Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

ELKO One: Elektro-produkter med mykere design

ELKO gjør sine stikkontakter og lysbrytere mer moderne.

Skrevet av / 29.04.24 - 14:45
ELKO One: Elektro-produkter med mykere design

ELKO fra Schneider Electric er blant de aller største leverandørene av elektromateriell, og feirer nå 80 år med sin største nysatsing på 20 år. Den nye ELKO One-serien består av 64 produkter, utviklet i samarbeid med elektrikere, forbrukere, arkitekter og interiørdesignere.

Blant deres produkter er multibokser, stikkontakter, rammer til lysbrytere og andre ting, og gjort riktig skal du ikke tenke over at de er der. Det gjør det også vanskelig å selge dette inn på noen spesielt attraktiv måte, og pressemeldingen er da også temmelig vag, hvis man skjærer gjennom alle overflodsord og lovnader om «innovative funksjoner og tidsriktig design» og selvsagt «bærekraft».

Stikkontakter med USB-C

Men for å trekke frem ett enkelt produkt, kan vi jo ta de nye stikkontaktene. Som nå har fått USB-C-uttak for «skånsom opplading» av batterier til dine dingser. Akkurat det med USB-kontakter synes vi jo er litt kult.

I serien finnes dessuten en Matter-kompatibel termostat, som er den første i Norden som er kompatibel med Google, Alexa og Siri. Matter-standarden er da også utviklet i samarbeid mellom teknologiselskaper som Apple, Google, Amazon, Samsung og Schneider Electric.

Eko One Enkel-stikk
Legg merke til USB-C-kontakten. Foto: ELKO

ELKO One i helmatt utførelse

ELKO One-produktene kommer i helmatt utførelse i gjennomfarget hvitt og sort. Vi nevnte bærekraft, og ELKO kan da fortelle at de hvite produktene er laget i 40 prosent resirkulert materiale, mens de sorte består av hele 95 prosent resirkulert materiale. I tillegg er de sorte produktene gjennomfarget, noe som skal gjøre at riper blir mindre synlige.

Designet er gjort med slanke rammer, som skal skape en mer flytende effekt mot veggen, og en balanse mellom en kvadratisk ytre form – for å følge standardene som er satt – og et «mykt, sirkulært senterområde».

Les også What's the Matter? – har smarthjemmet blitt enklere? One standard to rule them all! Etter to år, har Matter gjort det noe enklere å koble opp et smarthjem?

ELKO har valgt å selge produktene uten ramme. De hevder det er et miljøvalg, som kan redusere svinn med opptil 30 prosent og spare miljøet for opptil 25 tonn CO2 årlig. Men ramme trenger man jo uansett, så når man legger inn at denne må kjøpes ved siden av, går det nok heller i retning av kostnadsbesparelse snarere enn miljøgrunner, vil vi tro.

Mer info: elko.no

elko_ELKO One soverom med dimmer sort
Også i sort. Foto: ELKO

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Robotgressklipper med sylinder

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Scroll to Top