Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nordisk serie-bonanza på Prime Video

Prime Video har forsynt seg grovt av garasjesalget til skadeskutte Viaplay.

Skrevet av / 10.02.24 - 13:15
Nordisk serie-bonanza på Prime Video

Det er et gammelt, og noget brutalt, ordtak som lyder: «Den enes død, den andres brød».

Noe som er svært beskrivende for hva som skjer i vår hjemlige strømmeverden, nå som Viaplay ligger ned med brukket rygg.

Korona brakte med seg sykdom og død, men også sosial avstand, lockdown og massiv tid tilbrakt innenfor husets fire vegger. En potent cocktail som gav tidenes vekst for strømmetjenester som Netfix, Disney+, HBO, Prime Video og Viaplay.

Men, etter festen var det noen som måtte plukke opp regningen – og som kjent vokser intet tre inn i himmelen.

Les også Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.

Ved retur til normaltilstand ikke bare stagnerte abonnementsveksten for strømmetjenestene, men brorparten opplevde en brutal nedgang. Når de da satt med oppblåste produksjonsbudsjetter, tilpasset en ekspansiv vekstkurve, måtte man ettertrykkelig trekke i håndbrekket.

Verst for dem alle har det nok gått med vår nordiske strømmetjeneste, Viaplay, som i 2023 opplevde et regelrett annus horribilis. Etter børsstup, kostnadskutt og salg av arvesølvet, står Viaplay på mange måter ribbet tilbake. Men også giganter som HBO Max, Disney+ og Netflix har måtte kuttet betydelig i innholdsproduksjonsbudsjettene.

Les også Viaplay selger unna arvesølvet! En hardt presset strømmetjeneste selger nå unna kjerneinnhold

Siden i fjor høst har Viaplay nærmest drevet garasjesalg, og sågar solgt unna «arvesølv» som Pørni og (kommende) Ronja Røverdatter.

Nå er det Jeff Bezos & Co som har vært på handletur. Prime Video har sikret seg hele ni nordiske originalserier fra Viaplay.

Bullshit (Foto: Prime Video)

Prime Video har siden starten vært sterke på sin filmbacklog, samt egenproduserte serier og filmer. I fremste rekke representert ved tidenes dyreste TV-serie: Ringenes Herre: Maktens Ringer (2022).

Like sterke har ikke strømmetjenesten vært på lokalprodusert, nordisk innhold. Riktignok har det de senere årene blitt lansert en rekke realityserier (Good Luck Guys, Girls of Oslo). Men med storhandelen fra Viaplay, har plutselig også Prime Video fått et solid nordisk fotavtrykk i sin portefølje.

Les også Spesialeffekt-bonanza! Kan tidenes, desidert, dyreste TV-serie virkelig innfri de enorme forventningene?

Titler som kommer til Prime Video inkluderer Bullshit, med Alba August og Marco Ilsø; Furia, sesong 2, med Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann, Harald og Sonja, Festning Norge, I kjærlighetens navn, samt Jana – Merket for livet, med Madeleine Martin og Pernilla August.

Den nylig inngåtte avtalen sikrer Prime Video eksklusive rettigheter for seriene på det nordiske markedet; og trer i kraft fra og med april.

Jana (Foto: Prime Video)

Spenningsserien Furia, thrilleren Jana – Merket for livet (basert på den populære boken av Emelie Schepp) og dramaet Bullshit, satt til 1980-tallets biker-subkultur i København, vil alle lanseres eksklusivt på Prime Video allerede den 19. april i år.

Avtalen inkluderer også blant annet eksisterende titler som Hånd i Hånd, Furia, sesong 1, Hammarvik, Honour og Okkupert.

Det nye, nordiske, innholdet vil bli en del av ditt ordinære Prime Video-abonnement.

Viaplay-titler som nå kommer på Prime Video

En begeistret Managing Director for Prime Video Nordics,Martin Backlund, uttaler i pressemeldingen:

Denne milepælsavtalen med Viaplay er i tråd med vår langsiktige strategi om å investere i Prime Video Nordics, og befester strømmetjenesten som en førsteklasses underholdningsdestinasjon. Kombinert med vårt partnerskap med Nordisk Film, der vi leverer de beste nordiske filmene, forsterker vi nå vårt kontinuerlige engasjement for lokalt innhold i regionen.

Andreas Hjertø, Head of Content for Prime Video Nordics, legger til:

Vi er begeistret over å legge til disse lokalt produserte originale TV-seriene, utviklet av de beste nordiske skaperne og med populære nordiske talenter, til vårt utvalg. Vi utvikler oss kontinuerlig og forbedrer vårt utvalg av flotte serier og filmer, og vi ser frem til å glede våre kunder med disse fantastiske titlene.

Les også Kjærlighet å dø for! Det hevdes at deres farligste oppdrag er ekteskapet – men det er overraskende lite gnist i den nye versjonen av Mr. & Mrs. Smith.

Med andre ord, meget godt nytt for Prime Video-abonnenter, og en fjær i hatten til Jeff Bezos – men hvordan Viaplay har tenkt å holde på dagens abonnenter fremstår mer og mer som en gåte, på nivå med Da Vinci-koden…

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top