrasjon: Ford

Hvilke spill?

Ford har allerede hintet om at de er i diskusjoner med store spillutviklere om å få introdusert konseptmodellen i et populært bilspill i 2021. Så da er vel spørsmålet om det blir Gran Turismo 7 eller Forza 8 som blir først ut?

Blant dem som har vært tettest involvert i utformingen av bilen i «Team Fordzilla P1»-prosjektet er kapteinene for Fords fem Fordzilla E-sportslag fra Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia.

Fordzilla P1. Illustrasjon: Ford
Fordzilla P1. Illustrasjon: Ford

Fordzilla P1 som fullskala konseptbil

Ford har annonsert at de skal bygge en fullskalamodell av konseptbilen. Dette er i følge pressemeldingen «et ledd i den kontinuerlige prosessen hvor Ford utforsker design i det digitale rom og lærer hvordan dette kan brukes på virkelige konseptmodeller.»

Vi gleder oss til å kjøre denne bilen i et spill i en (forhåpentligvis) nær fremtid!

Les pressemeldingen her

Fordzilla P1. Illustrasjon: Ford
Fordzilla P1. Illustrasjon: Ford
Fordzilla P1. Illustrasjon: Ford
Fordzilla P1. Illustrasjon: Ford

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.