TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Netflix introduserer spatial audio til alle enheter

Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.

forfatter
Publisert 09.07.22 - 12:12

Netflix har nettopp annonsert at streamingtjenesten vil begynne å rulle ut 3D-lyd, også kalt spatial audio, til deler av produktkatalogen.

Allerede i fjor lanserte Netflix støtte av spatial audio til iPhone og iPad, men fra nå vil alle typer enheter kunne spille av det filmiske lydformatet. Utgangspunktet er et nytt samarbeid som Netflix har inngått med Sennheiser.

Les også Nå får Apple-brukere 3D-lyd fra Netflix - med Spatial Audio Med Apples Spatial Audio-funksjon kan du snart nyte Dolby Atmos-lyd fra Netflix på iPhone og iPad.
netflix spatial audio apple

Takket være Sennheisers såkalte AMBEO 2-Channel Spatial Audio-teknologi er Netflix nemlig fremover i stand til å få alminnelige stereohøyttalere til å levere et lydbilde som skal være tett på ekte surround sound.

AMBEO 2-Channel Spatial Audio fungerer ved å hente oplysninger fra det surround sound- eller Dolby Atmos-lydsporet som er tilgjengelig for det valgte innholdet, og mikse det inn i stereolyden for å skape et 3D-lignende lydbilde.

Netflix Spatial audio
(Foto: Peter Gotschalk)

For å finne innhold på Netflix som støtter den nye lydopplevelsen, trenger man kun skrive “spatial audio” i søkefeltet på Netflix-appen, så vil man få opp en liste over filmer og serier som kan ses med 3D-lyd.

I skrivende stund gjelder det bl.a. titler som fjerde sesong av Stranger Things, The Witcher, Red Notice og The Adam Project.

Spatial Audio vil spilles automatisk når man ser innholdet som støtter formatet. Og det uansett hvilket abonnement man har.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
Ny norsk stjerneregissør? Norsk debutregissør går rett til topps hos strømmegiganten.
Se Havfruen gjenoppstå! Nok en live spillefilm fra Walt Disneys rikholdige animasjonsskattkiste står på trappene.
And the Oscar Goes to... Ruben Östlund mottok i januar tre anerkjennende nominasjons-nikk fra Oscar-akademiet for Triangle of Sadness. I natt gikk han (og resten av Norden) slukøret hjem.
Ny dansk Netflix-thriller Netflix annonserer premieredatoen for nok en dansk originalserier.
Gratulerer med kvinndagen! Vi hyller kvinnedagen - og gir deg i den anledning noen gode tips om fabelaktige serier og filmer med knallsterke kvinner!
Følg Lyd & Bilde