Nå får Netflix reklamer
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Nå får Netflix reklamer

Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.

forfatter
Publisert 27.06.22 - 12:24

Ted Sandaros er en av Netflix sine to toppsjefer. På årets Cannes Lions-reklamefestival bekreftet han en opplysning som Netflix allerede kom med i april: Netflix vil i nær fremtid bli delvis finansiert av reklame.

Les også Nå blir det reklame på Netflix! Etter en mer enn halvering av aksjekursen, og nedgang i antall abonnenter, tar Netflix grep.

I første kvartal av 2022 mistet streaming-giganten 200.000 abonnenter på globalt plan, og årsaken er ifølge Sarandos at Netflix har blitt for dyrt for en del brukere:

«Vi har tapt en stor kundegruppe, folk som ville sagt: ‘Hey, Netflix blir for dyrt for meg, men jeg har ikke noe imot reklamer,'» sa Sarandos til podcast-vert Kara Swisher på scenen i Cannes. Han fortsatte:

«Derfor legger vi nå til et nytt abonnement i utvalget. Netflix slik man kjenner det i dag, får ikke reklamer, men vi byr på et alternativ til de som sier: ‘Jeg vil ha en lavere pris og kan fint se reklamer.'»

Det er første gang Netflix har vært til stede på den internasjonale reklamefestivalen i Cannes, og Netflix-sjefen bekreftet også at streaming-giganten jobber med potensielle reklamepartnere, skriver The Hollywood Reporter.

Netflix er ikke alene om å drive nye reklamefinansierte abonnementstyper. Det gjelder f.eks. også Disney+ som kommer med et billig abonnement hvor innholdet avbrytes en gang i timen av fire minutter med reklame.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En kvinnelig Hulk kan da umulig være bra? Det finnes mange dyr i Arken – og åpenbart enda flere i Marvel-universet. She-Hulk er faktisk et friskt pust innenfor genren.
Se Karpe på Viaplay. Fra i dag av kan du se den kritikerroste Karpe-dokumentaren på Viaplay.
Vi foretrekker Durek som konge! Netflix koker pinlig, tidvis amatørmessig, såpeopera-suppe av historien til det norske kronprinsparet.
House of the Dragon: Handlingen lekket Handlingen i alle episodene av den nye HBO-serien House of the Dragon har blitt lekket på Reddit.
Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Marvel lanserer dameversjon av Hulken! Marvel-universet er åpenbart ufullendt uten også en kvinnelig versjon av den grønne, sinte, mannen (kjent som Hulken).
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend