Nyhet

Netflix vil kontodeling til livs!

Netflix vil nå hindre abonnentene å dele abonnementet sitt med medlemmer utenfor husstanden.

Skrevet av / 12.03.21 - 10:45
Netflix vil kontodeling til livs!

Strømmegiganten Netflix har ca. 200 millioner abonnenter globalt, og selskapet har fått en skikkelig boost under koronapandemien. Nå vil Reed Hastings & Co den ulovlige kontodelingen til livs.

Les også Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.

I brukervilkårene til Netflix har det alltid vært krystallklart at du KUN kan dele ditt Netflix-abonnement med egne hustandsmedlemmer, det vil si egne familiemedlemmer som bor under ditt tak.

Under Netflix’ brukervilkår kan vi lese:

4.2. Netflix-tjenesten og alt innhold man ser gjennom tjenesten, er ment for personlig og ikke-kommersiell bruk, og kan ikke deles med personer utenfor husholdningen din.

Dermed er det, og har alltid vært, et klart brudd på brukervilkårene om du har delt din husstands abonnement med din tante på Toten, studerende sønn i Göteborg eller fraskilte mor i Århus.

 

Analyser tyder på at langt flere unge strømmeabonnenter deler sitt passord med «uvedkommende» enn de mer eldre abonnentene. Her lever «delingsøkonomien» i beste velgående.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Inntil nå har strømmegigantene hatt et relativt avslappet forhold til passorddeling, rett og slett fordi de alle har hatt en slik eksplosiv abonnementsvekst, og pengen har strømmet inn.

Når veksten etter hvert flater ut, og kampen mellom tjenestene tiltar, vil selskapene ubønnhørlig se etter andre måter å øke omsetningen på. Da vil det å komme kontodeling til livs kunne være svært lukrativt.

Det eksisterer estimater på at strømmetjenestene (samlet) taper opptil 77 milliarder (!) kroner på at abonnentene ulovlig deler strømmeabonnementet sitt. Den vanvittige summen forutsetter dog at de som i dag ser gratis faktisk bestiller sitt eget abonnement om passorddeling blir teknisk umulig.

Les også Sex-sultne sosietetskvinner setter rekord Kostymedrama fra Netflix har fått en koronastengt verden til å flokke seg foran TV-skjermen.

Netflix tester nå ut nye tekniske virkemidler for å forhindre kontodeling.

Flere Netflix-abonnenter melder, ifølge BBC, om at de får opp følgende melding:

If you don’t live with the owner of this account, you need your own account to keep watching.

Emma Corrin i Netflix-serien «The Crown, sesong 4» (Foto: Netflix)

En talsperson for Netflix uttaler til BCC at: «This test is designed to help ensure that people using Netflix accounts are authorised to do so.»

Netflix tester nå ut totrinnspålogging, der du for eksempel kan bli nødt til å bekrefte innlogging med en ekstra kode sendt direkte til din mobiltelefon.

En endelig avgjørelse på om denne tekniske løsningen for å forhindre kontodeling (som Netflix for tiden prøver ut i Australia) er ennå ikke tatt; men med den potensielt enorme summene strømmetjeneste går glipp av ved at abonnentene deler sin konto, så tar vi det for gitt at det vil komme tiltak/innstramminger.

I mellomtiden kan fortsatt dine svigerforeldre i Volda benytte din Netflix-konto, selv om du bor i Oslo – dog, ulovlig.

Les også Sjakk matt! At sjakk kunne være så fascinerende, og spennende, hadde vi faktisk ikke trodd!
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se trailer – True Detective, sesong 4

Premiere på kodenavn: Annika

Se Kåre Conradi sløye laks!

Tilbake til filmstudioene?

«IMAX-Barbie» har premiere i dag

Comeback?

Scroll to Top