Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Slik vil Netflix håndtere ulovlig kontodeling

Fremover må du kanskje betale ekstra hvis personer utenfor husstanden bruker kontoen din.

Skrevet av / 19.07.22 - 15:05
Slik vil Netflix håndtere ulovlig kontodeling

Det er ingen hemmelighet at Netflix er lei av brukere som deler kontoen sin med venner og andre personer som ikke bor under samme tak.

Allerede i fjor kunne vi fortelle at Netflix vurderte forskjellige tekniske løsninger for å hindre ulovlig kontodeling.

Og nå skriver Bloomberg at Netflix er i gang med å teste ut nye måter å komme til bunns i problemet i bl.a. Argentina, El Salvador, Guatemala og Honduras.

I disse landene vil brukere som benytter kontoen på en TV eller på en enhet som er forbundet med TVen, bli bedt om å betale et ekstra månedlig gebyr dersom TV-en eller enheten fysisk befinner seg et annet sted enn deres eget hjem.

Les også Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.

Man har lov til å logge seg på en TV utenfor hjemmet i opptil 14 dager, uten at Netflix kommer stormende med gebyrer, men kun én gang i året per fysiske beliggenhet.

Med andre ord kan man ta storbyferie et par ganger i året og legge seg på Netflix-kontoen på ferieleilighetens TV, men dersom fetteren i nabobyen konsekvent bruker kontoen din på sin egen TV, vil Netflix spørre deg om du ønsker å legge til et nytt hjem til din konto.

De nye reglene gjelder ikke bare for bærbare maskiner eller andre mobile enheter, og Netflix vil i første omgang ikke tvinge brukere til å legge til et nytt hjem til kontoen sin, selv om den blir brukt et annet sted. I stedet spør de pent om det.

Likevel vil «fremmede» TV-er bli blokkert hvis man ikke vil betale ekstragebyret, som i tidligere nevnte latin- og sør-amerikanske landene er på USD 2,99 i måneden (som tilsvarer ca 30 kroner) per ekstra beliggenhet.

Netflix opplyser på den lokale kundeservicesiden for Honduras at de bl.a. bruker IP-adresse og bruksmønstre til å finne ut om en konto brukes utenfor det primære «hjemmet».

Les også Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.

«Det er fantastisk at våre abonnenter elsker Netflix-filmer og -tv-serier så mye at de ønsker å dele dem mer bredt,» sier Chengyi Long, Netflix direktør for produktinnovasjon, i en uttalelse.

Det er med andre ord ikke utenkelig at den testede løsningen blir å finne vei til andre land, herunder Norge, dersom Netflix vurderer at den virker etter hensikten.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top