Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Blind mann i selvkjørende bil

Siden 2010 har Google utviklet en selvkjørende bil, som ved hjelp av kunstig intelligens og helt uten menneskelig inngripen navigerer rundt i trafikken.

Skrevet av / 30.03.12 - 12:31
Blind mann i selvkjørende bil

Søkemaskingiganten Google er konstant på utkikk etter nye forretningsområder, og de seneste par år har firmaet med den 43-årige softwareutvikleren Sebastian Thrun i spissen for prosjektet jobbet med å utvikle en bil som kan kjøre helt av seg selv – uten innblanding fra bilens menneskelige passasjerer.

Den selvkjørende bilen blir styrt av en kombinasjon av et videokamera på bilens tak samt GPS, Wi-Fi, radarsensorer og en laser-avstandsmåler.

Selv om det for øyeblikket er snakk om et konsept på forsøksstadiet, har staten Nevada i USA allerede godkjent bruken av selvkjørende biler på offentlige veier, for i enighet med Google mener myndighetene i Nevada, at de selvkjørende bilene ”uten tvil er fremtiden”, som det uttrykkes i en pressemelding fra statens motorkontor.

Inntil videre har der blitt kjørt over 320.000 testkilometer med Googles selvkjørende biler, og hvor langt de er nådd, kan du se i videoklippet under, hvor en blind mann får lov til å oppleve hvordan den nye teknologien kan komme til at forandre hans hverdag om kanskje bare noen få år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Nå blir Googles AI mye flinkere - på norsk!

Hyperloop i Italia

0
Scroll to Top