TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Slik vil Netflix håndtere ulovlig kontodeling

Fremover må du kanskje betale ekstra hvis personer utenfor husstanden bruker kontoen din.

forfatter
Publisert 19.07.22 - 15:05

Det er ingen hemmelighet at Netflix er lei av brukere som deler kontoen sin med venner og andre personer som ikke bor under samme tak.

Allerede i fjor kunne vi fortelle at Netflix vurderte forskjellige tekniske løsninger for å hindre ulovlig kontodeling.

Og nå skriver Bloomberg at Netflix er i gang med å teste ut nye måter å komme til bunns i problemet i bl.a. Argentina, El Salvador, Guatemala og Honduras.

I disse landene vil brukere som benytter kontoen på en TV eller på en enhet som er forbundet med TVen, bli bedt om å betale et ekstra månedlig gebyr dersom TV-en eller enheten fysisk befinner seg et annet sted enn deres eget hjem.

Les også Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Netflix Spatial audio TOP 1536x866 1

Man har lov til å logge seg på en TV utenfor hjemmet i opptil 14 dager, uten at Netflix kommer stormende med gebyrer, men kun én gang i året per fysiske beliggenhet.

Med andre ord kan man ta storbyferie et par ganger i året og legge seg på Netflix-kontoen på ferieleilighetens TV, men dersom fetteren i nabobyen konsekvent bruker kontoen din på sin egen TV, vil Netflix spørre deg om du ønsker å legge til et nytt hjem til din konto.

De nye reglene gjelder ikke bare for bærbare maskiner eller andre mobile enheter, og Netflix vil i første omgang ikke tvinge brukere til å legge til et nytt hjem til kontoen sin, selv om den blir brukt et annet sted. I stedet spør de pent om det.

Likevel vil «fremmede» TV-er bli blokkert hvis man ikke vil betale ekstragebyret, som i tidligere nevnte latin- og sør-amerikanske landene er på USD 2,99 i måneden (som tilsvarer ca 30 kroner) per ekstra beliggenhet.

Netflix opplyser på den lokale kundeservicesiden for Honduras at de bl.a. bruker IP-adresse og bruksmønstre til å finne ut om en konto brukes utenfor det primære «hjemmet».

Les også Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
TedSarandos Netflix TOP 1536x865 1

«Det er fantastisk at våre abonnenter elsker Netflix-filmer og -tv-serier så mye at de ønsker å dele dem mer bredt,» sier Chengyi Long, Netflix direktør for produktinnovasjon, i en uttalelse.

Det er med andre ord ikke utenkelig at den testede løsningen blir å finne vei til andre land, herunder Norge, dersom Netflix vurderer at den virker etter hensikten.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Den Sorte Panteren kommer til Disney+! Nå kan du snart se den Oscar-nominerte Marvel-filmen på Disney+.
Februar-høydepunkter Reese Witherspoon og David Harbour topper Netflix-nyhetene i februar.
Horer, kokain og raske penger. What’s not to like! De tre livsglade gledespigene, med bagasjen full av demoner, gjør et siste desperat forsøk på å unnslippe fortiden. Og vi henger fortsatt med.
Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?
Kinosuksess! Fans av Avatar-franchisen kan nå se frem til mange flere oppfølgerfilmer.
Følg Lyd & Bilde