Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Netflix introduserer spatial audio til alle enheter

Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.

Skrevet av / 09.07.22 - 12:12
Netflix introduserer spatial audio til alle enheter

Netflix har nettopp annonsert at streamingtjenesten vil begynne å rulle ut 3D-lyd, også kalt spatial audio, til deler av produktkatalogen.

Allerede i fjor lanserte Netflix støtte av spatial audio til iPhone og iPad, men fra nå vil alle typer enheter kunne spille av det filmiske lydformatet. Utgangspunktet er et nytt samarbeid som Netflix har inngått med Sennheiser.

Les også Nå får Apple-brukere 3D-lyd fra Netflix - med Spatial Audio Med Apples Spatial Audio-funksjon kan du snart nyte Dolby Atmos-lyd fra Netflix på iPhone og iPad.

Takket være Sennheisers såkalte AMBEO 2-Channel Spatial Audio-teknologi er Netflix nemlig fremover i stand til å få alminnelige stereohøyttalere til å levere et lydbilde som skal være tett på ekte surround sound.

AMBEO 2-Channel Spatial Audio fungerer ved å hente oplysninger fra det surround sound- eller Dolby Atmos-lydsporet som er tilgjengelig for det valgte innholdet, og mikse det inn i stereolyden for å skape et 3D-lignende lydbilde.

Netflix Spatial audio
(Foto: Peter Gotschalk)

For å finne innhold på Netflix som støtter den nye lydopplevelsen, trenger man kun skrive «spatial audio» i søkefeltet på Netflix-appen, så vil man få opp en liste over filmer og serier som kan ses med 3D-lyd.

I skrivende stund gjelder det bl.a. titler som fjerde sesong av Stranger Things, The Witcher, Red Notice og The Adam Project.

Spatial Audio vil spilles automatisk når man ser innholdet som støtter formatet. Og det uansett hvilket abonnement man har.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top