Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Global sikkerhetsstandard for smart home-produkter

CSA har presentert en sikkerhetsspesifikasjon og et merkeprogram for smart home-produkter.

Skrevet av / 28.04.24 - 10:00
Global sikkerhetsstandard for smart home-produkter

Organisasjonen som står bak Matter, nemlig Connectivity Standards Alliance (CSA), har nettopp sluppet den nye IoT Device Security Specification 1.0 og den tilhørende sertifiseringen Product Security Verified Mark. Planen deres er å gjøre denne spesifikasjonen til en global sikkerhetsstandard for IoT-produkter i våre smarte hjem.

Sikkerhetsspesifikasjonen innholder en rekke spesifikke sikkerhetsbestemmelser som produsenter av IoT-enheter må oppfylle for å kunne sertifisere produktene sine. Sertifiseringsprogrammet dekker et bredt spekter av smart home-enheter som lyspærer, brytere, termostater, dørkameraer med mer.

Nesten 200 selskaper er med i samarbeidet – deriblant Amazon, Google, Schneider Electric og Signify (Philips Hue og WiZ) – om spesifikasjonen, det tilhørende sertifiseringsprogrammet og Product Security Verified Mark, opplyser CSA.

 

Product Security Verified Mark er en sertifiseringsordning fra CSA som skal hjelpe brukerne med å identifisere hvilken cybersikkerhetsbeskyttelse en IoT-enhet har. Grafikk: CSA

Her er noen av de spesifikke kravene:

  • Unik identitet for hver IoT-enhet
  • Ingen hardkodede standardpassord
  • Sikker lagring av sensitive data på enheten
  • Sikker kommunikasjon av sikkerhetsrelevant informasjon
  • Sikre programvareoppdateringer gjennom hele supportperioden
  • Sikker utviklingsprosess, inkludert sårbarhetshåndtering
  • Offentlig dokumentasjon om sikkerhet, også i løpet av supportperioden

Avdukingen av IoT Device Security Specification 1.0 og sertifiseringen Product Security Verified Mark, er en viktig milepæl i arbeidet for å styrke IoT-sikkerheten og bygge opp tilliten hos forbrukerne. Ved å samle ulike internasjonale forskrifter i én sammenhengende spesifikasjon, effektiviseres sertifiseringsprosessen. Samtidig som produsentene får muligheten til å sertifisere enhetene sine globalt», sier Tobin Richardson, alliansens president og administrerende direktør i Connectivity Standards Alliance.

Mer info: csa-iot.org

Les også What's the Matter? – har smarthjemmet blitt enklere? One standard to rule them all! Etter to år, har Matter gjort det noe enklere å koble opp et smarthjem?
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist for L&B Home. Ola har i 24 år jobbet med å holde oversikt over - og skrive om - trender, innovasjoner og produkter innenfor forbrukerelektronikk, hvitevarer og husholdningsapparater. I perioden 1999-2017 jobbet Ola i de svenske fagbladene Rateko, El&Vitt og ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktør og sjefredaktør. Siden 2017 har Ola jobbet som konsulent - i sitt eget firma Eor AB, grunnlagt i 2014 - med hovedvekt på det skrevne ord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Robotgressklipper med sylinder

Tado oppgradert til nyeste standard

Koda 2 Max er Oonis hittil største og mest avanserte pizzaovn

Matter versjon 1.3

Motorisert mopp fra Dyson

Et kamera for enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Matlaging uten ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsuging og gulvrengjøring med menneskelig presisjon

Ønsker å endre gulvrengjøring

Rundere kurver på dine stikkontakter og lysbrytere

Nutribullet gjør comeback i Norden

Scroll to Top