Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nå får Netflix reklamer

Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.

Skrevet av / 27.06.22 - 12:24
Nå får Netflix reklamer

Ted Sandaros er en av Netflix sine to toppsjefer. På årets Cannes Lions-reklamefestival bekreftet han en opplysning som Netflix allerede kom med i april: Netflix vil i nær fremtid bli delvis finansiert av reklame.

Les også Nå blir det reklame på Netflix! Etter en mer enn halvering av aksjekursen, og nedgang i antall abonnenter, tar Netflix grep.

I første kvartal av 2022 mistet streaming-giganten 200.000 abonnenter på globalt plan, og årsaken er ifølge Sarandos at Netflix har blitt for dyrt for en del brukere:

«Vi har tapt en stor kundegruppe, folk som ville sagt: ‘Hey, Netflix blir for dyrt for meg, men jeg har ikke noe imot reklamer,'» sa Sarandos til podcast-vert Kara Swisher på scenen i Cannes. Han fortsatte:

«Derfor legger vi nå til et nytt abonnement i utvalget. Netflix slik man kjenner det i dag, får ikke reklamer, men vi byr på et alternativ til de som sier: ‘Jeg vil ha en lavere pris og kan fint se reklamer.'»

Det er første gang Netflix har vært til stede på den internasjonale reklamefestivalen i Cannes, og Netflix-sjefen bekreftet også at streaming-giganten jobber med potensielle reklamepartnere, skriver The Hollywood Reporter.

Netflix er ikke alene om å drive nye reklamefinansierte abonnementstyper. Det gjelder f.eks. også Disney+ som kommer med et billig abonnement hvor innholdet avbrytes en gang i timen av fire minutter med reklame.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Lyd & Bilde
Scroll to Top