Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Audible: Harry Potter-lydbøkene blir levende – med Dolby Atmos

Alle Harry Potter-bøkene skal leses inn på nytt, av over 100 skuespillere. Og med et stort lydlandskap i Dolby Atmos. Eksklusivt for lydboktjenesten Audible.

Skrevet av / 28.04.24 - 08:00
Audible: Harry Potter-lydbøkene blir levende – med Dolby Atmos

Amazon-eide Audible og Pottermore Publishing har kunngjort at de vil samarbeide om en ny serie med lydbøker basert på J.K. Rowlings originale Harry Potter-serie. De nye lydbøkene vil få verdenspremiere på Audible sent i 2025, og skal spilles inn på originalspråket med et stjernespekket ensemble bestående av over 100 skuespillere.

Harry Potter-lydbøkene får Dolby Atmos

Vi loves at lydbøkene vil gi en helt ny og oppslukende lytteropplevelse med imponerende lyd i Dolby Atmos, fengende filmmusikk, et bredt spekter av stemmer og reallyd. De vil bli utgitt én etter én, og starter selvsagt med Harry Potter and the Philosopher’s Stone.

Vi er sikre på at denne sofistikerte og oppslukende lydopplevelsen ikke bare vil legge til en ny dimensjon for eksisterende fans, men også introdusere en helt ny generasjon lyttere for trollmannsverdenen. – Neil Blair, styreleder i Pottermore Publishing

Bob Carrigan, Audibles administrerende direktør, fremhever at prosjektet representerer en gyllen mulighet til å begi seg ut på et nytt og spennende kapittel i Harry Potters historie:

Med millioner av lyttere som allerede har kastet seg over Harry Potter-lydbøkene på Audible, gleder vi oss enormt til å være en del av denne reisen – og skape begeistring hos både nye og gamle fans med en revitalisert lytteropplevelse som Audible er i ekspertposisjon til å skape. – Bob Carrigan, adm. dir. hos Audible

Harry Potter audio books
De opprinnelige lydbøkene vil fortsette hos Audible, side om side med de nye. Foto: SD Books

De originalene lydbøkene fortsetter

Siden de første Harry Potter-lydbøkene med stemmeskuespillerne Stephen Fry og Jim Dale ble lansert på Audible i 2015, har de nådd hele 1,4 milliarder lyttertimer på verdensbasis, opplyser selskapene.

Kjente navn på rollelisten er foreløpig ikke kunngjort, men mer informasjon om stjernegalleriet og lanseringsdatoer skal komme nærmere utgivelsen. Én ting er i hvert fall sikkert: Harry Potter-feberen er langt fra over – og nå får fansen en helt ny grunn til å glede seg!

Lyd & Bilde besøkte Dolbys hovedkvarter i London i fjor, der vi fikk et større innblikk i det oppslukende lydformatet. Der ble lydbøker trukket frem som et av bruksområdene, i tillegg til selvsagt film og musikk, og det var nettopp lydboktjenesten Audible som ble brukt som eksempel.

Mer info: audible.co.uk

Les også Harry Potter: Trollmannsmagi En av tidenes mest populære filmserier, om en litt nerdete guttunge med runde briller og tryllestav, lanseres nå på 4K UHD BD.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top