Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Qualcomms påstander om Snapdragon X virker tvilsomme

Flere kritikere hevder at Qualcomm har overdrevet ytelsen og maskert problemer.

Skrevet av / 29.04.24 - 14:52
Qualcomms påstander om Snapdragon X virker tvilsomme

Qualcomm lanserte nylig Snapdragon X Plus, den nyeste modellen i deres kommende serie av prosessorer til datamaskiner. Tanken er å utfordre Apples populære M-serie av prosessorer, som har snudd bransjen på hodet ved å tilby utmerket ytelse med lavt strømforbruk. Den har gitt bærbare data-er en batteritid som ikke var mulig tidligere. Hvis noen kan knekke koden for å kjøre Windows på datamaskiner med lignende prosessorer, ville det vært rene gullgruven.

Qualcomm har i pressemøter og reklamemateriell hevdet at de har gjort nettopp dette med sin nye Snapdragon X-arkitektur. De har presentert benchmarks (standardiserte ytelsestester) som ser veldig imponerende ut. Og hvis de stemmer, kan de overgå ytelsen til Apple-brikkene. Samtidig hevder de også at batteritiden er overlegen.

Men chip-en er ikke uten problemer, og flere skribenter har begynt å stille spørsmål ved Qualcomms påstander. Først og fremst var det Charlie Demerjian i SemiAccurate som skrev en kronikk om hvordan Qualcomm «jukset» med benchmark-resultatet.

Nå har Android Authority kastet seg med i diskusjonen, det ved å skrive at de også er skeptiske. De påpeker at Qualcomm ikke ønsker å opplyse om hvordan ytelsestestene er utført, og at de ikke får lov til å kjøre noen av sine egne. De lurer også på hvorfor Qualcomm ikke ønsker å si noe om strømforbruket til prosessorene.

SemiAccurate forteller i sin artikkel at de har snakket med anonyme kilder, bl.a. forhandlere som bygger maskiner basert på kretsen. De forteller videre at ytelsen er bare halvparten av hva Qualcomm har rapportert. Ytelsen beskrives som «budsjettnivå».

Vi får se hva som er sant og ikke, når de første maskinene med Snapdragon X og Windows for Arm lanseres. For eksempel med Microsofts kommende Surface-laptop i mai, med salgstart i juni.

Kilde: Android Authority og SemiAccurate

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sugen på en raskere datamaskin?

Lyver Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriøse

Chromebooks med ekstra krefter

Innred hjemmet ditt med IKEA-AI

Mange skjermfunksjoner til en rimelig pris

Logitech-sett bygger bro mellom jobb og privatliv

KI gjør sitt inntog i ThinkPad

Bærbare Dell-maskiner med AI

HPs laptoper har blitt smartere

Apple oppgraderer Macbook Air

Ny AI utfordrer GPT-4

Scroll to Top