Netflix vil kontodeling til livs!

Netflix vil nå hindre abonnentene å dele abonnementet sitt med medlemmer utenfor husstanden.
Annonse
Annonse
forfatter

Strømmegiganten Netflix har ca. 200 millioner abonnenter globalt, og selskapet har fått en skikkelig boost under koronapandemien. Nå vil Reed Hastings & Co den ulovlige kontodelingen til livs.

I brukervilkårene til Netflix har det alltid vært krystallklart at du KUN kan dele ditt Netflix-abonnement med egne hustandsmedlemmer, det vil si egne familiemedlemmer som bor under ditt tak.

Under Netflix’ brukervilkår kan vi lese:

4.2. Netflix-tjenesten og alt innhold man ser gjennom tjenesten, er ment for personlig og ikke-kommersiell bruk, og kan ikke deles med personer utenfor husholdningen din.

Dermed er det, og har alltid vært, et klart brudd på brukervilkårene om du har delt din husstands abonnement med din tante på Toten, studerende sønn i Göteborg eller fraskilte mor i Århus.

Annonse

 

Analyser tyder på at langt flere unge strømmeabonnenter deler sitt passord med “uvedkommende” enn de mer eldre abonnentene. Her lever “delingsøkonomien” i beste velgående.

Les også
Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Inntil nå har strømmegigantene hatt et relativt avslappet forhold til passorddeling, rett og slett fordi de alle har hatt en slik eksplosiv abonnementsvekst, og pengen har strømmet inn.

Når veksten etter hvert flater ut, og kampen mellom tjenestene tiltar, vil selskapene ubønnhørlig se etter andre måter å øke omsetningen på. Da vil det å komme kontodeling til livs kunne være svært lukrativt.

Det eksisterer estimater på at strømmetjenestene (samlet) taper opptil 77 milliarder (!) kroner på at abonnentene ulovlig deler strømmeabonnementet sitt. Den vanvittige summen forutsetter dog at de som i dag ser gratis faktisk bestiller sitt eget abonnement om passorddeling blir teknisk umulig.

Annonse

Netflix tester nå ut nye tekniske virkemidler for å forhindre kontodeling.

Flere Netflix-abonnenter melder, ifølge BBC, om at de får opp følgende melding:

If you don’t live with the owner of this account, you need your own account to keep watching.

Emma Corrin i Netflix-serien “The Crown, sesong 4” (Foto: Netflix)

En talsperson for Netflix uttaler til BCC at: “This test is designed to help ensure that people using Netflix accounts are authorised to do so.”

Netflix tester nå ut totrinnspålogging, der du for eksempel kan bli nødt til å bekrefte innlogging med en ekstra kode sendt direkte til din mobiltelefon.

En endelig avgjørelse på om denne tekniske løsningen for å forhindre kontodeling (som Netflix for tiden prøver ut i Australia) er ennå ikke tatt; men med den potensielt enorme summene strømmetjeneste går glipp av ved at abonnentene deler sin konto, så tar vi det for gitt at det vil komme tiltak/innstramminger.

Annonse

I mellomtiden kan fortsatt dine svigerforeldre i Volda benytte din Netflix-konto, selv om du bor i Oslo – dog, ulovlig.

Les også

Sjakk matt!
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.