Nyhet

Slik vil Netflix håndtere ulovlig kontodeling

Fremover må du kanskje betale ekstra hvis personer utenfor husstanden bruker kontoen din.

Netflix Picture Quality 2048x1152 1

Netflix Picture Quality 2048x1152 1

Det er ingen hemmelighet at Netflix er lei av brukere som deler kontoen sin med venner og andre personer som ikke bor under samme tak.

Allerede i fjor kunne vi fortelle at Netflix vurderte forskjellige tekniske løsninger for å hindre ulovlig kontodeling.

Og nå skriver Bloomberg at Netflix er i gang med å teste ut nye måter å komme til bunns i problemet i bl.a. Argentina, El Salvador, Guatemala og Honduras.

I disse landene vil brukere som benytter kontoen på en TV eller på en enhet som er forbundet med TVen, bli bedt om å betale et ekstra månedlig gebyr dersom TV-en eller enheten fysisk befinner seg et annet sted enn deres eget hjem.

Les også Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.

Man har lov til å logge seg på en TV utenfor hjemmet i opptil 14 dager, uten at Netflix kommer stormende med gebyrer, men kun én gang i året per fysiske beliggenhet.

Med andre ord kan man ta storbyferie et par ganger i året og legge seg på Netflix-kontoen på ferieleilighetens TV, men dersom fetteren i nabobyen konsekvent bruker kontoen din på sin egen TV, vil Netflix spørre deg om du ønsker å legge til et nytt hjem til din konto.

De nye reglene gjelder ikke bare for bærbare maskiner eller andre mobile enheter, og Netflix vil i første omgang ikke tvinge brukere til å legge til et nytt hjem til kontoen sin, selv om den blir brukt et annet sted. I stedet spør de pent om det.

Likevel vil «fremmede» TV-er bli blokkert hvis man ikke vil betale ekstragebyret, som i tidligere nevnte latin- og sør-amerikanske landene er på USD 2,99 i måneden (som tilsvarer ca 30 kroner) per ekstra beliggenhet.

Netflix opplyser på den lokale kundeservicesiden for Honduras at de bl.a. bruker IP-adresse og bruksmønstre til å finne ut om en konto brukes utenfor det primære «hjemmet».

Les også Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.

«Det er fantastisk at våre abonnenter elsker Netflix-filmer og -tv-serier så mye at de ønsker å dele dem mer bredt,» sier Chengyi Long, Netflix direktør for produktinnovasjon, i en uttalelse.

Det er med andre ord ikke utenkelig at den testede løsningen blir å finne vei til andre land, herunder Norge, dersom Netflix vurderer at den virker etter hensikten.

Les videre
Exit mobile version